Audi Q3 z przebiegiem 100 000 świeci się check engine

18 Mar 2021, 13:38

Witam

Mam taki świeci mi check enginge i wychodzą mi takie błędy jak moduł sterujący silnikiem lub sonda lambda?

Przebieg auta 100 000 czy to jest typowe zjawisko i jak je rozwiązać, będę wdzięczna za podpowiedzi
Felicyta
Obserwowany

• 19 Mar 2021, 09:43

Podłączyć pod komputer, odczytać i podać numery błędów. Napisać jaki silnik.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

19 Mar 2021, 09:55

Felicyta napisał(a):wychodzą mi takie błędy jak moduł sterujący silnikiem lub sonda lambda
    Jakie to są dokładnie kody tych błędów? Tu bez podłączenia się pod OBDII i sprawdzenia ciężko będzie postawić diagnozę tym bardziej że nie wiemy jeszcze jaki masz silnik jak już wspomniał [email widoczny po zalogowaniu] />
    Felicyta napisał(a):Przebieg auta 100 000 czy to jest typowe zjawisko i jak je rozwiązać, będę wdzięczna za podpowiedzi
    Wszystko zależy od tego w jakich warunkach jest użytkowane auto.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Aston Martin Vanquish Vision
      Ten zupełnie nowy model Astona Martina będzie się wyróżniał centralnie umieszczonym silnikiem z tyłu Jest to całkowicie nowa konstrukcja która została zbudowana od podstaw i nie bazuje na żadnym z poprzednich ...