Autko dla młodego za 18tys

22 Paź 2019, 17:52

Witam
Szukam dla siebie auta. Budżet to 18 tys. Jak będzie sytuacja tego wymagała i będzie warto to do 20 mogę dołożyć.
Wymagania
- benzyna
-bezawaryjność
-wygląd (auto musi dla mnie fajnie wyglądać- mam 21 lat)
-interesują mnie auta od 80 do 150 KM, bo chcę żeby było dynamiczne.
Teraz czas na więcej informacji. Do tej pory jeździłem Fiatem Puntem 2. Jeżdżę około 10 tys km rocznie. Będę szukał polecanych przez Was aut w okolicy ale będę też miał szansę na sprowadzenie z Niemiec auta przez członka rodziny.
Czekam na Wasze propozycje.
Pozdrawiam
przemonk25
Nowicjusz

22 Paź 2019, 17:55

Hyundai i20
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Bartolekk ma wtyki u moderacji
Silnik: SzybszyOdTwojego
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

22 Paź 2019, 18:47

Ciekawa propozycja. Wymagania w większym stopniu spełnia. Będę brał to auto pod uwagę ;)
przemonk25
Nowicjusz

22 Paź 2019, 18:56

ja bym raczej i20 nie polecił, ze względu na słabą trwałość tych małych benzyniaków, ogólnie każde które chciałem zaimportować i po rozmowach z zagranicznym dużym dealerem z którym kooperuję, każda i20 która przychodziła do nich nawet przy przebiegach ok. 100 000km miała jakieś problemy techniczne, a już 99% z nich rzegoczący łańcuch rozrządu, (w szególności 1.2) i generalnie słaba blacha ...więc generalnie tanie autko ale ta taniość wiadomo skąd się bierze.
Oczywiście jeżeli komuś sięauto podoba i jest świadom że po zakupie trzeba będzie sobie coś niecoś dołożyć żeby jako tako jeździć to OK. Ani nikogo nie namawiam ani nie odradzam. :lol: każdy ma własny rozum i swoje zdanie też powinien mieć.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

22 Paź 2019, 19:51

Może Fiat Bravo? 1.4 90km spokojnie kupisz już za 15k a w górnej granicy budżetu można się pokusić o 1.4 T-Jet 150km.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

23 Paź 2019, 07:37

Myślałem też nad tym modelem. Właśnie dlatego założyłem tutaj temat by znaleźć jakieś 2-3 konkurencję dla niego, by mieć wybór :)
przemonk25
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Niesprawne hamulce - plaga na polskich drogach
    Instytut Transportu Samochodowego zbadał popularne w Polsce płyny hamulcowe. Wyniki badań są zatrważające. Wiele z nich nie spełnia wymaganych norm. A polscy kierowcy często nie zwracają uwagi na to, co płynie w układach ...

23 Paź 2019, 10:12

focus mk2
astra h gtc
volvo s40
no i wspomniane wyzej bravo 2
durateche
Początkujący

Auto: Seat Leon III
Silnik: 1.6 TDI 105KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015

25 Paź 2019, 04:49

Fordy odpadają, bo mi się nie podobają, Volvo też. Nad Astra pomyslimy. Dzisiaj wpadła mi w oko Renault megane 3 oraz kia ceed 2. Co sądzicie o tych autach?
przemonk25
Nowicjusz

25 Paź 2019, 13:03

Nawet Ford Mondeo Mk3? Mam na myśli oczywiście sedana, bo kombi i liftback to pod względem wyglądu żart.

Ceed i Megan jak najbardziej.

Do astry h dodaj to, że wciśniesz elegancko gaz.

Co do i20 to adrew trochę generalizuje, bo to dość często polecany samochód i nie dlatego, by topić w nim pieniądze.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

25 Paź 2019, 17:49

Nawet ten Ford mi nie podchodzi. Jakoś tak jestem do nich uprzedzony
przemonk25
Nowicjusz

26 Paź 2019, 07:55

Ahh te stereotypy.. :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

26 Paź 2019, 08:41

To już nie o wygląd czy coś chodzi tylko o stereotypy, by się wpasować. W sumie to może lepiej, bo takie osoby tych aut nie ruszają, a ten kto zna się chociaż trochę to doceni. Polecam chociaż jedną jazdę normalnym i zadbanym Fordem Focusem Mk1 lub Mk2.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

26 Paź 2019, 17:31

Nie doszukujmy się drugiego dna. To nie tak ze uważam Fordy za auta "gorszego sortu" :twisted: po prostu uważam że to nie jest auto dla mnie. Nie podobają mi się i jakoś do siebie nie pasujemy haha :D
przemonk25
Nowicjusz

29 Paź 2019, 13:31

Tylko Bravo. Czarny, turbo z JET dobry pod lpg, alusy, wersja sport i niejedna beemka czy audi zostaje w tyle, a dzieki turbinie mozna sie i bawic w lekkie zwiekszenie mocy silniki maja troche zapasu.
Albo Mazda 3 ale tu trzeba znalezc b. dobry egzemplarz i dbac zeby ruda nie gryzła.
Albo C30 ew S40 taki europejski ford - oba z mazdą mają podlogę i zawieszenie z forda. Jednak sa troche drozsze w utrzymaniu i te slabsze fordowskie benzynki do 2.0 maja problemy z braniem oleju.
cichowski7
Nowicjusz

30 Paź 2019, 14:37

przemonk25 napisał(a):megane 3 oraz kia ceed 2
nie ten budżet
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330