AUDI Q7 2007r po zamknięciu samochodu mruga światłami awaryjnymi

10 Sty 2023, 20:29

Dzisiaj zaobserwowałem ze po zamknięciu auta pilotem, co ok 50 sekund samochód mruga światłami awaryjnymi tak jakby chciał się domknąć (słychać dźwięk tak jakby centralnego zamka). W tym czasie reakcja pilota jest opóźniona, czasami trzeba kilka razy klikać przycisk otwierania żeby była jakaś reakcja. Może to przypadek ale jak zabrałem drugi pilot i otworzyłem samochód nagle wszystko wróciło do normy. Czy ktoś kiedyś miał podobny problem?
arturkowal18
Obserwowany

11 Sty 2023, 11:00

Podstawowa sprawa jeżeli na jednym pilocie wszystko działa poprawnie a na drugim nie i pojawia się jakaś sygnalizacja to należy w pierwszej kolejności wymienić baterie w pilocie który powoduje problem żeby ją wykluczyć.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

11 Sty 2023, 16:59

Problem znikł gdy otworzyłem drugim pilotem. Teraz działają oba. Nic nie wskazuje na słabe baterie, piloty działają z tego samego zasiegu, taka sama reakcja na przyciskanie. Zastanawia mnie tylko dlaczego była taka reakcja samochodu. Gdybym zostawił tak samochód na dłużej w garażu mógłby się rozładować akumulator.
arturkowal18
Obserwowany

14 Sty 2023, 09:32

arturkowal18 napisał(a):Problem znikł gdy otworzyłem drugim pilotem. Teraz działają oba.
No to faktycznie ciekawa sytuacja. Obserwuj czy problem nie wróci. Tak czy inaczej jak dawno nie wymieniałeś baterii to moim zdaniem warto ją sprawdzić :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35