Kupno Audi. POMOCY!!

13 Gru 2013, 08:58

Witam.
Mam do Was pytanie.
Mam okazję kupić Audi A6 2.5 TDI z 2000 roku, z przebiegiem około 289000 km i 6 biegową skrzynią.
Słyszałem parę opini na temat tego auta, że są bardzo drogie części i szybko się psują niektóre z nich (teraz nie pamiętam dokładnie które) :)
Poważnie zastanawiam się nad kupnem tego auta bo chciałbym coś większego i mocniejszego, a ten samochód wydaje mi się do tego idealny.
Proszę o pomoc w podjęciu decyzji i o opinie o tym samochodzie.
Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich :)
grycha
Obserwowany

Auto: nie mam

13 Gru 2013, 10:05

Jak myślisz o a6 2,5 tdi to znaczy że zadziałała siła marketingowców od r8 i vejrona :D
W tamtych latach z wieśwagenami i audi jest jak z serem szwajcarskim więc wpaść w dziurkę jest bardzo łatwo.

Jak szukasz tanio i szybko to na 100% nie audi 2,5tdi które po roku "szybko" wyjdzie 2xdrożej niż V8.
Oczywiście zapytasz o inne silniki więc zapomnij o zwykłych 1,8/2,4/2,8/3,0 bo są zwykłymi nie jadącymi gówniakami. Interesuj się 2,7bit ale też ma swoje za uszami albo V8 w obu przypadkach jak zapodasz LPG to wyjdzie o wiele taniej niż 2,5tdi. Fajna opcja też to 1,8t

Opcją też jest 1,9tdi ale cena jest z kosmosu pewnie dlatego że polska wieś rozwija się :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

23 Gru 2013, 13:45

Samochód jest okey ,lecz z tym silniczkiem nie do końca sam osobiście wybrał bym 1.8T
Majster1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 05 2013
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi A3
Silnik: 1.8 125KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SsangYong Rexton G4 - nowa odsłona
    Jest to prawdziwy samochód terenowy gdyż zachowano konstrukcję opartą na ramie (Quad frame), co w dobie samonośnych nadwozi w klasie SUV jest rzadkością. W stosunku do poprzedniego modelu nadwozie jest dłuższe (4850 ...