Autko do 15k, nie starsze niż 2009... Kompakt ?

Dzisiaj, 11:23

Kilka razy mi coś podpowiedzieliście :)
Niestety, reanimacja dotychczasowego wozidła przestała mieć sens, więc szukam pomysłu przede wszystkim

Budżet do 10 - 15k. Tylko benzyna, najchętniej bez gazu. Rocznikowo przynajmniej 2009, bo warszawska Strefa Czystego T, a chciałbym ze 3 - 5 lat pojeździć.
Raczej niewielkie, na razie nie mam koncepcji - wiadomo, że w tej kwocie ma być w jako takim stanie i wybrzydzać nie będę. Ale niech mam na jego widok trochę więcej radości niż z przysłowiowej Fabii czy Pandy ;)

Dotychczas jeździłem głównie kompaktami, ale coś czuję, że mogę się nie zmieścić.
Patrzę jakoś cieplej na Peugeoty 207 czy coś podobnie niewielkiego i "wesołego" estetycznie, marzy się zmieścić jakąś Megane czy Focusa...

Czego szukam ?
Dotychczas byłą Skoda Favorit, Golf, Volvo S40, Peugeot 306 - tego ostatniego szczególnie lubiłem ;)
Jakbym trafił coś z mocą na poziomie 90-100 KM, to spełniłbym marzenia ;)

Podpowiedzcie coś mało awaryjnego, prostego w obsłudze i naprawie, co można zmieścić w budżecie. Jakiś kompakt lub odrobinę mniejszy.
A, klima być musi ;)
MMichał
Nowicjusz

Dzisiaj, 11:54

Fiat Bravo II 1,4/120
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niewyspany kierowca i problemy z zasypianiem
    Czy miewasz trudności z zasypianiem? Badania wykazały, że tego rodzaju objawy mogą znacząco wpływać na twoje bezpieczeństwo. Osoby, które na co dzień doświadczają problemów z zaśnięciem są dwa razy bardziej ...