Audi vs volvo vs toyota

05 Kwi 2008, 17:57

Witam. przymierzam sie do zkupu samochodu. zastanawiam sie na 3 modelami: audi 100 2,5 TDI (kombi), volvo v40 1,9 TDI oraz toyota carina e 2,0 TD. wszystkie samchody w przedziale wiekowym 94-97. prosze o pomoc w wyborze.
rs1981
Nowicjusz

05 Kwi 2008, 18:02

Ja bym wybrał volvo v40 1,9 TDI ...jak by nie było to dobre i mocne samochody ;) .... ale Audi też jest dobre
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km

12 Kwi 2008, 19:28

Witma;]

Najlepsze było by Volvo V40

Dobry komfort na długie trasy. Po przejechaniu 1500 km nie trzeba następnego dnia odpoczywać. Doskonałe trzymanie się drogi na zakrętach (auto jest troszkę niższe od innych w tej klasie). Zawieszenie nadaje się równie dobrze na dalekie trasy jak i do szybkiej jazdy po krętych drogach.
Świetne auto dla tych, którzy chcą się komfortowo przemieszczać na dalekich trasach. Cichy, mocny, w miarę ekonomiczny i ciągle trzyma linię. W środku bardzo wygodny, wykonany dobrze i z dobrych materiałów. Dla młodej polskiej rodziny sam raz :) Nie jest ideałem pod względem awaryjności, ale mimo wszystko go lubię.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

15 Kwi 2008, 15:35

Jestem użytkownikiem V40 i nie licząc awarii jakiegoś czujnika to jestem bardzo zadowolony. I muszę ci powiedzieć ze pojechałem z tym do aso i miło mnie tam zaskoczył fakt rabatu na cześci i robociznę. :) Generale samochodzik jak marzenie spokojnie się spakujesz się na wypada majowy. :)
gadzinka
Nowicjusz

16 Kwi 2008, 09:54

moja ciotka ma i na progach juz rdza sie pojawila.
poza tym wszystko ok.
stasiowski121

16 Kwi 2008, 10:13

Tak jak koledzy wyżej, ja również polecam Volvo. Prezentuje się ono najlepiej spośród wybranych przez ciebie aut . Chociaż nie wiem jak z awaryjnością, ale to chyba zależy od tego jak kto dba :)
RadmaX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toruń

16 Kwi 2008, 17:28

Dokładnie awaryjność samochodu zależy od tego jak się o niego dba. Prawda tez jest taka że szukasz samochodu z takich roczników że już lepiej brać porządna markę. Volvo ma dobrą mechanikę a to ważne i blachę tez choć widzę ze kolega pisze ze jakaś rdza się pojawiła ale pytanie gdzie trzyma samochód czy na dworze czy w garażu??
gadzinka
Nowicjusz