Autko 4x4???

16 Gru 2009, 21:17

Witam Wszystkich!

Mam mały problem, otóż mam do wydania około 7-8 tys zł, chciałbym kupić coś 4x4 najlepiej w dieslu(nie chodzi o auto konkretnie terenowe, ale żeby miało dosyć duży prześwit jak na auto osobowe oraz dosyć dużą przestrzeń bagażową[składana kanapa]) ma to być m.in autko rodzinne, jak i na jakieś weekendowe wycieczki do lasu, oraz do dojazdu do domu(mieszkam na wsi i droga szczególnie wiosną przy roztopach za piękna nie jest;) Proszę o pomoc.

PZDR
RysiuPysiu
Nowicjusz

Miejscowość: Mazowsze

16 Gru 2009, 21:47

W tej cenie powinienes znalesc jakiegos Opelka Frontere z lat 93-94
przykladowo taki [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Gru 2009, 22:03

dzięki za odp,zapomniałem dodać pojemnośc do 2000cm;) a frontera to już raczej taki suv, a mi chodzi coś na wzór audi 80 b4 quattro, lub subaru impreza(osobówka ale 4WD jest;)

PZDR
RysiuPysiu
Nowicjusz

16 Gru 2009, 22:59

RysiuPysiu napisał(a):dzięki za odp,zapomniałem dodać pojemnośc do 2000cm;) a frontera to już raczej taki suv, a mi chodzi coś na wzór audi 80 b4 quattro, lub subaru impreza(osobówka ale 4WD jest;)

PZDR
starszy subaru forrester
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

17 Gru 2009, 17:12

tylko na forestera mi nei starczy 7-8tys:) ale dzieki za odp, myślę nad subaru imprezą w kombi lub legacy rowniez w kombi, czy to dobry wybór? jak się sprawują i czy mają dosyć duży prześwit?(bo niestety moje retro [BMW e30] projektowane było chyba pod niemiecką autostradę[prześwit między miską a podłożem - 10cm] więc nie za wesoło;)

PZDR
RysiuPysiu
Nowicjusz

17 Gru 2009, 18:36

Tylko ze Impreza czy Legacy beda w benzynce bo chyba diesli nie było
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

17 Gru 2009, 18:58

barol91 napisał(a):Tylko ze Impreza czy Legacy beda w benzynce bo chyba diesli nie było

Diesel jest, ale od 2008 roku :lol: to chyba największa wada Subaru, brak jednostki wysokoprężnej od wielu lat, jednak i tak ten samochód jest świetny :lol:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

17 Gru 2009, 19:10

slowik93 napisał(a):
barol91 napisał(a):Tylko ze Impreza czy Legacy beda w benzynce bo chyba diesli nie było

Diesel jest, ale od 2008 roku :lol: to chyba największa wada Subaru, brak jednostki wysokoprężnej od wielu lat, jednak i tak ten samochód jest świetny :lol:

Czy ja wiem czy to wada? dla jednych zaleta dla innych wada. Subaru zawsze było autem sportowym a nie rodzinnym szmelcem, i dla tego nie montowano wysoko prężnych jednostek
Co do tematu WV Passat 4x4 lecz nie jestem pewien czy diesel był z tym napędem, na pewno kombi występowało i sedan,
Opel Vectra A lecz wysokoprężny silnik nie występował z 4x4
Mitsubishi Lanser, prawdopodobnie miał diesla ze stałym napędem na 2 osie
Łada Niva, lecz tylo BP
Naprawde zabiłeś ćwieka bo starszych aut z napędem 4x4 i to osobowych jest jak na lekarstwo, a jeżeli są to raczej jakieś rodzynki w naszym kraju, i cena do 8tys może być nieosiągalna,
A i BMW również występowało z napędem na 2 ośki tylko że w benzynie i pojemność powyżej 2,0 :)
artj
Początkujący

Miejscowość: Polska

17 Gru 2009, 19:35

wiem wiem, że benzynie, ale można to przeboleć:) najważniejsze aby był duży bagażnik ze składaną kanapą, i napęd 4x4:) i pojemnosc do 2,0:)

PZDR
RysiuPysiu
Nowicjusz

17 Gru 2009, 19:48

RysiuPysiu napisał(a):tylko na forestera mi nei starczy 7-8tys:)
bądź cierpliwy :wink: kumpela pół roku temu wyrwała za 8,
jeśli chcesz jaki taki prześwit to imprezy i legasy sobie odpuść :mrgreen: prędzej stare Audi 80 bądź 100 quattro :wink: te to nawet za 6 znajdziesz
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

17 Gru 2009, 19:59

miała farta;) ale na pewno mają lepszy prześwit niż E30;) ubolewam, że nie ma jakiegoś volvo w 4x4 w takiej cenie:(

PZDR
RysiuPysiu
Nowicjusz

17 Gru 2009, 20:03

RysiuPysiu napisał(a):wiem wiem, że benzynie, ale można to przeboleć:) najważniejsze aby był duży bagażnik ze składaną kanapą, i napęd 4x4:) i pojemnosc do 2,0:)

PZDR

WV Passat kombi 4x4 poj. 2,0
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
artj
Początkujący

Miejscowość: Polska

17 Gru 2009, 22:05

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dosc przystepna Imprezka
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

17 Gru 2009, 22:18

dzięki za link, nawet blisko mnie to może pojadę obejrzeć:) a mam jeszcze pytanie bo na samochodach to się za dużo nie znam, w niektórych ofertach np. subaru(nie wszystkich) napisane jest "regulowane zawieszenie" to chodzi, że regulowana jest twardość czy wysokość?;)

PZDR
RysiuPysiu
Nowicjusz