Audi Q3 - 2024, brak nawigacji i CarPlay

18 Wrz 2024, 15:12

Cześć,
jestem w patowej sytuacji - kupiłem Audi Q3 bez carplay w wersji standardowej - mój błąd, nie zdecydowałem się na dodanie tej funkcji przez gapiostwo. Więc mam nowe auto bez carplay oraz nawigacji, sprzedawca mówi że nie ma możliwości zrobienia tego w ASO, czego po prostu nie rozumiem. Pytanie co można zrobić w takiej sytuacji? Czy rzeczywiście nie ma rozwiązania? Zależy mi przynajmniej na wgraniu/ dokupieniu nawigacji lub całego carplay.

Będę wdzięczny za wytłumaczenie lub podrzucenie pomysłów co można zrobić?
GaberQ3
Obserwowany

• 18 Wrz 2024, 18:34

Możesz sobie kupić chiński carplay na oryginale już nie jesteś w stanie zrobić
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Wrz 2024, 08:39

Dzięki, możesz powiedzieć z czego to wynika?
    GaberQ3
    Obserwowany

19 Wrz 2024, 13:33

Z tego że do wersji z navi jest inna wiązka i anteny od GPS
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Lis 2024, 13:06

A możesz podać przykład takiego chińskiego CarPlay? czy to da się łatwo zainstalować czy wymaga to dużej ingerencji w elektronikę auta?
    anakhin
    Obserwowany

15 Lis 2024, 13:07

a co w sytuacji gdy ktoś posiada MMI bez nawigacji? czy wtedy tez jest taki problem?
    anakhin
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Design Vision GTI - światowa premiera nad Wörthersee
      Zlot GTI Wörthersee to kultowa impreza dla pasjonatów motoryzacji. W 2013 roku spodziewanych jest około 150.000 fanów modelu GTI. W dniach 8-11 maja austriackie Reifnitz będzie dla nich prawdziwą mekką. ...
      Samochody użytkowe Volkswagena z napędem na cztery koła
      Marka Volkswagen Samochody Użytkowe od wielu lat oferuje wybrane modele z napędem na cztery koła 4MOTION, od tego roku w salonach dostępna jest pełna paleta produktów. Najdłuższej z napędem na cztery koła sprzedawany ...