Audi na pierwszy samochod?

05 Lip 2015, 06:19

Witam. Niedawno otrzymałem moje dlugowyczekiwane prawojazdy i mam dylemat jakie auto wybrać jako pierwsze. Chciałbym aby było w kombi. Cena do 25 tys. Myslalem nad Audi A4 B7 kombi i tu nasuwa sie pytanie jaka wersja silnikowa? Na pewno niechciałbym aby to było 1.9 tdi minimum 140 koni. Myslalem nad silnikiem benzynowym 1.8 163 konie lub 2.0 200 km ze skrzynia Tiptronic. Czy często zdążają sie usterki w tych silnikach? Jeśli tak to czy naprawy sa drogie? Oczywiscie wyboru do końca jeszcze nie podjąłem i nie upieram sie , że to ma byc akurat ten samochod aczkolwiek chciałbym aby to było cos w stylu właśnie tego audi albo np Passata B6.
Pozdrawiam!
Damianh
Obserwowany

Prawo jazdy: 0-10- 0
Auto: Nie mam

05 Lip 2015, 08:28

Wymagania masz ale pieniędzy nie. Nie kupisz B7 kombi w tej kasie.
Jak A4 to szukaj B6 1,8T quattro - za resztę szkoda przepłacać patrząc jakie ulepy i wałki są u nas. Bardzo często słabe wyposażenie - korbki z tylu i radio z marketu :lol:
TFSI i FSI to śmiecie. Nie ma 1,9TDI 140KM tylko gówniane 2,0TDI. 1,9TDI to całkiem inny i nie tak trwały silnik jak w golfach 4 i A4 B5!
Passat B6 to szmelc.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

05 Lip 2015, 09:03

Audi A4B7 nie ma godnych polecenia silników (oprócz 1.9 TDI i 1.8T), poza tym na auto potrzeba minimum 30 tysięcy. Możesz kupić A4B6 lub A6C5 z 1.8T.

Z innych marek polecam:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q8 e-tron edition Dakar
    Zainspirowany najważniejszym rajdem pustynnym na świecie, Audi Q8 e-tron edition Dakar wyróżnia się swoją unikalną stylistyką i wyjątkowymi funkcjonalnościami. Zewnętrzny design tej specjalnej edycji przyciąga uwagę ...