Auris 1.6 2011 pomoc w sprawdzeniu oferty

18 Sie 2020, 22:51

Cześć,

Wydaje mi się, że znalazłem całkiem fajną ofertę na Aurisa. Na stronie historia pojazdu wychodzi, że faktycznie rocznie było robione tym autem tak ok 10-15 tys km. Czy możecie zobaczyć i ocenić czy na pierwszy rzut oka ta oferta jest ok?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Przy okazji trzy dodatkowe pytania o Aurisa:
- Co warto tak ogólnie w nim zrobić po zakupie? "Pakiet startowy"
- jak z korozją w tym modelu? Czy zabezpieczenie dołu jest konieczne, jeżeli ma stać na zewnątrz?
- czy łańcuch rozrządu wymienia się profilaktycznie po tak długim czasie?

Z góry dzięki za pomoc?
StefanM
Nowicjusz

19 Sie 2020, 00:07

Bardzo ładna :ok: z przodem coś tam było robione więc do weryfikacji. Rozrzadu w tym silniku nie ruszasz wcale, jest bezobsługowy. Po zakupie gruby przegląd i duży serwis tzn wszystkie filtry oleje i płyny ustrojowe.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Sie 2020, 16:35

coś dziwnie tanio...
W historii szkody są ..więc do sprawdzenia

Ja spokojnie takiego aurisa sprzedawałem z tego roku z podobnymi kilometrami dużo drożej
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

19 Sie 2020, 17:39

Ja wiem czy tanio? w tamtym tyg na licytacji kupiłem aurisa 2011 90 konny diesel 96k przebiegu, do pomalowania 2 zderzaki i drzwi, zapłaciłem 3700 euro. We francji z takiego roku z takim kilometrem da sie kupić spokojnie do 5k z ogłoszenia.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Sie 2020, 18:30

Toyota z silnikiem 1.6 Benz a z dieslem to dwie różne bajki cenowe, cena we Francji to cena we Francji, :mrgreen: to trzeba jeszcze zapłacić za transport, opłacić i cos zarobić... ja chętnie zapłacę 5000 euro za ładnego benzyniaka, ale ich za wiele nie ma. Mi klient płacił 29000 pln za 11r ale 80 tys i pierwszy lakier na całości, wiem ze drogo ale o to chodzi zeby bylo dobrze i drogo :mrgreen:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

19 Sie 2020, 20:47

Byłem na oględzinach i z tego co się dowiedziałem to auto ma po lewej i prawej stronie rysę na drzwiach przód i tył plus trochę tylnego nadkola. Rysy zrobione przez poprzednią właścicielkę przy spotkaniu ze słupkiem. Obecny właściciel pokazywał dokument z przeglądu przed zakupowego w ASO i grubość lakieru to od 100 do 1100 mikrometrów, ale lakierowanie nie robione w ASO (za własne pieniądze u lakiernika).

W czasie jazdy dało się czasami słyszeć jakiś dziwny świst przy dodawaniu gazu albo jeździe na biegu bez gazu. Podobno w ASO mówili mu że to nic dziwnego, tylko sprzęgło wymienili.

Pomyślę jeszcze nad tym samochodem, ale jak coś to napewno przed finalną decyzją podjadę do ASO.
StefanM
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Octavia - przemyślane rozwiązania
    SKODA Octavia to najważniejszy z modeli marki, który wciąż bije rekordy popularności i jest najchętniej kupowanym modelem od 2009 roku w Polsce. Debiut trzeciej generacji tego auta stanowi wielkie wydarzenie dla całej ...
    Toyota RAV4 Hybrid zdobywa 5 gwiazdek w ADAC Ecotest
    Toyota RAV4 Hybrid udowodniła, że SUV może być ekonomicznym autem, zdobywając w tegorocznym teście ADAC Ecotest 5 gwiazdek i 78 na 100 punktów za niskie zużycie paliwa i niewielką emisję CO2 oraz szkodliwych substancji. ...