Autko 4x4 do 32 tys

25 Lis 2009, 17:09

Witam państwa powoli zaczynam myslec o zmianie samochodu na cos lepszego teraz mam renault megane 1.6 benzyna 98r.
Mysle o autku ze stalym napedem na 4 koła bardziej na drogi niz bezdroża:)
wiadomo autko musi miec jakies tam wyposazenie klime immo abs cz ..
przebieg do 120tys ale to max i powyzej 2002 roku.
moge na to przeznaczyc jakies 32tys zł wolalbym zeby bylo to autko normalne nie suv nie terenowki vany:) ale i takie biore pod uwage. prosze o jakies propozycje.
Ostatnio edytowany przez konrados, 26 Lis 2009, 15:03, edytowano w sumie 1 raz
konrados
Nowicjusz

25 Lis 2009, 17:22

Od siebie proponuję Audi A6 Quatro => [link do oferty na Allegro wygasł]

Skrzynia w rawdzie automat ale to tylko przykład.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Drugie osobiście mi się bardziej podoba jednak to kwestia gustu.
stasiowski121

25 Lis 2009, 17:26

no wlasnie zapomnialem dodac sedan lub chatchback kombi nie preferuje no i oczywiscie 4/5 drzwi.

no bardzo fajne audi tylko szkoda ze taki przebieg... niby slyszalem ze silniki audi wytrzymują do 800tys ale zawsze mnie ten przebieg bedzie odrzucal:/
konrados
Nowicjusz

25 Lis 2009, 17:33

Przebieg jak przebieg, stan faktyczny licznika dziś jest bardzo trudno jednoznacznie określić, bo cofanie jest nagminne.
Raczej na stan techniczny / wizualny się patrzy przy zakupie bo o rzeczywisty przebieg dziś
raczej ciężko w samochodzie . A auto z rzeczywistym udokumentowanym serwisowaniem i przebiegiem niestety ale się odpowiednio ceni.
stasiowski121

25 Lis 2009, 17:39

aaa to tak wiem o tym nie jestem wczorajszy:)
hmmm a co myslicie o subaru impreza legacy? niby palą ale ile? ... a jak wyglada sprawa z gazem do tych aut bo zdania sa podzielone jedni pisza ze mozna skonczyc silnik inni ze jest jak w kazdym innym zagazowanym.
konrados
Nowicjusz

25 Lis 2009, 18:57

Człowieku myślisz że znajdziesz takie Audi z przebiegiem do 120tys.? Dobre sobie. Te podane wyżej i tak mają małe przebiegi i są moim zdaniem mało realne. Jak znajdziesz takie z oryginalnym przebiegiem do 200tys. to będzie SUKCES!
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Technologia, która wspiera koncentrację kierowcy
    Kierowcy firmowi pokonują najczęściej o wiele większe przebiegi od właścicieli samochodów prywatnych. Dlatego też częściej narażeni są na niebezpieczne sytuacje. Oto systemy, które dbają o bezpieczeństwo kierowcy. ...

25 Lis 2009, 21:21

Volvo napisał(a):Człowieku myślisz że znajdziesz takie Audi z przebiegiem do 120tys.? Dobre sobie. Te podane wyżej i tak mają małe przebiegi i są moim zdaniem mało realne. Jak znajdziesz takie z oryginalnym przebiegiem do 200tys. to będzie SUKCES!

Otóż to => polska rzeczywistość, nikt nie kupuje takiego samochodu żeby za 10 lat zrobić nim 120 tyś.
Rzecz jasna okazje się zdarzają ale osobiście nie jestem do nich przekonany wręcz przeciwnie - jestem na nie bardzo uczulony. Nie mówię że nie zdarza się bo jednak są takie przypadki że uda się kupić tanio zadbany egzemplarz ale to naprawdę jednostkowe przypadki.
Zawsze ( tutaj też ) radzę dokładnie obejrzeć auto z kimś kto zna się na rzeczy i ma fachowe oko.
stasiowski121

25 Lis 2009, 23:55

Volvo, a kto powiedzial ze szukam akurat audi? ja szukam samochodu z cechami wymienionymi w moim pierwszym poscie i to wcale nie musi byc z 10 razy skrecone audi.
Panu stasiowski121, dziekuje za propozycje w ktorej zawarl to nieszczesne audi.
wiem ze sa to dobre auta itp itd no ale oczekuje konkretu czy warto kupic taka fure z przebiegiem 250tys czy tam innym i czy bedzie opcja ze bede zadowolony ze wydalem na to kase czy tez niebardzo?a sprawa ogledzin czy krecone czy bite czy utopine czy zazygane w srodku to juz inna sprawa.

moze jeszce jakies propozycje??
konrados
Nowicjusz

26 Lis 2009, 06:27

konrados napisał(a):Panu stasiowski121, dziekuje za propozycje w ktorej zawarl to nieszczesne audi.

moze jeszce jakies propozycje??

To jakaś aluzja czy ironia?
Jeśli samochód jest zadbany i ma nawet 300 tyś a jest to Audi to warto, mimo że ma troszkę najechane ale warto mimo to.
Grunt by poprzedni właściciel dbał o samochód jak go intensywnie eksploatował.

Dodam że sam jeżdżę obecnie z silnikiem z 2000r ma 300 tyś prawie i żadnych kłopotów nie mam z nim.
stasiowski121

26 Lis 2009, 15:01

wystarczy pojechać na badanie spalin i już wiadomo jaki jest stan silnika i czy przejedzie następne 50, 100 tys. km, z uzywanymi, to zawsze jest loteria i nie ma co patrzeć na przebieg, taksiarze kupują merce z półmilionowym przebiegiem i przejeżdżają drugie tyle albo więcej. Jak jest fura zadbana to można brać z czystym sumieniem. Handlarze dobrze wiedzą jakie przebiegi schodzą na pniu i dadzą ci to czego będziesz chciał, jak chcesz żeby nie miało 120 tys. km przebiegu to takie własnie się dla ciebie znajdzie ;) pytanie tylko czy takie podejście ma sens?

ja osobiście polecałbym forda explorera, jest to co prawda suv, ale bogato wyposażony, silnik są stosunkowo ekonomiczne w mieście ok 12-14 L/100km. Poza tym to będzie silnik co najmniej V6 lub V8, dynamika będzie na zadowalającym poziomie, a sam silnik jest na prawdę trudny do zajeżdżenia. Bardzo popularny w Stanach samochód właśnie ze względu na ekonomikę i ogólną trwałość konstrukcji.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk