Autko do 17 000 tyś

24 Gru 2010, 13:22

Witam
Poszukuje auto do 17 PLN marki na które zwróciłem uwagę
1.passat B5 1.9 TDI
2. Laguna II 2.2 DCi
3.audi a6 2.5 TDI (podobno awaryjny)
4.audi a3
5. Volvo C70 (piekno klasyki)

Poszukuje auta w Dieselu ale nie koniecznie LPG tez moze byc poniewaz nasluchalem sie od znajomych ze
1.passat dobry silnik malo awaryjny ale zawieszenie slabe.
2.laguna 2.2 Dci podbo awaryjny silnik i elektronika :/ a takie ladne auto
3.audi wyszscy odradzaja 2.5 TDi mowia ze jak cos to 2.4 benzyna + gaz
4.a3 mi sie podoba nie mam jakis opini o nich
5.c70 pikne auto ktore swoim V5 uzeka moje uszy

chciałbym aby ktos doswiadczony mi doradzil podal swoja opinie na ten temat moze cos zasugerowal

Dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Wesołych i Spokojnych Świąt
PersoN
Nowicjusz

Miejscowość: Wieluń

24 Gru 2010, 13:40

1. Passata za 17k dostaniesz w dobrym stanie zawieszenie jest dosyć twarde ale czy aż tak awaryjne to ja nie wiem to raczej wina polskich dróg
2. Laguna II faktycznie piekne auto no ale jak juz to radze kupować po 2003r mniej awaryjne nie posiada chorób dziecięcych.
3.Audi A6 piekna limuzyna 2.5Tdi czesto pada hydraulika ale to zalezy jak kto dbał, no i wrażliwe zawieszenie przednie
4. Audi A3 niższa klasa niż pozostałe auta ale poprawne co do wad to wrażliwe zawieszenie przednie
5. Nie bardzo go znam, więc się nie wypowiadam, ale pewnie jak każde volvo niezawodne
krzych_169
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

24 Gru 2010, 13:44

Widzę, że sam nie wiesz do końca czego chcesz, bo rozpatrujesz auta z 3 różnych segmentów... to duży rozrzut. Mogę spróbować Ci pomóc - Audi A3 bym wywalił, bo to w zasadzie Golf w wersji damskiej, Lagunę też sobie odpuść, bo to nie jest udane auto. Do Volvo nie jestem przekonany, nie ma czegoś takiego jak V5. Zatem na polu bitwy zostaje Audi A6 i Passat B5. Silnik 2.5TDI bym odpuścił, 1.9TDI 110km na pompie godny polecenia. Od siebie dorzuciłbym jeszcze markę BMW, z trójek to możesz kupić E36 2.8 z lpg w wypasionej wersji z końca produkcji albo E46 z podstawowym silnikiem z początku oferty. Natomiast dostaniesz też przyzwoity egzemplarz E39 w tej cenie, z odpowiednim silnikiem i wyposażeniem. Jeżeli chodzi o A6 to jedynie duża benzyna z LPG i wersja quattro koniecznie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

24 Gru 2010, 14:18

jiGsaw napisał(a): możesz kupić E36 2.8 z lpg

nie wierzę, powiedz że żartujesz.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

24 Gru 2010, 14:29

jiGsaw napisał(a):Widzę, że sam nie wiesz do końca czego chcesz, bo rozpatrujesz auta z 3 różnych segmentów... to duży rozrzut. Mogę spróbować Ci pomóc - Audi A3 bym wywalił, bo to w zasadzie Golf w wersji damskiej, Lagunę też sobie odpuść, bo to nie jest udane auto. Do Volvo nie jestem przekonany, nie ma czegoś takiego jak V5. Zatem na polu bitwy zostaje Audi A6 i Passat B5. Silnik 2.5TDI bym odpuścił, 1.9TDI 110km na pompie godny polecenia. Od siebie dorzuciłbym jeszcze markę BMW, z trójek to możesz kupić E36 2.8 z lpg w wypasionej wersji z końca produkcji albo E46 z podstawowym silnikiem z początku oferty. Natomiast dostaniesz też przyzwoity egzemplarz E39 w tej cenie, z odpowiednim silnikiem i wyposażeniem. Jeżeli chodzi o A6 to jedynie duża benzyna z LPG i wersja quattro koniecznie.

