Audi TT 8N czy Golf V GTI

24 Lis 2022, 15:36

No ja bym chętnie zobaczył miny gości na światłach przy popierdółce mającej po sofcie 260 koni i 4 buty i start konkretny.
Pomijam już golfa v z dsg...

Osobiście dla mnie jako lokata kapitału Roadster z 3,2 tanieć to już nie będzie.

A co do tematu warto sprawdzić w G V GTI, zawór PCV i popychacz pompy albo zwyczajnie wymienić, koszt nie jest duży.
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

24 Lis 2022, 15:55

Alfa 156 brzydka, typowe auto z lat 90
159 to już piękna furka

Ja chce auto do dynamicznej jazdy, po to wybrałem takie modele, więc wypraszam sobie wyzywania mnie od deficytu umysłowego, rozumiem że koledze wyżej te auta nie leżą ale dla mnie TT jest niezłe.
Cayenne
Nowicjusz

Auto: Stilo

24 Lis 2022, 16:53

Cayenne napisał(a):Chodziło mi raczej o to że TT ma nietypowy wygląd, a nie o jakimś pisku opon i ruszaniu gwałtownym.

Jak Ci się podoba i lubisz wsiadać do czegoś co nie jest szare to kupuj tt niczym nie ryzykujesz. Prędzej Ci wyjdzie na plus niż stare TSI w nudnym golfie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

24 Lis 2022, 21:38

Edquar napisał(a):Nie chce Wam się wcinać w dyskusję

Szkoda że tego nie uczyniłeś bo dalej piszesz głupoty które opierają się na zmuszaniu kogoś do swojego trybu przemyśleń.

Edquar napisał(a):Wnętrze takie niby zrobione extra ale to zwykłe wietrze z Audi tylko tak na siłe udziwnione, przyciski jak w Seicento

O jakim wnętrzu przy tt piszesz ? A co to ma być jak klasa auta jest jaka jest to nie miał być segment R8.
W Aston Martin masz wnętrze z mondeo i też będziesz mówił że lepiej kupić mondeo ?
Edquar napisał(a):małe szybki, widoczność tragiczna (siedziałem), dotykasz ramieniem pasażera lub kierowcy, z tyłu nikt nie usiądzie, a niby 5 osobowy.

No i co z tego ? O czym Ty piszesz? To jest mały, tani roadster a nie Sharan nawet nie golf. Przecież każdy kto kupuje takie auto wie o tym, liczy się z tym i bardzo często mu się to podoba.
Edquar napisał(a):No i na 100% będą wypalone wyświetlacze na zegarze, ja nie wiem czy bym nie wolał S3, tym bardziej tak jak tutaj Galakty pisał, auto postrzegane jest jako kobiece

Łał wypalone Pixele w niemieckim aucie!!!
Ty byś wolał a inny by nie wolał i już. Chyba każdy nie musi chcieć tego samego.
Edquar napisał(a):Pytanie gdzie będziesz autorze śmigać, jakiś wypad nad jezioro, znajomi coś? TT odpada, na trasach tez może męczyć, tak na prawdę auto tylko do pokazania się i tyle, nic tam nie zabierzesz, nikogo nie zabierzesz, prawie jak motocykl

Ty zastanawiasz się co piszesz ? Wiesz co to jest frajda z jazdy autem które Ci się podoba ? Czy jak ktoś kupuje MX5, Porsche 911 itd.to ubolewa nad tym że z dziewucha pojedzie nad jezioro bez kolegów ?
Edquar napisał(a):Golf normalne auto, 5 osób spokojnie pojedzie, bagażnik pewnie z 360l itd. złożysz siedzenia to i jak rodzinne kombi

Tia lubię te gadanie. Po co zjeść obiad w fajnej knajpie jak można pójść do McDonaldsa, po co Ci golf jak można mieć Fiata Albea ?
No i kapelusz z rękawiczkami przydałby się.
szybki
Moderator - Tuning

25 Lis 2022, 00:11

Szybki piszesz że opowiadam głupoty i zmuszam do własnych przemyśleń to po co piszesz o nudnym golfie hm?

szybki napisał(a):Prędzej Ci wyjdzie na plus niż stare TSI w nudnym golfie.

