Volvo S40 T5 czy Mazda 6MPS?

15 Gru 2009, 17:54

Tak jak w temacie dodam tylko, że jeśli chodzi o volvo to interesują mnie tylko T5-tki 4x4 bo 6MPS ma każda 4x4.
Tak jak przeglądam oferty to cena mniej więcej podobna, patrze na samochody z początku produkcji tych wersji tzn. 2004-2006, może nawet mazda trochę droższa.

Nie chcę żeby samochód zbytnio rzucał się w oczy, ale chcę żeby jednak miał tą moc... napęd 4x4 i podchodzące pod sportowe właściwości jezdne.
Co byście radzili i dlaczego??

Pozdrawiam

[ Dodano: Wto Gru 15, 2009 22:02 ]
Nikt nie ma zdania? Szkoda... bo naprawdę ciężko zdecydować, a mógłby ktoś coś ciekawego podsunąć..
aligator
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

16 Gru 2009, 14:05

Ja bym wybrał Volvo S40 T5, głównie chodzi o silnik. Dużo się o nim mówiło kiedyś dobrego. Minus to dwie rury wydechowe, trzeba uważać z parkowaniem. Mazdy nie znam. Kiedyś jeździłem V480 i mam sentyment do tej marki. Nawet teraz przymierzam się przesiąść z Corolli na C30.
micolay
Nowicjusz

Miejscowość: lublin

16 Gru 2009, 14:11

Mazda 6 jest mało awaryjna, a z Volvo S40 bywa różnie, to tylko tyle co wiem... Nie znam typu 4x4 w jednym i w drugim, ani nigdy nimi nie jechałem więc o właściwościach jezdnych też nie powiem :wink: Przejedź się jednym i drugim i sprawdź który bardziej ci pasuje na żywo, bo oglądanie zdjęć, opisów i danych technicznych to jedno, a sama jazda to drugie...
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

16 Gru 2009, 16:58

Glos na Volvo, w firmie mamy jedną sztukę i w samych superlatywach moge o nim opowiadac, jesli interesują Cię jakies szczegóły pytaj.
kingiko
Początkujący

Miejscowość: warszawa

16 Gru 2009, 19:02

Czyli jak narazie 2:1 dla Volvo..
Kingiko ale czy w firmie macie właśnie tą wersję T5 4x4?
aligator
Nowicjusz

17 Gru 2009, 02:20

Zdecydowanie 6 MPS. Czemu? Świetne właściwości trakcyjne, dobry silnik i wnętrze. Do tego jest to dość rzadko spotykane auto. Na koniec trochę teorii - auto zostało przygotowane przez fabrycznego tunera Mazdy - Mazdaspeed. U mnie ta firma wywołuje tylko i wyłącznie dobre skojarzenia ;)
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zbyt zmęczony, żeby wracać!
    Przed nami ostatnie dni wakacji i nieuniknione powroty do domów. To, jak będzie przebiegała podróż, zależy w dużej mierze od naszego przygotowania. Powroty z wakacyjnych wyjazdów mogą okazać się problematyczne, ...

17 Gru 2009, 23:20

Dzięki za konkrety, właśnie na tego typu opinie liczyłem. A właśnie to, że jest tak rzadko spotykane nie będzie problemem w wypadku napraw, usterek itp?

2:2
aligator
Nowicjusz