AUDI - WARTO SIE ZAINTERESOWAC?

03 Lut 2011, 18:22

aha. I oczywiscie cena powyżej 2300 nie wchodzi w grę. :)

Jak bym już podejmował jakieś kroki to do 2300 bym zszedł z ceną.

Aha i jeszcze jednego bym zapomniał.

Jak się poddusi na drugim biegu ją, to troszkę szarpie. Niewiem czemu. Nieznacznie, jednak może troszkę denerwować.
mariopop12
Początkujący

Miejscowość: Gdynia

03 Lut 2011, 18:49

2300zł+1000zł rdzawki+montaż centralnego (dla wygody)+dorobienie kluczyka w razie czego+jakieś lepsze audio+montaż wspomagania (pare stówek),no troche roboty by było ale fakt dużym plusem jest to że auto od 1właściciela.

znalazłem jeszcze takie coś,może Cie zainteresuje
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Lut 2011, 19:36

Tak no co do hondy, właśnie kurcze to jest problemik, że nie wiem gdzie się zgłosić, żeby mi ktoś powiedział ile zapłacę za blachy i np. wstawienie wspomagania.

Z drugiej strony myslę, że tylko te blachy są problemem a te braki w wyposazeniu dałoby się przeżyć. No tylko głośniczki zeby wstawic jakies. :)

Na dzien dzisiejszy, ja bym nawet nie wiedział gdzie sie zgłosić, żeby central zamek zainstalować.

Aha i jeszcze takie pytanko odnosnie ubezpieczenia. Ta hondzia jest do czerwca ubezpieczona w allianzie. Czy jest mozliwosc przerejestrowania jego na mnie? Bez rekalkulacji? tzn. zeby mi nie naszły jakies dodatkowe opłaty z tego tytułu.

za mojego gofla się zfrajerzyłem i wziełem ubezpieczenie na siebie, silnik 1.6 + wzwyzka za wiek i za krotko posiadane prawko = 1300 zł dałem. :)

ahh ten nasz kraj. zamiast się pomóc młodym ludziom wybić jakoś, tylko to utrudniają. ;/

Co do nubiry już dzis przeglądałem to ogłoszenie. tylko jedno pytanie. czy da się jakos te skutki gradobicia załagodzic ? :)
mariopop12
Początkujący

03 Lut 2011, 19:44

Co do wspomagania to koszt na allegro pompy to max 500zł ale niewiem ile by Ci wzieli za robocizne,centralny to już grosze kosztuje,podobnie alarm.

Co do ubezpieczenia to tak jest taka możliwość żeby aktualne OC przeszło na Ciebie i może nawet nie będziesz musiał nic dopłacać.

Co do Nubiry to niewiem jak to wygląda w realu ale po fotkach wydaje mi sie że maska tylko jest "obita" więc można ją wymienić (koszt 500zł z malowaniem no chyba że znajdziesz pod kolor to tylko za samą maske zapłacisz).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

03 Lut 2011, 20:01

Dzwoniłem do nubirki.

Niestety. dach, maska, klapa po gradobiciu.

on coś mówił, że klapa na allegro 80 złotych, maska 120 i szpachla dachu 300 zł.

Mówi, że włożył w nią z 7000 złotych i jezdzila na niej żona.

Wgl. jakiś chyba bogaty, mówi, że żonie kupił lepszy bo już dobrze jezdzi i ze mu na kasie nie zależy więc niestety poniżej 2800 nie mam co próbować bo nie zejdzie. :)

4 x el. szyby, wspomaganie, dobre radio, glosniki. Wszystko w bdb stanie ponoć.

Silniczek 2.0 + lpg.

Szkoda, że nic zejść z ceny nie chce.

Jestem ciekawe ile by rzeczywiscie kosztowało zrobienie tych wszystkich elementów.

[ Dodano: 3 Luty 2011, 20:12 ]
ehh. powiem szczerze, że się na tą hondę nakręciłem.

