Jakiej prędkości nie przekraczać ...

11 Lip 2008, 11:13

Witam kolegów . Mam do was pytanko , dotyczy ono Skody Octavi TDi . Jest to nowy samochód , i z tego co wiem trzeba "dotrzeć" samochód , ale ile km trzeba przejechać w spokojnej jeździe i z jaką maksymalną prędkością można jeździć . Prosze o szybką odpowieź , ponieważ wybieram sie jutro w trase 350 km więc chcial bym wiedzieć . Z góry dzięki .
polo94
Nowicjusz

Miejscowość: Wielkopolska

11 Lip 2008, 11:14

sory tam chodziło mi , że trzeba "dotrzeć" silnik
polo94
Nowicjusz

11 Lip 2008, 12:29

Tu nie chodzi o prędkość,ale o obroty silnika.Powinno to pisać w książce obsługi,która musi być wydana wraz z nowym samochodem.A jak nie masz takiej książki,to najlepiej i najszybciej będzie,jak zadzwonisz do serwisu.Tam ci powinni konkretnie powiedzieć.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Lip 2008, 13:54

Wielkie dzięki sprawdze w książce
polo94
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Skrzynia S-TRONIC w Audi
    S-TRONIC to automatyczna skrzynia biegów z podwójnym sprzęgłem, którą znajdziemy w wielu modelach marki AUDI z podłużnie zamontowanym silnikiem i napędem quattro. Działanie dwusprzęgłowej skrzyni biegów ...