2-3 letnie auta z niemiec

04 Lip 2010, 13:43

Witajcie. Nosze sie z zamiarem kupna Audi A6 z 2007 lub 2008r. Autko chcialbym sprowadzic z niemiec, od pierwszego wlasciciela z udokumentowanym przebiegiem. Ale mam pytanie, dlaczego ktos sprzedaje tak mlode auto? Przeiez traci ogromne pieniadze, po takim czasie spadek wartosci auta jest najwiekszy... Jak nie wpasc na mine? Warto?
zainteresowany2
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

04 Lip 2010, 13:49

Zawsze możesz zrobić przegląd w ASO Audi. Może po prostu po 2-3 latach już mu się znudziło i chce inne kupić, albo faktycznie coś jest nie tak.
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

04 Lip 2010, 15:19

Powodów może być wiele, nie każdy kupuje samochód żeby nim jeździć do śmierci ;) Przykładowo w Szwecji można spotkać samochód powiedzmy z 2000 roku który miał 10 właścicieli ;) I to że ludzie sprzedają nie znaczy tak jak w Polsce że się psują.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

04 Lip 2010, 15:22

Proste albo komuś się znudził, stać go to kupuje nowe, może to też być służbowa fura jakiegoś prezesa, Niemcy nie bawią się w naprawę powypadkowych bo się to u nich nie opłaca( jakiś wyjątek na pewno będzie)
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

04 Lip 2010, 20:33

Powody są dość proste:
- 200-300 tyś przebiegu
- dzwon
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2013

04 Lip 2010, 21:54

Mój kuzyn kupuje nowe samochody i po 2, 3 latach sprzedaje. Traci na tym jakieś 5-10 tysięcy z tego co wiem, tylko że dla niego najważniejsze jest aby samochód nie sprawił mu żadnych problemów.
Bo czasami prawda to za mało, ludzie czasem zasługują na coś więcej. Na to, by ich wiara została wynagrodzona.
Los_Emilos
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 15 04 2009
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Volvo V40
Silnik: 2.0 16V 140KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1998

05 Lip 2010, 12:39

Kubuch napisał(a):Powody są dość proste:
- 200-300 tyś przebiegu
- dzwon

To czesto jedyny powod szczwgolnie gdy na otomoto dane auto tansze jest niz na autoscout i jescze oplacone...
kupujac auto w Polsce radzilbym szukac tak(auto klasy kompakt/srednia powiedzmy)
1) wpisujemy w wyszukiwarce to co nas interesuje(marka/model/naped)
2) patrzymy na najtansze i dodajemy 4-6 tysiecy.
Przykro mi ale okazji nie ma :cool:

Ale nie jedyne mi np. szybko nudza sie auta i zmieniam je co rok-dwa. Kupuje auta roczne lub 2letnie w Niemczech do porawek lakierniczych(tym sie zajmuje w koncu) i wracam na kolach. Autom zlozonym z 3-4 innych zwyczjanie dziekuje
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

05 Lip 2010, 13:44

Los_Emilos napisał(a):Mój kuzyn kupuje nowe samochody i po 2, 3 latach sprzedaje. Traci na tym jakieś 5-10 tysięcy z tego co wiem, tylko że dla niego najważniejsze jest aby samochód nie sprawił mu żadnych problemów.

Ta, przez 3 lata na nowym samochodzie traci 5-10tys ;) To on chyba kupuje Seicenta.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

05 Lip 2010, 13:48

zainteresowany2 napisał(a):Witajcie. Nosze sie z zamiarem kupna Audi A6 z 2007 lub 2008r. Autko chcialbym sprowadzic z niemiec, od pierwszego wlasciciela z udokumentowanym przebiegiem. Ale mam pytanie, dlaczego ktos sprzedaje tak mlode auto? Przeiez traci ogromne pieniadze, po takim czasie spadek wartosci auta jest najwiekszy... Jak nie wpasc na mine? Warto?

Wszędzie,nie tylko w niemczech ,takze w polsce ludzie sprzedaja auta prawie nowe, roczne,dwuletnie,itd i powody sa bardzo rózne ze trudno je tu wszystkie wymienić.Po prostu przy zakupie trzeba byc zawsze czujnym .pozdro
Koledze chyba chodziło o euro?
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

06 Lip 2010, 11:07

heh to nie prawda że przebiegi są tak duże , bo można trafić auta naprawdę mało eksploatowane , zajmuję się tym na co dzień , więc mogę kolego Ci powiedzieć ostatnio sprowadziłem audi a 6 2008 r z przebiegiem 116tys od pierwszego właściciela . Tyle że po przyjechaniu do polski padła mi skrzynia , ale jak się później okazało była to wada fabryczna , bo w serwisie było to odnotowane żę już coś grzebali przy niej !! Sprawdź auto w ASO i jak będzie okay to bierz !!!
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

07 Lip 2010, 03:49

Duża część ludności niemieckiej kupuje auta w leasingu/w kredycie. Auto po 3 latach jest spłacone, oni tego nie odczuli, sprzedają i kupują nowy model :)
Forum vw golf V
GOLFV.PL
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka