Toyota Avensis 2 2.0 D4D lub 2.2 D4D

14 Sie 2020, 12:17

Dzień Dobry,
Rozważam nad zakupem Toyoty Avensis z silnikami jak w temacie. Na co zwracać uwagę przy zakupie? Który silnik jest mniej awaryjny oraz tańszy w eksploatacji? Może lepiej rozważyć wersję benzynową? Poczytałem trochę informacji na ich temat w internecie, lecz opinie są naprawdę podzielone.
wolek0606
Nowicjusz

14 Sie 2020, 13:51

wolek0606 napisał(a):Rozważam nad zakupem Toyoty Avensis z silnikami jak w temacie. Na co zwracać uwagę przy zakupie? Który silnik jest mniej awaryjny oraz tańszy w eksploatacji? Może lepiej rozważyć wersję benzynową? Poczytałem trochę informacji na ich temat w internecie, lecz opinie są naprawdę podzielone.

Jest to droga serwisowo opcja. Zdania są podzielone bo niektórzy lubią rozprawiać nad tymi silnikami niczym fani wieśwagena nad tsi... czyli co kiedy poprawiono.
Mi osobiście by się nie chciało tym bardziej że część usterek zazwyczaj oznacza koniec silnika.
Jak ma być bezpiecznie to opcjonalnie 2,0 d4d lub benzyna 1,8 vvti.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

14 Sie 2020, 15:40

W takim razie jakie auto do 15k? Sedan dynamiczny silnik chetnie benzynowy. Juz pomijam fakt 1 wlasciciela udukumentowne wszystko itp ponieważ jest to praktycznie nierealne przy tej cenie.
wolek0606
Nowicjusz

14 Sie 2020, 16:27

w Ave II najlepiej 1.8 VVTI najmniej problematyczny...i tylko polift...

Ale do 15 tys ...to nawet nie podchodź do tego

2.2 D-Cat...to samo zło
2.0 D4d jak się uda ..
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

14 Sie 2020, 18:14

A np vw jetta 1.9 tdi?
wolek0606
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak czytać etykietę na oponach?
    Etykieta opony jest cechą opon pojazdów mechanicznych. Producenci opon dla samochodów osobowych, lekkich i ciężkich samochodów ciężarowych, od listopada 2012 zobowiązani są do podania na naklejce lub ...
    Lexus IS 430
    Wyjątkowym samochodem Lexusa był również IS 430, opracowany na targi SEMA w 2003 roku. Choć auto na pierwszy rzut oka przypominało po prostu nieco stuningowanego sedana IS, zmiany były znacznie istotniejsze. Pod maską ...