Autko do 14tyś.

10 Maj 2012, 21:10

Witam,przymierzam się do zakupu auta ,głównie chodzi mi i żonie po głowie jakiś van czy mini van,mam tu na myśli Opla Merive benzyna +LPG,proszę o zabranie głosu co do tego samochodu,jeżeli ktoś miał z was jakiekolwiek przygody z tym autem to jak najbardziej jestem zainteresowany,czekam również na sugestie jeżeli chodzi o inny samochód,pozdrawiam
sebek85
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: VW Polo 1.4 '98

11 Maj 2012, 10:47

Generalnie rzecz biorąc warto poza instalacją LPG zastanowić się nad nieco mniejszym silnikiem a co za tym idzie również niższymi opłatami i mniejszym spalaniem. Mój znajomy posiada Merive i chwali sobie,ale poddam też inną propozycję,co sądzisz o Zafirze,nie podoba Wam się?
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

11 Maj 2012, 11:07

też nad tym myśleliśmy,a co byś powiedział o Agili???
sebek85
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: VW Polo 1.4 '98

11 Maj 2012, 21:41

Za 14 tysięcy będzie ładna Xsara Picasso...mamy Xsarę w rodzinie, zawieszenie to samo, silnik i inne rzeczy też, z Xsary jesteśmy bardzo zadowoleni. Wg mnie Francuz jest ładniejszy, ale to już kwestia gustu. Picasso ma dobre opinie, oglądałem kilka egzemplarzy, są wygodne, dobrze się to prowadzi, jedyne co to brakuje uchwytów na kubki.
BartekD
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 04 1990
Auto: Fiat Palio 1.4

12 Maj 2012, 08:43

Polecam Ci Renault Kangoo II, drzwi z dwóch stron, oszczędny silnik, duży bagażnik, wszędzie się zmieścisz.

Jest jak złapać oddech, a w Zafirze i tych podobnych wnętrze jest bardziej ciasne mimo, że są jakie są.
Oczywiscie to ocena subiektywna, bo sam jestem uzytkownikiem Kangoo.

Autko do 14tyś.

Albo wnętrze Peugeot Partner:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A tutaj spalanie i wersje silnika:
[link do autocentrum.pl wygasł]
pepepe
Początkujący

Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.9 TDi 110km Sport
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Jak stworzyć model koncepcyjny krok po kroku?
    W działach designu poszczególnych marek pracują kreatywni projektanci, często pochodzący z wielu krajów. W przypadku marki ŠKODA, współpracują oni z wieloma działami, głównie Rozwoju Technicznego ...