Goyaka napisał(a):- Fiat Punto II (3 i 5-drzwiowy)
Nie lubię tego auta - może to tylko taki egzemplarz, jakim jeździłem, ale wydało mnie się za miękkie, trzeszczące, nie pewnie czułem się w środku. Dodatkowo fotele, dla mnie, niewygodne.
Goyaka napisał(a):- Honda Civic V (Hatchback)
Miałem przyjemność prowadzić tę Hondę - kierowca naprawdę dobrze się w nim czuje, przynajmniej dla mnie. Części dużo, nie jest specjalnie awaryjne - dla mnie drugie miejsce w tym zestawieniu.
Goyaka napisał(a):- Opel Vectra B
Nie wiem, nie jeździłem. Mogę podeprzeć się tylko opinią mojego wujka, który jest zadowolony.
Goyaka napisał(a):- Mazda 626
Tutaj mogę więcej napisać. 626 jest technicznie taka sama, jak MX-6, którą posiadam. Plusy? Bezawaryjne, świetne prowadzenie (626 trochę mniej z racji bardziej miękkiego zawieszenia), ceny części są bardzo przystępne. Silnik FS (2,0) lub FP (1,8) jest relatywnie oszczędny i całkiem sprawny. Minusy? Nudna jest...
Goyaka napisał(a):- Mazda Xedos 6
Mój zdecydowany faworyt w tym zestawieniu - świetna stylistyka, bogate wyposażenie, komfort i prowadzenie. Jeśli potrzebujesz gazu, kup auto z silnikiem 1,6. Dodam jeszcze jedno. Mazda wypuściła 3 modele, bazujące na tej samej technice - MX-6 (o zacięciu sportowym), 626 (zwykłe, rodzinne), Xedos 6 (luksusowe w tej klasie).
Goyaka napisał(a):- Hyundai Accent
Podobnie, jak z Vectrą, nie jeździłem, nie wiem.