Audi s4 uderzenie w krawężnik

20 Lis 2013, 11:56

Witam, koledzy mam do Was pytanie, przed chwilą uderzyłam samochodem bokiem 4 kołami w krawężniki po obu stronach jezdni (poślizg, rzuciło mnie z jednej strony na drugą, bo próbowałam wyjść z tego jakoś). Wszystkie 4 felgi porysowane, niepęknięte, zdaje się że proste. Koła też tak jakby prosto stoją, samochód przez ok 500 jechał również prosto, dopiero jak się mu przyjrzałam, to przednie lewe koło jest przesunięte w kierunku tyłu samochodu. Pytanie, co się zepsuło? wahacz? jeszcze coś mogło się skrzywić?
nocardia
Obserwowany

Auto: nie mam

20 Lis 2013, 15:59

nocardia napisał(a): Pytanie, co się zepsuło? wahacz? jeszcze coś mogło się skrzywić?
W ten sposób to mozemy sobie jedynie gdybać i drogą dedukcji i wymiany części dochodzic co uległo uszkodzeniu.Musisz wykonac pomiar geometrii całego samochodu a wtedy Ci powiedza co mogło ulec uszkodzeniu...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

17 Gru 2013, 15:37

Zgadza się,musisz podjechać na stację diagnostyczną,wjechać na kanał aby zobaczyć które elementy uległy uszkodzeniu. tak na "oko" ciężko cokolwiek powiedzieć i doradzić.
SklepMartec
Początkujący

Auto: Audi a3
Silnik: 1.9 140KM
Paliwo: Diesel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Wodór - ekologiczne paliwo przyszłości
    W dobie zanieczyszczeń i coraz większych problemów ekologicznych naszej planety, podjęto decyzję o elektryfikacji pojazdów. Ten proces już się zaczął, ale ogromnych trudności przysparza konstruktorom znaczna ...