Autko do 11/13k

14 Sty 2015, 01:25

Witam Serdecznie,
Zastanawiam się nad zakupem samochodu mój budżet to około 12 tyś. Jestem z Podkarpacia lecz dojazd np. do Warszawy czy Płocka nie jest dla mnie problemem. Interesuje mnie jedynie diesel ponieważ obecnie mam gaz i są z nim same problemy. Auto będę użytkował w cyklu mieszanym
Myślałem o audi a6 c5 1.9 tdi 110 lub seat leon I 1.9 tdi 150. Ale inne oferty jeśli będą ciekawe również rozważę. Mam jeszcze jedno pytanie: Czym może być spowodowana tak niska cena tego samochodu
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
VikinG
Obserwowany

Auto: Nie mam

14 Sty 2015, 09:57

VikinG napisał(a):Czym może być spowodowana tak niska cena tego samochodu
[link do Otomoto wygasł]

W tym wypadku powodem niskiej ceny jest powypadkowa historia auta (prawdopodobnie na żywo jest to aż tak widoczne, że sprzedający musiał zrezygnować z zaznaczenia opcji "bezwypadkowy" w opisie aukcji :D ) i jakaś korekta przebiegu (14 letni diesel z przebiegiem poniżej 300 tys. km - podejrzane).
Ogólnie w tym budżecie szukałbym raczej Leona I niż A4 - lepsze zawieszenie na polskie drogi, spokojnie znajdziesz zadbany egzemplarz.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

14 Sty 2015, 10:19

A co z audi a6 ?? Dostanę dobry egzemplarz w tej cenie ?
VikinG
Obserwowany

Auto: Nie mam

14 Sty 2015, 10:44

Jeśli masz na myśli A6 C4 to tak, powinieneś znaleźć coś zadbanego.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

14 Sty 2015, 13:41

A4 b6 za 9k :lol: już na pierwszy rzut oka widać, że wieloodcieniowa
Generalnie o zadbanego diesla będzie w tej cenie bardzo ciężko. Jako alternatywę polecam Peugeota 406 HDI
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody Lexusa pracują na lotnisku
    Naprawdę wygodne auto potrafi sprawić, że nawet długa podróż na czterech kołach jest równie komfortowa, co krótki lot samolotem. Czasami jednak trzeba skorzystać z możliwości silnika odrzutowego. Ale ...
    Ostre zakręty, zakosy i serpentyny pod kontrolą
    Sezon wycieczek na wędrówki górskie trwa. Wielu turystów pokonuje autem setki kilometrów, aby dojechać do celu. Droga często jest bardzo wymagająca, głównie ze względu na liczne ostre zakręty, ...