Audi Pre Sense - awaria

27 Lis 2019, 07:37

Witam. Od miesiąca posiadam Audi A4 rocznik 2015 2.0 tdi 190km w automacie. Od kilku dni mam problem z systemem Audi pre sense. Często podczas jazdy wyświetla mi się komunikat audi pre sense awaria proszę udać się do serwisu. Następnego dnia np gdy jadę działa wszystko normalnie i nie ma żadnego komunikatu. Dodam jeszcze że mieszkam w Niemczech i auto również zakupione zostało w Niemczech. Auto posiada niemiecka gwarancję przez rok. Moje pytanie brzmi czy taka usterkę zrobią mi w ASO Ale w Polsce???
Kamilas1990
Obserwowany

• 27 Lis 2019, 07:58

System jest mocno rozbudowany więc trzeba sprawdzić i co mu chodzi a samochód naprawia Ci w każdym serwisie nie zależnie od kraju
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Lis 2019, 08:31

Ja wiem że naprawia w każdym serwisie. Tylko pytanie czy z niemiecka gwarancja naprawia mi w Polsce za darmo na gwarancji ?
    Kamilas1990
    Obserwowany

27 Lis 2019, 09:41

Kamilas1990 napisał(a):Tylko pytanie czy z niemiecka gwarancja naprawia mi w Polsce za darmo na gwarancji ?
    Jeżeli masz wyszczególnione w regulaminie tej gwarancji że obejmuje tylko na terenie Niemiec to wtedy w Polsce nie naprawisz, a jeżeli nie ma takie zapisu to uważam że nie powinno być problemu.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

27 Lis 2019, 09:54

Naprawiamy różne auto w różnych krajach Europy, czasami nawet nie jesteśmy właścicielami auta i nie robią problemu. Co prawda serwisu rządzą się własnymi prawami ale myślę że problemu nikt Ci nie zrobi, nie Twoja wina ze stało Ci się to w Polsce
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Hennessey Venom GT - najszybszy samochód świata
      Najszybszy samochód świata Hennessey Venom GT osiągnął prędkość 435.31 km/h (270.49 mil/godzinę) 14 lutego tym samym ustanawiając światowy rekord prędkości dla 2-miejscowego samochodu sportowego. Test podczas którego ...