Ale niewiem czy to jest warte zachodu. I niewiem czy ktoś mi to powie ;D
mariopop12
Początkujący

03 Lut 2011, 22:01

co do napraw lakierniczych:
a) civic- napisales ze 1000zl to duzo. nie powiedzialbym. jesli ma to byc zrobione 'po bozemu' nie ma co liczyc na nizsza cene, chyba ze zamiast reperaturek wolisz szpachle :roll:
1. wycinasz stare nadkola
2. kupujesz reperaturki
3. spawasz je
4. kupujesz nowe drzwi
5. rozbierasz stare drzwi
6. malujesz nowe drzwi, konserwujesz, podkladujesz, malujesz blotniki tyl
7. uzbrajasz i zakladasz drzwi
8. polerujesz karoserie
to co wyzej to min 7 dni pracy. i uwazasz ze 500zl to duzo za sama prace, to cena najnizsza jaka ktokolwiek Ci powie :wink:
b) nubira-
ceny z allegro OK, ale dachu bym nie szpachlowal. mozna wyciagnac, zawsze bedzie falowal, ale nie popeka, mozna tez wyciac i wstawic nowy(bez slupkow, wiec bezpieczenstwo nie ucierpi).
a) wyciaganie, szpachlowanie dachu, malowanie klapy tyl i przod- ok 700-800
b) to co wyzej plus wstawienie dachu 1000
c) jezdzenie takim jak stoi- za darmo
sam musisz wybrac
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nocne przymrozki to zmora kierowców
    Nawet niewielkie przymrozki potrafią być zagrożeniem dla bezpieczeństwa jazdy. Zjawisko to może negatywnie wpływać na widoczność oraz zwiększać ryzyko poślizgu. Spadek temperatury powietrza poniżej zera może nagle skomplikować ...

03 Lut 2011, 22:08

to nubirka chyba odpada, ze względów takich, że nie mam aż takiego budżetu chyba. Zwłaszcza, że tam ubezpieczenie i przeglad jest chyba do marca , więc nawet zbytnio zarobić nie dam rady. A pracować tylko w weekendy mogę, bo sie w technikum uczę. ;)

a co do hondy. A wyciaganie i wkładanie nowych drzwi jest konieczne? :)

Jakby zrobić same progi wzdłuż z dwóch stron + te 2 nadkola + tam ten odprysk przy wlewie i z tyłu? :)

Wgl. skąd jesteś? Gdzieś tu z 3 miasta? :)
mariopop12
Początkujący

03 Lut 2011, 22:15

Ja jeszcze do tej Nubiry,przykładowo z allegro:
klapa 140zł z przesyłką plus malowanie ok 200zł -> [link do oferty na Allegro wygasł]
maska 250zł z przesyłką plus malowanie ok 200zł -> [link do oferty na Allegro wygasł]
i dach bym zostawił w spokoju tak jak jest,czyli koszt zrobienia tego to ok 800zł.
Pozatym w Nubirze masz gaz a w Civicu nie było.
Albo zostawić to narazie i zrobić to co potrzeba czyli opłacić OC jak sie kończy,płyny,filtry itd.
Barol
Awatar użytkownika

03 Lut 2011, 22:40

nie z poludnia Polski :mrgreen: wiec i tak nie bede tego robic :wink: ale wiem ze nikt normalny za darmo nie bedzie zasuwac, bo to co napisalem to tak naprawde ulamek mojej(lakiernika) pracy

drzwi? jasne ze do wymiany, naprawa nie ma sensu. ale zostawic jak najbardziej mozna, az sie dziura zrobi. wtedy mozna wymienic. w koncu to tylko drzwi. klient nasz pan. skoro chcialbys tylko nadkola, progi nikt problemu robic nie bedzie, tyle ze wymiana progu/nadkola to od 200 do 1000 za sama robocizne :wink:
mimo wszystko wolalbym kupic taniej auto zgnite i naprawic je tak ze pojezdzi bez rudej kilka lat, niz kupic naprawiona po druciarsku za 1000 drozej, bo wykwitnie po kilku miesiacach i wyjdzie na to samo/drozej. tu widzisz ze tragedii a nie ma, a pretekst do zbicia ceny genialny. Civica latwo sprzedac, moze nawet nie stracisz. z nubira moze byc roznie, chociaz gdy mowimy o aucie za 3000 i tak glownie stan bedzie decydowac :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