Doskonale powiedziane, nic dodać
Drifciarz
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

24 Gru 2010, 14:34

Kierunkowskaz napisał(a):
jiGsaw napisał(a): możesz kupić E36 2.8 z lpg

nie wierzę, powiedz że żartujesz.

Zdjęcie
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyprawa do MOab - relacja zdjęciowa
    Dawno mnie tu nie bylo...czas nadrobic zaleglosci. Ostatnio mialem zaszczyt wspolorganizowac impreze Autotraper Moab Challenge. Bylem przewodnikiem po szlakach Moab dla grupy z firmy Autotraper z Lodzi. Zabawa byla swietna..na ...

24 Gru 2010, 15:00

Zabawne Panie "inżynierze" ;)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

24 Gru 2010, 15:02

E36 to kojarzy mi się za przeproszeniem z wieśniakami co innego E46 nowa buda ale jaki motor w tej E46 2.0 TDS czy jakaś benzyna+LPG sory ale zle mi sie kojarzy BMW z gazem :P
a co macie do tej LAGUNY II
[link do oferty na Allegro wygasł]
aż tak awaryjna co tam siada ??
PersoN
Nowicjusz

24 Gru 2010, 15:02

W E46 nie było TDS. Co do wieśniaków to właśnie się rozpoczął okres przesiadki na E46. Z resztą kto normalny patrzy na takie rzeczy przy wyborze auta? A czym się różni BMW z gazem od np. MB z gazem? E46 diesel nie kupisz do 17 kafli.

Żałosne Panie "Trollu Forumowy". :wink:
Ostatnio edytowany przez jiGsaw 24 Gru 2010, 15:08, edytowano w sumie 3 razy
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

24 Gru 2010, 15:04

e36 za 17tysi to raczej bym nie kupił za taka kase za bardzo przestarzałe... e39 z lpg juz lepsza propozycja audi a3 1.8 pewnie na tdi by starczyło też może honda accord 1.8 vtec
e36 jest dobre do 8-10tysiecy za 17 juz mozna oczekiwac czegos wiecej nawet ten silnik 2,8 ponoc jeden z najlepszych w bmw mnie nie przekonuje za taka kwote
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

24 Gru 2010, 15:09

nitro - no widzisz, bo ja bym wylał E36 z końcówki produkcji, z mpakietem, silnik 2.8 niż jakieś biedne E46 z R4 pod maską.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

24 Gru 2010, 15:13

Oj nie chce mi się z Tobą dyskutować w wigilię, ani po wigilii bo o czym, jak Ty masz się za znawcę marki BMW jeżdżąc E30 za cenę patyka do Passata;)

Pewnie że być wolał. Ja myślę że nawet E36 1.6 byś nie pogardził ;)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

24 Gru 2010, 15:17

Pany czyli
1.Passat B5 to 1.9 TDI
2.Audi A6 to 1.8T , 2.4 Benzyna+Gaz
PersoN
Nowicjusz

24 Gru 2010, 15:20

Kierunkowskaz napisał(a):Oj nie chce mi się z Tobą dyskutować w wigilię, ani po wigilii bo o czym, jak Ty masz się za znawcę marki BMW jeżdżąc E30 za cenę patyka do Passata;)

Pewnie że być wolał. Ja myślę że nawet E36 1.6 byś nie pogardził ;)

No i po raz kolejny się kompromitujesz, bo za cenę DOBREJ E30 można bez problemu kupić E36, idź lepiej wypucuj felgi w autku, które Ci żonka kupuje i nie udzielaj się na forum publicznym. Masz na uwadze, że nie każdy ma ochotę doświadczać wynurzeń takich dzieci?
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

24 Gru 2010, 15:24

Żonka?:) Żonka nie pracuje kochany, więc autek mi nie kupuje, a felgi to się myją same w myjni ;) A na to ostatnie pytanie sobie powinieneś Ty odpowiedzieć, bo jeśli ktoś tu jest dzieckiem to raczej Ty, bo z tego co wywnioskowałem jesteś młodszy o jakieś 10 lat ode mnie ;)

DOBRA E30 :mrgreen: Dobra to znaczy za ile? Za 7 tysięcy? Co to dla Ciebie znaczy "dobry samochód" ?:)
Kierunkowskaz
Zaawansowany