07 Lip 2010, 15:59
Witam, miałem jedno auto i drugie.
Audi Q7,
MINUSY:
słaba jakość materiałów wnętrza, niewygodnie się wsiada, bardzo zawodne zawieszenie jeśli chodzi o pneumatykę. Nie kupuj Q7 z pneumatyką!!!!!!. NAVI nie pokazuje ulic kiedy przełączmy na 3D. Fatalne obsługa nawigacji oraz innych gadżetów na ekranie ciekłokrystalicznym. Niewygodne wsiadanie do auta.
Plusy:
Rewelacyjne lusterka boczne, bardzo dobra widoczność . Dobra skrzynia biegów, bardzo dobre spalanie na mieście 16L, trasa 10-12ł przy 160 km na god. (miałem benzynę 3.6) Dobra dynamika silnika.Fajna zabawa kiedy się ma łopatki przy kierownicy S-Line.
Lexus RX.
Minusy:
Kierunkowskaz mechaniczny, nie zawsze się wyłączy się na rondzie, bardzo cicho słychać klikanie jego kiedy jest włączony! Zawieszenie jest miękkie. Słabe pokrycie Polski jeśli chodzi o NAWIGACJE.
Plusy:
Kierownica kręci się paluszkiem, NAVI obsługa bardzo łatwa i się nie motasz, tak samo jest z całym ekranem dotykowym. Kamera wstecznego jest wzorowa, Park tronik tez.
Absolutnie bez awaryjne auto. Jakość skóry jest na bardzo dobrym poziomie, przyjemna jest wentylacja foteli latem.
To tyle, jeśli mogłem pomóc to się ciesze.
pzdr .
To Ja Ecocar