REKLAMA
Witam.
Poszukuję auta do 12 tysięcy złotych dla początkującego kierowcy.
Zależy mi by samochód posiadał klimatyzację, przyzwoity wygląd karoserii, małą awaryjność oraz przyzwoite spalanie na poziomie do (max!)8l/100km benzyna. Głównie szukam auta z silnikiem benzynowym.
Myślałem przez chwilę o polo III, auto tanie, jednakże małe i nie można mu przypisać zasługi bezawaryjnego (no ale w końcu jakiemu samochodowi można ). Z polo dałem sobie spokój i przerzuciłem się myślami nad Fiatem Punto II po liftingu. W międzyczasie natknąłem się również na hyundai'a getz, cenowo jest to najwyższy stopień jaki mogę wydać (12 tyś,12,5/13 przy b.dobrej okazji). Z wyglądu prezentuje się wedlug mnie lepiej od fiata, spalanie wynosi (podobno) do 8 l w mieście, ale z tego co czytałem to kierowcy, którzy posiadają te hyundaie z silnikiem 1.3, 82 km, w swoich raportach o spalaniu są bardzo różni.
Najlepiej żeby auto było 4/5 drzwiowe, chociaż jeśli będzie 2/3 to żaden kłopot.
Prosiłbym o jakąś rade, czy hyundai jest autem godnym polecenia za te 12/13 tyś, czy może macie jakieś inne typy dla mnie?
Z góry dziękuje za pomoc.