AUDI - WARTO SIE ZAINTERESOWAC?

26 Sty 2011, 17:14

Ale to juz prawie zabytki, a nie sądzę aby zabytkiem jeździc bez ciągłego dokładania do niego, poszukaj lepiej coś bardziej młodego.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

26 Sty 2011, 17:40

Za te pieniądze trzeba brać auto w jak najlepszym stanie i nie patrzeć na rocznik bo to już schodzi na drugi plan.

znalazłem jeszcze takie:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Sty 2011, 11:22

W audi nie trzeba łądować pieniążków gdyż to autko się prawie nie psuje :) A co do części to są bardzo tanie :)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] to jest dosć ładne :)
lub golfik :)
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

27 Sty 2011, 12:13

Wszystko fajnie, tylko mnie najbardziej wozy z 3 miasta interesują.

Bo tak jak ostatnio z tym paskiem, pojechałem, koleś zapewniał mnie przez telefon, że 100% sprawny, nic nie trzeba robić.

Pojechałem, klamki odpadały, głośniki powycinane, brak podsufitki, tłumik rozwalony, silnik sprawiał wrażenie, jakby to były jego ostatnie już chwile. I przebieg miał mieć 220 000 a miał 280 000. Dobrze, że to było w moim miescie, ale jakbym posunał 3 razy tak do lęborka i trafił na takie złomy no to już bym miał mniejszy budżet.

Golfika tego czernego na blachach GST miałem okazję osobiscie oglądać na giełdzie w zeszłą niedzielę. Ale 1.4 to troszkę wydaje mi się za mało.

Znalazłem tu jeszcze takie coś:

Przebieg ogromny. Ale może to i lepiej mieć ogromny nie kręcony przebieg, niż kręcony mały? Niewiem co Wy o tym mysliscie. :)
mariopop12
Początkujący

Miejscowość: Gdynia

27 Sty 2011, 12:23

Ja bym powiedział że ten przebieg jest autentyczny.Tylna klapa z lewej strony troche ucieka do góry.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

27 Sty 2011, 12:35

No ten pasek nawet nawet. Ale wydaje mi się że nie powinien rdzewieć na masce bo one chyba miały ocynk (ale nie jestem pewien )
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Polski Fiat 518 L Ardita z 1933 roku
    Samochód wyprodukowany w Warszawie na podstawie rozszerzonej licencji Fiata na model 518. Duże 7-osobowe nadwozie oraz silnik o mocy 55 koni. W tamtych czasach była to bardzo nowoczesna limuzyna z hydraulicznymi dwuobwodowymi ...
    Jak przygotować się Rajdu Dakar na 130 procent!
    Rajd Dakar to jedno z największych wyzwań dla sportowców. Blisko dwa tygodnie i dziewięć tysięcy km walki w nieznanym terenie, w piekielnym upale i twardej rajdówce, w której trzeba podejmować dziesiątki ...

27 Sty 2011, 14:06

No niby tak ale auto ma już swoje lata,dokładnie to 22rok mu leci.
Barol
Awatar użytkownika

28 Sty 2011, 14:28

Z tego Paska strasznie cieknie, więc odpada. :)

Znalazłem golfiacza tutaj:

nie działają wycieraczki, szyber i zamek w bagazniku. To chyba raczej mocno poważne rzeczy nie są? :)

Dzwoniłem już, koleś mówi, że mozemy pojechac na kanał itp. Jest 4 właścicielem. 2 w polsce.
mariopop12
Początkujący

28 Sty 2011, 17:17

No wielkie rzeczy to nie są ale kurde 2500zł to poważnie tanio ale jak masz niedaleko to możesz podjechać obejrzeć.
Barol
Awatar użytkownika

28 Sty 2011, 22:45

Skoro takich drobnych rzeczy nie naprawił to powaznych raczej też mógł nie naprawiać lub robić to byle było. Jak mozna jexdzic bez wycieraczek?
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

29 Sty 2011, 13:56

No sprawdzić można czy jest wszystko ok, ale ja bym go raczej ominą i wziął jakiegoś innego golfiaczka, bo jak mu się drobnostek nie chciało naprawić to te poważne naprawił byle jak i dał na sprzedaż, a poza tym te okulary na światłach i rura kanalizacyjna zamiast tłumika może świadczyć o tym że jeździł nim jakiś młody kierowca co na każdym skrzyżowaniu chciał pokazać jak to on umie szybko jeździć, i trochę go piłował, zwłaszcza że sprzedaje go czwarty właściciel i taki kierowca mógł się zdarzyć, więc raczej bym od tego samochodu odszedł i szukał innego
mr.samochodzik
Początkujący

Miejscowość: Biłgoraj

02 Lut 2011, 10:47

A co myślicie o tej hondzie?

[link do trojmiasto.pl wygasł]

Tutaj więcej fotek, podesłał mi je ten koleś:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Jest troszkę rdzy widocznej na fotkach. Lewy próg, wlew, troszke z tyłu i lewe tylne nadkole.

Jednak nie są to dziury ani nic podobnego tylko rdzawki. Zobaczcie na zdjęciach. Nie wstawiałem każdej foty pojedyńczo, gdyż jest ich za dużo.

Ile może kosztować zrobienie takich rdzawek własnie? :)

Bo ogormnym atutem tego autka jest jest, że:

1. jest 15 minut odemnie. :)
2. garażowane przez cały swój żywot
3. od pierwszego właściciela ( jeszcze czarne blachy)
4. Syn pośredniczy w sprzedaży, bo mówi, że rodzice zbyt internetu nie ogarniają. Co może świadczyć o tym, że nie było katowane. Zreszta proszę spojrzeć na pokrowce na fotelach. Niewiem czy jakiś młodzik by sobie to założył :)
5. 260 000 km, wydaje się być realne. :)
mariopop12
Początkujący

02 Lut 2011, 11:10

Niewiem czemu ale fotki mi sie nie chcą ściągnąć :neutral: czy ten 1właściciel jest od nowości?Jeśli tak to ja bym sie zainteresował tym Civicem,cała historia jest znana więc będziesz wiedział co i jak no i tak jak mówisz to pewnie rodzice śmigali.Jedż oglądaj a tą rdze to zrobisz w jakimś warsztacie blach-lak za grosze.
Barol
Awatar użytkownika

02 Lut 2011, 11:16

Zdjecia malo oddaja, nie napalaj sie bo moze byc ta hondzia zmeczona zyciem.. :roll:

2700 to niby nie duzo ale nie zapominaj ktory mamy rok :sad:

Pozytywny aspekt to na pewno silnik, jesli nie jest zarzniety to bedzie sie jeszcze dobrze sprawowal, a co do przebiegu to roznie bywa.. Obejz go i zabierz na kanal.
dawid551
Początkujący

Miejscowość: Śląskie

02 Lut 2011, 11:17

Tak od nowości. ;)

I garażowane.

Dziś w takim razie się umówię i podjadę zobaczyc. :)

Szkoda, że coś Ci nie idzie, żeby te fotki pobrac. Mi sie pobierają normalnie. Spróbuj jeszcze.
mariopop12
Początkujący