Poza tym nikt nie porównuje TT do MX-5 tylko do zwykłego kompaktu a to różnica :ok:

Na temat reszty nie będe pisać bo szkoda klawiatury

P.S. tak wypalone pixele w audi to częsta przypadłość,
Koszt naprawy takiego czegoś to nawet 500-600 zł także czasem się lepiej nie odzywać!

Takie mam wrażenie że to forum zaczyna być przepełnione "dziwnymi" osobistościami, nie można normalnie porozamwiać tylko wiecznie przepychanki i głupie idiotyczne dyskusje :roll:
Edquar
Aktywny
Awatar użytkownika

Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

25 Lis 2022, 00:35

Edquar napisał(a):to po co piszesz o nudnym golfie hm?

A nie wpadłeś na pomysł że tego golfa pewnie powstało razy 10 w stosunku do tt?. A nie wpadłeś na pomysł że to auto inaczej wygląda niż golf w odsłonie 4/5/6 ?
Edquar napisał(a):P.S. tak wypalone pixele w audi to częsta przypadłość,
Koszt naprawy takiego czegoś to nawet 500-600 zł także czasem się lepiej nie odzywać!

Nie rozśmieszaj mnie to jest dla Ciebie problem przy autach niemieckich i to jeszcze przy producencie który swoje wynalazki typu TSI testował na klientach ?

Z tymi pixelami to pojechałeś :happy: :happy: :happy:
Edquar napisał(a):Takie mam wrażenie że to forum zaczyna być przepełnione "dziwnymi" osobistościami, nie można normalnie porozamwiać tylko wiecznie przepychanki i głupie idiotyczne dyskusje

Chłopie ktoś chce auto a Ty pleciesz jakieś głupoty o ilości miejsc i małych szybkach przy roadsterze. Równie dobrze możesz pisać o nissanie patrolu że jest wysoki, długi i dużo pali a ferrari nie wjedzie pod wysoki krawężnik i który jest fajniejszy ?
A może nie rozumiesz tych tysięcy klientów na auta bez sensu ?
szybki
Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Santa Fe Nowej Generacji w testach Euro NCAP
    Hyundai Santa Fe Nowej Generacji został uznany za najbardziej bezpieczny samochód w swoim segmencie, w ocenie Euro NCAP w 2012 roku. Wyniki we wszystkich kategoriach testowych okazały się najlepsze w klasie, co czyni ...

25 Lis 2022, 00:54

szybki napisał(a):A nie wpadłeś na pomysł że tego golfa pewnie powstało razy 10 w stosunku do tt?. A nie wpadłeś na pomysł że to auto inaczej wygląda niż golf w odsłonie 4/5/6 ?

Nie, nie wpadłem bo guzik mnie to obchodzi, każdy z golfów jest sto razy lepszy od Audi TT starego.
A Golf VI to jak hotel Hilton do ośrodka letniskowego w Pobierowie.

Szkoda tylko że w środowisku vagowiczów Audi TT ma renomę auta przy którym ludzie się uśmiechną i nikt go nie traktuje poważnie.
Jak ktoś chce z prawdziwego zdarzenia konkret to bierze S3 albo Leona Cuprę, TT podobnie jak New Beetle mają taką samą renomę.
Edquar
Aktywny
Awatar użytkownika

Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

25 Lis 2022, 00:58

Edquar napisał(a):Nie, nie wpadłem bo guzik mnie to obchodzi,

Nie obchodzi Cię ale dużo masz do powiedzenia.
Edquar napisał(a):Golf VI to jak hotel Hilton do ośrodka letniskowego w Pobierowie.

Tak jest, to prawda i co ?
szybki
Moderator - Tuning

25 Lis 2022, 01:09

szybki napisał(a):przy producencie który swoje wynalazki typu TSI testował na klientach ?

Troszkę za bardzo się rozpędziłeś :ok:
Po latach jak pokazują statystyki to 2,0 tfsi lepiej trzyma moc, lepiej moc przyjmuje, jest w lepszym stanie i mnie wymaga nakładów finansowych.
Golfem V GTI wjeżdzasz na hamownie, robisz program i wyjeżdzasz i masz 250 koni, takie TT na 100% nie będzie się nadawać bo a) turbo górą nie utrzyma ciśnienia, gruszka będzie wyr...obiona, zjechana pompa paliwa, dziury w dolocie, wydmuchana uszczelka turbo itd..
a na końcu okaże się że UPG itp.
Trevor
Zaawansowany

25 Lis 2022, 01:24

Trevor napisał(a):Troszkę za bardzo się rozpędziłeś
Po latach jak pokazują statystyki to 2,0 tfsi lepiej trzyma moc, lepiej moc przyjmuje, jest w lepszym stanie i mnie wymaga nakładów finansowych.

Zejdź na ziemię. Pogadaj z tymi co kupili pierwsze wypusty jakże zacnych TSI. Albo z tymi co poprawiają zarobkowo fabrykę czyli pierścienie, tłoki, rozrządy itd.
Co do reszty to nie za bardzo rozumiem co masz na myśli pt.lepiej moc przyjmują i są w lepszym stanie i wymagają mniej wkładu ale względem czego ?
Trevor napisał(a):Golfem V GTI wjeżdzasz na hamownie, robisz program i wyjeżdzasz i masz 20 koni, takie TT na 100% nie będzie się nadawać bo a) turbo górą nie utrzyma ciśnienia, gruszka będzie wyr...obiona, zjechana pompa paliwa, dziury w dolocie, wydmuchana uszczelka turbo itd..
a na końcu okaże się że UPG itp.

kogo obchodzą konie sztuk 20 przy po prostu chęci posiadania nietuzinkowego auta ?
Ale czy Ty myślisz że tych wszystkich dobroci nie uświadczysz w starym TSI ?
szybki
Moderator - Tuning

25 Lis 2022, 01:32

Szybki proponuje rozróżniać silniki, w Golfie V GTI nie było problemów z tłokami, pierścieniami (to były silniki do 2007 roku), rozrząd to masz praktycznie zbliżony do 1,8T
a co do koni nie 20 tylko 50

i nietuzinkowe auto to może być też Astra G Bertone, ale wydaje mi się po wypowiedziach że autora też interesuje moc w aucie.

Tak więc testowanie na klientach owszem ale 1,0 TSI R3 a nie porządne stare dobre 2,0 FSI turbo.
Trevor
Zaawansowany

25 Lis 2022, 08:17

Trevor napisał(a):Szybki proponuje rozróżniać silniki, w Golfie V GTI nie było problemów z tłokami, pierścieniami (to były silniki do 2007 roku), rozrząd to masz praktycznie zbliżony do 1,8T
a co do koni nie 20 tylko 50

Nie ma co rozróżniać. Napisałem ogólnie że wylane Pixele przy tym co mogła zwalić ta firma są niczym.
szybki
Moderator - Tuning

25 Lis 2022, 08:54

Panowie przywołuję do porządku, wasze sprzeczki są zbędne
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

25 Lis 2022, 20:33

Byłem oglądać golfa, bardzo ładny egzemplarz, sprzedawca ma chyba z 50 faktur na niego, ale co mnie zastanawia, przy ostrzejszym przyspieszaniu bo na prawdę dzik na drodze :mrgreen: tak go ciągnie lewo/prawo o co chodzi? problem ze zbieżnością? :?

Wg sprzedawcy wszystko ok, że zawsze przód napęd tak się zachowuje bo idzie mocny moment obrotowy na jedną oś z przodu tylko.
Cayenne
Nowicjusz

Auto: Stilo

25 Lis 2022, 20:45

Niestety golf GTI fwd i dużo szybkiego niuta.
W tt jak miałbyś te same parametry byłoby podobnie pomimo haldexa.

P.s.

To na co miał te 50 faktur ? Sporo :ok:
szybki
Moderator - Tuning