REKLAMA
Witam, poszukuję auta dla siebie (mam 18 lat), jakiegoś benzyniaka i będe zakładał do niego gaz. Samochód do 10tyś. Moje pytania jakie auta polecacie i z jakim silnikiem. Szczerze to myślałem coś nad 1.6 16v , 8v. Rozmawiałem z tatą i podoba mi się Seat Leon ale powiedział ,że kiedyś myślał nad nim, był, oglądał i że w środku tragedia, wszystko dzwoni, głośno... Audi a3 ? a4 ? Czy nie będzie droga eksplotacja ? Dodam że będe studiował, więc dochody mizerne a auto sam będę utrzymywał. Samochód byłby sprowadzony z Austrii. Co do tego silnika 1.6 16v czytałem że w leonku 105km daje rade, bo np 1.4 75kucy wydaje mi się ze zagazowany to lipa by była a dużej róznicy w spalaniu LPG nie ma....Auto miało by być na dłużej więc szukałbym zadbanego egzemplarza. Czekam na opinie co do tych aut i na propozycje od was...Niekoniecznie musi być silnik który podałem, ale taki który toleruje dobrze gaz. Wiadomo, że silnik najważniejszy, ale chciałbym aby to wyposażenie w środku też było spoko, i stan wizualny autka taki jak na chłopaka młodego nic śmiesznego Dziękuję z góry za odpowiedź.
Edit: Z tego co tak mniej więcej obliczyłem to w ciagu miesiąca robiłbym około 400km może wiecej. Dojazd do dziewczyny, na zakupy, impreza czasami do szkoły to takie trasy po 20-40km w jedną stronę.