Audi S6 4,2 l Czy warto kupić?

06 Kwi 2007, 17:19

Witam kumpel ma okazje kupic po bardzo okazyjnej cenie Audi S6 tylko że przeszedl tuning i moc silnika wynosi 700km i teraz moje pytanie ile cos takiego z tak mocnym silnikiem będzie palic w przybliżeniu ( ponad 30 litrów czy poniżej) noi ile moze wynosic prędkośc maksymalna .
I jeszcze jedno pytanko ile bierze sie średnio za sprowadzenie
( przywiezienie na kolach auta).Poniewaz wiem że to dziwne ale boi się tym przyjechać do Polski i ja mialbym to zrobic i nie wiem ile mu za cos takiego policzyć.aha macie jeszcze jakies pomysly na samochod który byłby latwy do tiuningu a wielkościa przypomina A6 lub Passata.
Ostatnio edytowany przez Łukasz789, 07 Kwi 2007, 19:20, edytowano w sumie 1 raz
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

07 Kwi 2007, 18:30

tak wiec, troche poczytalem i normalne S6 z 4,2 ma kolo 300KM i rozpedza sie do 100-ki w 7,5s a pali 19L, takze te stuningowane S6 bedzie sie rozpedzalo do 100-ki w okolo 4s, a max, moze pojechac spokojnie 270-280km/h, takze napewno bedzie chlal powyzej 30L (okolo nawet 40L), he to tyle co porsche 911 GT3. A z tym sprowadzeniem to wez od niego z 200zl, poniewaz jednak jest co sprowadzac, a tak szczerze to niezle te autko i jeszcze po tuningu...no , nie wiem po co mu tyle koni, i tak max, predkosci tu niegdzie nie rozwinie, ale wybor b.dobry, pozdrawiam :twisted:
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

07 Kwi 2007, 19:23

Ok czyli 200zł ale plus benzyna i transport tam chyba nie?bo sama benzyna wyniesie około 2100zł.Pozatym boje sie kradziezy po drodze tego auta wyglada na to że po drodze muisl będe musial stawac jakieś 4,5 raza.Pozatym nigdy nie jechalem czymś z tak duzym silnikiem a jak sie rozbije, ryzyko jest dość duże.Nie wiem czy lepiej żeby w to niewchodzić.w sumie to jakies 3000zl wyjdzie go ta przyjemność.
Łukasz789
Aktywny

07 Kwi 2007, 20:11

oczywiscie ze nie. nie wiem, rob lukaszu jak uwazasz, ale ja na twoim miejscu bym samemu tego nie sprowadzal, poniewaz nie daj Boze cos sie stanie i oczywiscie bedzie na ciebie, a to nie jest maluch czy polonez takze.nie wiem, to jest twoj wybor, ja ci tylko doradzam, pozdrawiam 8)
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

07 Kwi 2007, 21:21

Nie nie wejde w to , jest za duzo ryzyka.Jak chce to niech sam sprowadza.
Łukasz789
Aktywny

07 Kwi 2007, 22:09

i masz racje, lepiej nie ryzykowac, pozdrawiam i wesolych swiat
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpiękniejsze szwedzkie tuningowane ciężarówki
    Firma PKS Gdańsk – Oliwa SA właściciel największego w Polsce Portalu Przepraw Promowych Promy24.com we współpracy z firmą Polferries przeprawią najpiękniejsze tuningowane pojazdy na tegoroczny zlot Master Truck, ...
    Czy nowy Lexus CT zyska napęd elektryczny?
    Brytyjski magazyn Auto Express analizuje przyszłość popularnego w Europie Lexusa CT 200h przewidując, że nowa generacja samochodu, oparta na platformie TNGA pojawi się w 2020 roku i – w przeciwieństwie do aktualnego ...