Audi Q3 z przebiegiem 100 000 świeci się check engine

18 Mar 2021, 13:38

Witam

Mam taki świeci mi check enginge i wychodzą mi takie błędy jak moduł sterujący silnikiem lub sonda lambda?

Przebieg auta 100 000 czy to jest typowe zjawisko i jak je rozwiązać, będę wdzięczna za podpowiedzi
Felicyta
Obserwowany

• 19 Mar 2021, 09:43

Podłączyć pod komputer, odczytać i podać numery błędów. Napisać jaki silnik.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

19 Mar 2021, 09:55

Felicyta napisał(a):wychodzą mi takie błędy jak moduł sterujący silnikiem lub sonda lambda
    Jakie to są dokładnie kody tych błędów? Tu bez podłączenia się pod OBDII i sprawdzenia ciężko będzie postawić diagnozę tym bardziej że nie wiemy jeszcze jaki masz silnik jak już wspomniał [email widoczny po zalogowaniu] />
    Felicyta napisał(a):Przebieg auta 100 000 czy to jest typowe zjawisko i jak je rozwiązać, będę wdzięczna za podpowiedzi
    Wszystko zależy od tego w jakich warunkach jest użytkowane auto.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wymienić samemu koło w samochodzie osobowym?
      Sprawna wymiana koła w samochodzie wymaga pewnej praktyki, ale dobrym punktem wyjścia może być teoretyczne opanowanie tej operacji. Co jest niezbędne i w jakiej kolejności należy wykonywać poszczególne czynności? Wyjaśniamy ...
      Stacja "Circle K" w Polsce zastąpi nazwę "Statoil"
      Stacje Statoil w Polsce zmienią w najbliższych miesiącach nazwę na Circle K. Zmiana marki rozpocznie się na polskim rynku 11 maja br. i obejmie całą sieć Statoil, która liczy 350 stacji paliw. Obiekt pilotażowy w Opolu ...