Audi V8 - parę pytań

03 Wrz 2012, 08:56

Witam :) Zaczynam rozglądać się za nowym autem, w oko wpadło mi Audi V8, poprzednik A8. Stąd mam kilka pytań, odnośnie jego przyszłej ewentualnej eksploatacji. Jak mniej więcej plasują się koszty utrzymania, nie mówię tu o kosztach paliwowych :D Chodzi mi o ceny części silnikowych, zawieszenia, hamulców etc. Jakie są największe bolączki tego modelu?

Występowały 2 silniki w tym modelu, spalanie jest podobne, więc nie ukierunkowuję się na razie w stronę żadnego z nich. Do wydania mam 8000 zł - na sam zakup. Celuję raczej w to auto z instalacją gazową (proszę nie mówić, że do takiego auta gaz nie wypada - po prostu patrzę z "ekonomicznego" punktu widzenie, jeśli można o tym mówić przy tym spalaniu).
łejn
Początkujący

Miejscowość: Lbn
Prawo jazdy: 06 01 2010
Auto: Nie mam

03 Wrz 2012, 11:23

Powiem tak auto naprawdę fajnę,ale mało tego u nas jezdzi więc z częsciami nie jest za ciekawie...
Podobno nie które podzespoły pasują z audi 100 c3,ale jesli chodzi o blachy to są raczej cięzko dostępne
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wady i zalety opon całorocznych / wielosezonowych
    Widzę, że trend kupowania opon tego typu utrzymuje się i z roku na rok coraz więcej kierowców decyduje się na takie opony. Postanowiłem dodać taki temat w którym każdy może napisać własne zdanie odnośnie wyboru ...