03 Lut 2011, 22:46

No niby łatwo sprzedać ale z tym wyposażeniem to niewiem ;D

Mi tam brak wspomagania nie robi a kto inny sobie nie poradzi. :)

Znaczy bo mnie te drzwi gryzą troche, bo w sumie one nie są aż tak zajechane rudą. Bardziej ten próg.

Te drzwi to tak mały element, że aż szkoda całych nowych władować.

No sam już niewiem czy pakować się w to czy nie.

Może kupię jak okazę się sprawna mechanicznie u mechanika. Mam miecha na zarejestrowanie. Popracuję nią jakiś czas w pizzeri i wtedy bym się wział za te rdzawki. :)

poznie ewentualnie jakieś lepsze radio, głosniki, central etc.

Kurde bo ja się straszliwie boje kupować samochodów, bo jestem poprostu młody i się nie znam.

Tego golfa co miałem, to mi rodzice musieli ponad 1000 złotych dołożyć bo był w stanie tragicznym jak się okazało. I mi taki shit ludzie potrafią wcisnąć. :)a drugi raz starsi raczej nie poratują, więc dlatego się tak obawiam, żeby się znów nie wpakować w cos, na co nie bede miał sianka.

No nic. Czekam na Wasze głosy. Brac czy nie brac ;D
mariopop12
Początkujący

03 Lut 2011, 22:53

Tylko zastanów sie nad jednym,piszesz że jeszcze chodzisz do szkoły a w weekendy śmigasz w pizerri a tam zazwyczaj są auta z gazem bo sie opłaca a ta hania to sama benzyna więc może być różnie.
Barol
Awatar użytkownika

03 Lut 2011, 22:59

barol ale to mlody czlowiek i dla niego 5gen moze okazac sie po prostu ladniejszy i dawac wieksza frajde z jazdy. i wieksze mozliwosci tuningu.
np. za 3 miechy sprawisz sobie gwint i ladne felgi
http://www.tuning.bialystok.pl/wp-conte ... /08/22.jpg
i ludzie beda sie za stara honda ogladac, o co w nubirze raczej trudno :twisted:
JerzyB333
Stały forumowicz

03 Lut 2011, 23:00

No akurat teraz nie chodziło o Nubire tylko odnośnie czegoś na gaz.
Barol
Awatar użytkownika

03 Lut 2011, 23:02

nie nie.

Akurat bardziej niż wygląd zewnętrzny, kręci mnie moc. :)

Na szpanie jako tako wgl. mi nie zależy. Nie jestem z tych. A wręcz tacy ludzie działają mi na nerwy.

a już w pizzerni jezdzilem golfem 1.6 właśnie, benzyniak bez gazu i całkiem ładnie zarabiałem. :)

eh.. później rozwoziłem kebab i dostałem służbowego lanosika. W pięknym stanie 86 000 miał tylko.

Ale biedny kebab był nie rentowny i go zamkneli.

[ Dodano: 3 Luty 2011, 23:04 ]
Pozatym do daewoo też nic nie mam. :)

Lanosikiem się jezdzi przyjemnie. Jezdzilem wersjami ze wspomaganiem i bez.

Mój tata ma chevroleta lacetti. to też jakby nie patrzeć nowsza nubira. I też daje radę. ;)
mariopop12
Początkujący

03 Lut 2011, 23:21

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
a taka? :mrgreen:
JerzyB333
Stały forumowicz