Pierwszy samochód

23 Wrz 2012, 19:29

Witam serdecznie jestem pierwszy raz na tym forum i szczerze nie jestem wielkim fanem motoryzacji jednak nadszedł ten czas kiedy to trzeba zakupić swój pierwszy samochód. Wpadły mi w oko dwa modele Audi a4 oraz a6 (a4 na pierwszy samochód myślę, że ok a6 sam nie wiem :D ). [link do oferty na Allegro wygasł] co o niej myślicie ?opłaca się ? czy lepiej na pierwsze auto kupić coś tańszego mniejszego ? zaznaczmy ze sam swoimi rekami na nią zarabiam warto wstrzymać się z zakupem tańszego i kupić a6 ? z góry dzięki za porady :)
speak
Nowicjusz

Auto: brak

23 Wrz 2012, 19:32

Myśle że to Audi jest godne uwagi lecz silnik bedzie strasznie dużo chlał
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Wrz 2012, 19:33

Ale teraz dopiero zauważyłem przednia rejestracja wygląda na pogiętą więc Audi mogło mieć jakieś starcie a z takim silnikiem to napewno
Koniu
Forumowicz VIP

23 Wrz 2012, 19:37

spalanie nie jest zbyt ważne ponieważ pracuje w delegacji 5 dni w tygodniu wiec w domu jestem 2 dni w tygodniu :( właśnie dlatego nie chce kupować szrota który rozleci mi się od tego od samego czekania na mnie przez cały tydzień :D
speak
Nowicjusz

23 Wrz 2012, 19:40

No to jak Ci nie zależy na spalaniu to warto ją oglądnąć ale nie wierze w to że jest bezwypadkowa
Koniu
Forumowicz VIP

23 Wrz 2012, 19:44

tylko pojawia się pytanie czy to aby dobry samochód na pierwsze dziecko ? nie za mocny ?
speak
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Polak w czołówce Toyota Gazoo Racing Trophy
    Maciej Dreszer zajmuje piąte miejsce w Toyota Gazoo Racing Trophy na półmetku sezonu. W wyjątkowym pucharze dla kierowców wyścigowych i rajdowych Toyot GT86 pula nagród wynosi 80 tys. euro. Toyota od ...
    Pierwszy śnieg - kilka dobrych rad dla kierowców
    Jak pierwsze opady śniegu wpływają na sytuację na drodze? Większość kierowców jeździ wolniej. Dzięki temu na drogach jest mniej ofiar śmiertelnych, natomiast odnotowuje się więcej stłuczek. Przypominamy, jak jeździć ...

23 Wrz 2012, 20:15

Wiadomo zależy co wolisz jeżeli lubisz szybko jeździć pojedź oglądnij przecież chyba nie bedziesz nim szalał po 220 na autostradach :D
Koniu
Forumowicz VIP

23 Wrz 2012, 20:16

Wiadomo zależy co wolisz jeżeli lubisz szybko jeździć pojedź oglądnij przecież chyba nie bedziesz nim szalał po 220 na autostradach :D
Koniu
Forumowicz VIP

23 Wrz 2012, 20:24

nie kupuje się takiego samochodu żeby jeździć 90 :D jednak jestem młody i szkoda by było zakończyć swój żywot tak szybko :) i zastanawiam się czy ten samochód będzie bezpieczny dla hmm niedoświadczonego kierowcy
speak
Nowicjusz

23 Wrz 2012, 20:35

No na początek lepiej oczywiście byłoby kupić coś słabszego a gdy się już wprawisz to byś mógł wtedy pomyśleć o czymś mocniejszym ale jeżeli bedziesz nim jeździł praktycznie tylko w sobote i niedziele to wydaje mi się ze nie ma większego problemu żeby go nie kupić
Koniu
Forumowicz VIP