Golf IV GTI 1,8T lub Audi A3 1,8T dobre auta i silniki
Ale..znaleźć taki niezajechany to bardzo skomplikowane..proponowałbym szukać z lat max 98-99..sprawdzić stan ogólny i w miarę czy trzyma moc, no bo trudno jechać na hamownie. Osobiście wybrałbym czwórkę z uwagi na fajne światła, wewnątrz fotele sportowe Recaro, taki mini komputer typu
średnie spalanie , chwilowe, temperatura, czas podróży itd..imitacja drewna jak w klasycznych fajnych autach z tamtego czasu..byle nie były pordzewiały za dużo i nie miały całej gamy kontrolek palących się bez przerwy typu ABS, poduszka itd..
Natomiast apropo tego o czym pisze Ossy, wg mnie na zachodzie te auta są ogólnie droższe, przyjeżdzają do nas mocno wyjeżdzone egzemplarze albo bite, no ale z drugiej strony kto kupi w PL z 99 roku przedlifta za 16 tys..skoro za tyle to ma 2003 po liftingu dużo lepiej wyposazony np
[link do oferty na Allegro wygasł]Ja zakupiłem swój za 11k 1,5 roku temu rocznik 2000 i mimo że ideał to to nie jest ale sprawny w b. dobrym stanie technicznym pare rzeczy do poprawienia blacharsko ale nie sypie się i trzyma moc co jest rzadkością bo przeważnie turbo padnięte, zapchany katalizator, jakieś rozszczelenienia itd..
Ale widziałem na niemieckich stronach podobny do mojego Golf IV 1,8T 98 rok, ale masakrycznie zniszczony - pocerowane fotele bo pewnie były spękane, korozja na błotnikach, felgi stalowe, pęknięta jedna z tylnych lamp, w środku śmietnik a cena 2500 euro..u nas takie auto to by kosztowało max 7 tys..