Jaki samochód do 55k zł?

24 Lis 2009, 22:20

Witam forumowiczów, mam kilka pytań odnośnie paru samochodów. Są to hatchbacki lub kombi. Są to:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Czy któryś z nich jest godny polecenia(jest bezwypadkowy/ nie ma jakiś widocznych felerów)? Jeśli nie to jaki do 55k zł diesel(do 110k km) lub benzyna (do 70k km) porównywalny gabarytowo?Musi być nie starszy niż 3 lata.
Pozdrawiam
rafal1002
Nowicjusz

Miejscowość: jesteś

25 Lis 2009, 12:31

Z podanych przez Ciebie linków Honda Civic jest godna uwagi,ale w tej klasie polecalbym raczej forda focusa. vectra tez jest ładna,z tym że za oplem przemawia awaryjnośc,więc odradzam.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

25 Lis 2009, 20:08

Miałem cromę z tym silnikiem i był ok. W firmie była jedna vectra, ale sprzed liftingu i w ubogim wyposażeniu i wyjeździła 300k km bez większych usterek, ale właśnie obawiałem się, że większa ilość bajerów wpłynie na awaryjność. Jak możesz to podaj jakieś warte uwagi focusy, których nie odwijano z przystanku i nie jechały do granicy na wstecznym(km) :smile: . Może warto zainteresować się cromą? Bo przyznaję, że nieco wypadłem z obiegu od trzech lat. Pozdrawiam
rafal1002
Nowicjusz

25 Lis 2009, 20:12

A za fordem nie przemawia awaryjność? Honda jest w trójce najmniej awaryjnych aut na świecie.
Ferox
Nowicjusz

Miejscowość: ----

25 Lis 2009, 20:18

A może się wypowiecie o tej toyocie?
Niestety ta honda wygląda mi na bitą,bo jest co najmniej o 10k zbyt tanie jak przeglądam oferty (nie tylko z polski). Co sądzicie?
rafal1002
Nowicjusz

26 Lis 2009, 08:45

Do weryfikacji bezwypadkowosci samochodow i ofert polecam forum:
www.bezwypadkowe.net
Jest tam sporo ludzi z ogromna wiedza i dzieki temu unikniesz zakupu "okazji".
Dwa radze omijac z daleka oferty z takich miast jak:
- Drezdenko
- Sochaczew
- Gostynin
- Radom
- Plock
- Boleslawiec
generalnie cala wielkopolske :)

Jesli juz koniecznie z tych miast to solidnie zweryfikowac i sprawdzic czy na 100% jest od prywatnej osoby (nie przebranego handlarza).
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wybrać akumulator dla samochodu?
    Nic nie trwa wiecznie, zwłaszcza żywot akumulatora samochodowego. Jego zużywanie się w wyniku eksploatacji to naturalny proces. Przychodzi moment, kiedy trzeba dokonać wyboru i wymienić bezużyteczny akumulator na nowy. Na ...

26 Lis 2009, 08:50

Napisałbym na tym forum, ale nie mogę założyć tematu. Tzn klikam załóż jak już wszystko napiszę i się nic nie dzieje..
rafal1002
Nowicjusz

26 Lis 2009, 14:31

Tam tak jest, chyba kazdy nowy temat zatwierdza tam ręcznie administrator.
LethalPwnager
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok, Polska

26 Lis 2009, 17:06

Pierwsze 3 lub 5 postow jest zatwierdzanych recznie, wiec cierpliwosci :)
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika