Audi TT 8N vs Audi S3 8L

04 Gru 2013, 21:02

Witam! Który samochód byłby lepszym wyborem? Z tego co czytałem to te dwa samochody są właściwie identyczne, z tym ze S3 jest może trochę bardziej praktyczne. Z wyglądu trochę bardziej podoba mi się S3 chociaż TT chyba będzie się trochę bardziej wyróżniać. Czy jest coś co stanowczo przemawia za wyborem jednego albo drugiego samochodu?
holakolapola
Nowicjusz

Auto: nie mam

04 Gru 2013, 21:57

TT jest praktycznie dwuosobowe, nowsze wizualnie bardziej się wyrozni. Technicznie to to samo praktycznie, czyli imitacja porządnie skonstruowanego auta. S3 praktyczniejsze, lepsza widoczność. Kwestia gustu i potrzeb. Chcesz się pokazac kosztem praktyczności bierz TT (auto trochę damskie, S3 w sumie tak na granicy meskosci tez).
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

04 Gru 2013, 22:27

To ze trochę damskie to mi nie przeszkadza. Tak mi się wydawało ze te auta są technicznie takie same ale chciałem się upewnić czy nie ma jakiś konkretnych rzeczy na korzyść któregoś z nich. Musze chyba się przejechać TT żeby wiedzieć na pewno które wybrać bo S3 jeździłem i mi się podobało.
holakolapola
Nowicjusz

04 Gru 2013, 23:39

Jak chcesz zwrócic na siebie uwagę to idealne jest TT " Gay Car Of The Year" w 2004 :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

05 Gru 2013, 00:41

TT chyba kapkę lżejsze jest jeszcze. Czego oczekujesz od auta ogólnie? Pamiętaj, że oba modele to tak naprawdę GOLF z mocniejszym silnikiem i lepsiejszym wykonaniem/budą.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

05 Gru 2013, 12:47

Nie mam jakiś konkretnych oczekiwań, ale w sumie fajnie żeby czasem można pojechać w jakąś trasę, głownie będę poruszał się po mieście. TT to chyba taki bardziej samochód na niedziele.
holakolapola
Nowicjusz