Autko do 12.000PLN

22 Cze 2013, 18:08

Poszukuje od jakiegoś czasu fajnego autka, oglądam się za dość ekonomicznymi. Przez 2 tygodnie czasu jeżdżę i oglądam takie jak Audi A3, Golf 4, Honda Civic oraz Accord ale no niestety te które widziałem nie nadawały się do kupna. Szukam też innych marek które odzwierciedlą moje wymagania. Interesują mnie tylko sedany, hatchbacki ewentualnie coupe. Roczniki od 1998, klima, elektryczne szyby i chyba tyle :P najbardziej mnie interesują autka w benzynie które zamierzam zagazować lub już zagazowane, ewentualnie tdi 1.9 ;) koni max 150. Polecacie coś więcej ?
Skalpel88
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 08 2010
Auto: Nie mam

23 Cze 2013, 14:33

Bardzo fajną opcją jest Audi A3 1.8T Auto ma 150 KM i nie jeździ... tylko zapier...a. Niestety, do zagazowania średnio się nadaje.

Zwróć uwagę na Forda Focusa, albo Opla Astrę II.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Cze 2013, 13:58

Dishman napisał(a):1.8T Auto ma 150 KM

Z tego co wiem te silniki dobrze znoszą LPG jak jest dobrze założona i dobrej klasy instalacja gazowa.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

25 Cze 2013, 14:06

z tego co wiem gaz jest do zapalniczek ;)
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Olsztyn
Prawo jazdy: 10 03 2011
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: mam
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

25 Cze 2013, 14:31

Jesli uważasz ze gaz to wiocha to zachowaj to dla siebie bo w dzisiejszych czasach trzeba sobie radzic, cena benzyny bedzie szla do gory gdy cena bedzie niedlugo spadać w dół. Koszty przejechania 100km rożnia sie o polowe, kwestia spadku mocy to teoria osob hejtujacych gaz, dobra instalacja i nie ma mowy o spadku mocy, spadek mocy jest gdy sie wybierze dupna instalacje.

Co do samochodu to ja polece Accorda VI, to pewnie nim sie interesujesz, wdzieczny samochod, silnik 2.0 dobrze znosi gaz, nie wiem jak jest z kolektorem dolotowych, wiem ze w V generacji był odpowiedni bo nie był wykonany z plastiku, jesli VI ma ten sam silnik to okej i kolektor dolotowy to bedzie swietnie. Jesli jest plastikowy to moze sie topic od gazu bo jest inna temperatura spalania gazu i benzyny.
LBNxDamian
Początkujący

Prawo jazdy: 04 07 2008
Auto: Almera N16
Silnik: 1.8 114KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

25 Cze 2013, 17:28

gaz zmula samochod i to jest fakt potwierdzany wszedzie bez wzgledu na te 'super' instalacje. Ciagle slychac jak to ktos kupil "super" instalacje, ktora rozwalila mu silnik... ciagle slychac jak to sie odpala na benzynie, bo gaz zmula, jak to sie czasem wylacza gaz, zeby "poszalec". Skads sie ta opinia bierze.
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Ceed 2 - led reflektor przód jak naprawić?
    Koledze zepsuł się reflektor mianowicie nie zapala mu się led w jednej z lamp nie świeci w ogóle a w drugiej miga czasami. Są to wersje europejskie zwykłe soczewki z ledami (nie Xenon) czy jest możliwość naprawienia ...
    [F] A8 D3 4,2 / 745i e65 / XJ 4,2 X350 / LS 430 mk3
    Podstawowe kryteria zestawienia: - limuzyna segmentu F - silnik benzynowy o mocy około 300KM - automatyczna skrzynia biegów - modele z okolic 2004 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Audi A8 D3 4,2 - 335KM - BMW ...

25 Cze 2013, 17:38

Siostra ma golfa 1.6 Sr i koszt przejechania 100 km to 20 zł. A spadku mocy nie odczułem. Jedyne co nie kupuj auta z gazem. Nie wiadomo ile to ma wtedy ma nalatane.
tomcio123
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Xsara 2.0 hdi

25 Cze 2013, 18:23

numberOne napisał(a):gaz zmula samochod

Wiatr też.

numberOne napisał(a):i to jest fakt potwierdzany wszedzie bez wzgledu na te 'super' instalacje.

No nie wiem, szukałem w słowniku języka polskiego i nie znalazłem potwierdzenia słuszności Twojej tezy. Może jakieś konkrety? Pamiętam, że mój Polonez jeździł na gazie równie dobrze jak na benzynie i nie miałem przez kilka ładnych lat żadnych problemów. Od czasu do czasu usłyszę, że ktoś do Lanosa wsadził tanią instalację od pana Waldka, mechaniko-elektryko-spawaczo-lakiernika i teraz klnie, bo strzela i nie jedzie, no ale cóż poradzisz, chciał oszczędnie to ma.

numberOne napisał(a):Ciagle slychac jak to ktos kupil "super" instalacje, ktora rozwalila mu silnik...

Gdybyś z tym nie wyskoczył to nawet nie pokusiłbym się o obalanie tych bzdur które wypisujesz, ale w tym momencie poczułem konieczność obrony racjonalności.

numberOne napisał(a):Skads sie ta opinia bierze.

Powiem Ci nawet, drogi kolego, skąd - otóż z dupy.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

25 Cze 2013, 18:42

Nie bierze sie z dupy - na tvn turbo czesto jest jakas akcja z gazem. Pamietam sytuacje aut z SALONU z seryjnym gazem zamontowanym przez producenta (juz lepiej sie chyba nie da) no i gaz tak bardzo niszczyl samochod, ze klient mial duze problemy, bo w aso po pewnym czasie nie chcieli mu wiecej naprawiac auta (stad interwencje tv) = pytacie czy w to wierze? Pewnie, ze tak, jest caly material lacznie z wywiadami w salonie, przez nieszczesliwego kupujacego itd. Moj kolega ma audi 80 na gaz - jechalem z nim tylko raz i od razu widac ze to gaz - w srodku tak smierdzialo zgnilymi jajami (lub czyms takim) ze trudno normalnie jezdzic... Gaz jest do zapalniczek, benzyna do samochodow i tyle.
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Cze 2013, 19:57

Widać że twój kolega ma instalację gazową od pana Władka. Dobrze zamontowana sekwencyjna instalacja gazowa nie ma prawa śmierdzieć "zgnilymi jajami". Po za tym jeśli miał byś jechać autem z fachowo zamontowaną instalacją lpg to uwierz mi nie kapniesz się że jedziesz na lpg. Po prostu nie ma żadnej różnicy.
tomcio123
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Xsara 2.0 hdi

25 Cze 2013, 20:47

wiesz jak wsiade do mercedesa SL to tez nie wyczuje na dzwiek ile ma dokladnie koni. Slychac jest dosyc czesto o problemach z lpg - skoro sa problemy (wyzej podalem przyklady gdzie auto wyjechalo z fabryki z lpg, a nie od pana wladka) wiec skoro problemy sie zdarzaja, to samo to cos mowi. Druga sprawa ja nigdy nie bede jezdzil na lpg, uwazam ze auto jezdzi na benzyne i nie bede go w ten sposob modyfikowal. Kolejna sprawa, ze ja auta jakos dlugo nie trzymam, wiec instalacja lpg by mi sie nawet nie oplacila
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika