Autko do 10 tyś.

23 Wrz 2012, 19:46

Cześć!
Będzie to mój pierwszy samochód. Założenia techniczne:
-w miarę mały, preferuje 2/3 drzwiowy,
-benzyniak,
-do środka mają wejść 4 osoby + narty lub tym podobny sprzęt, ;)
-nie za słaby, ale żeby też nie palił jak ruski czołg,
-FWD, RWD, 4x4 - bez znaczenia,
-byle by nie kabriolet,
-im mniej elektroniki tym lepiej, ale radio lub miejsce żeby je tam wepchać musi być,
-w miarę mało awaryjny, tanie podzespoły,
-musi jeździć.
Wizualnie jakichś większych wymagań nie mam, tylko żeby było kanciaste - jakiś taki głupi fetysz ;)
Auto ma służyć do jazdy o mieście, od czasu do czasu jakieś dłuższe trasy. Oprócz tego w przyszłości (dosyć odległej - kilka dobrych miechów, a nawet więcej) chciałbym nim spróbować swoich sił w KJS. Nie zależy mi na podium tylko na dobrej zabawie. ;)

10 tyś to górna granica, więc szukałbym raczej coś tańszego tak żeby po zakupie coś zostało na drobne wydatki. Rozważałem wiele samochodów i na razie myślę nad Audi 80 i BMW e30, jednak ostatnio oglądałem VW Scirocco II i byłem mile zaskoczony. Problem polega raczej na tym czy uda mi się znaleźć coś w nie najgorszym stanie, najważniejsze żeby mechanika było w porządku, z blacharką zawsze coś mogę zrobić. :D
Proszę o pomoc w kwestii wyboru auta, bo sam znając moje szczęście wybrałbym coś co nigdy miało nie powstać ;)
des21
Obserwowany

Auto: nie mam

23 Wrz 2012, 20:20

Bardzo polecam Astre F GTI
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla 2017 - wersja amerykańska
    Wiemy już, jak będzie wyglądała Corolla 2017 dostępna w Ameryce. Bestseller Toyoty ma przeprojektowany przód, unowocześnione wyposażenie we wnętrzu i nowe systemy bezpieczeństwa. Górny grill jest teraz jeszcze ...
    "Samoczyszczący się" samochód Nissana
    Mycie samochodu to niezbyt przyjemna, a w dodatku kosztowna konieczność. W odpowiedzi na to Nissan rozpoczął testowanie innowacyjnej powłoki lakierniczej, do której nie przylega błoto, woda ani zwykły brud. Być może ...