Auta z " Itali"

12 Lip 2008, 10:43

Witam...

Mam taki dylemat iż nakręciłem sie na ciekawe auto z włoch . Tylko nie daje mi spokoju to iż słyszałem ze teraz wszyscy sprowadzają auta właśnie z tego kraju bo była tam powódź a większość sprowadzonych aut to topielce ! Jeżeli to nie prawda to było by fajnie ?! A tak w ogóle to dlaczego teraz właśnie wszyscy sprowadzają auta w Włoch ?

PS: Jutro mam właśnie kupować i wolałbym wiedzieć wcześniej jeżeli później miałbym za to dużo płacić !

Dzięki i proszę o odpowiedz ! 8)
marq90
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

12 Lip 2008, 12:11

Na pewno nie wszyscy, może i jest teraz jakiś bum na auta z Włoch, ale z innych krajów też się dużo sprowadza.

Zawsze jest jakieś prawdopodobieństwo, że możesz kupić topielca, ale jest ono mniej więcej takie samo jak kupienie bitego auta z Niemiec itd. Dlatego trzeba dobrze sprawdzać co się kupuje
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

12 Lip 2008, 13:06

Pisząc wszyscy myślałem o cześci większej niż jakiś czas temu ale dobra moja wina.... mniejsza z tym !!!

ok a czy jest jakis sposób żeby sprawdzić auto indyswidualnie czy nie było tym " topielcem"???
marq90
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

12 Lip 2008, 16:56

Jak dla mnie jest to cięższe od sprawdzenia czy samochód był rozbity.ale jest parę rzeczy na które zwrócić można uwagę. Po pierwsze zapach, będzie coś czuć , ale nie zawsze bo handlarze mają swoje sposoby.Po drugie dywaniki i tkanina na podłodze może odchodzić , może być mokra może być brudna. Po trzecie wygląd samochodu jak gdzieś jest ubłocony szczególnie pod spodem na silniku, trawa itp. Po czwarte elektryka jak się zapala i co się zapala, chodzi tutaj o światła , kontrolki no o wszystko. Zegary moga być troszkę zaparowane.Trzeba było wszystko sprawdzić. Nie zawsze sprawdzenie jednej rzeczy oznacza ,ze działa wszystko i jest cacy Po piąte zarysowania na samochodzie są bardzo charakterystyczne.Lakier na samochodzie możne być przymatowiony troszkę. Jak dla mnie to nie obejdzie się bez dobrego mechanika , który świetnie by było gdyby znał się na lakiernictwie. Bo dla handlarza zatrzec te wszystkie ślady to pryszcz.
Szczerze moi znajomi maja złe doświadczenie z samochodami, ja tez parę oglądnąłem i ..... zresztą zobaczysz sam.
astro007
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Ile można zapakować do samochodu?
    Każdy samochód opisany jest dziesiątkami parametrów. Dotyczą pojemności silnika, ilości miejsc siedzących czy masy własnej. Wśród parametrów jest jeszcze jeden, często przez użytkowników ...