Auto do 30tys.2004--->

24 Gru 2010, 11:10

Witam.Szukam auta do takiej ceny jak w temacie.Nie koniecznie musi być to diesel bo rocznie robię ok.20tys. a z tego co ostatnio widzę i słyszę o tych dieslach to coraz bardziej zmierzam w stronę jakieś benzyny np.1.6-1.8 ,i teraz prośba o konkretną pomoc jakie auto w tej sytuacji wybrać.Podam swoje propozycję na których ja się skupiam.
Volvo S40
Golf V
Mercedes C200
Dziękuję i pozdrawiam.
konrad0787
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

24 Gru 2010, 11:26

Wydaje mi się że Mercedes będzie dobrym wyborem, prestiż, komfort to argumenty które przemawiaja za C- klasą, chociaż silniki są paliwożerne ale zawsze można się ratować gazem. Hmm ale czy posiadając mercedesa wypada zakładać gaz ?? no raczej nie. Volvo S60 będzie idealnym rozwiązaniem konstrukcja bardzo udana silniki też niczego sobie, auto prezentuje się okazale i dumnie, Golfa raczej bym z tymi autami nie porównywał inna klasa.
krzych_169
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

24 Gru 2010, 11:31

No też mi się tak wydaje z tym Golfem ale to tak ewentualnie napisałem. Kurcze S60 trochę duży gabarytowo i zbyt poważnie wygląda,wiem, że bardzo dobre motory i solidne auta ale jeśli volvo to S40 ew. V50 ,nie wiem jak diesle wyglądają w tych autach 2.0 136KM, mercedes nie jest zły ale nie mam przekonania,jak to się mówi mercedesami jeździ szlachta:)
konrad0787
Nowicjusz

24 Gru 2010, 11:45

Co do diesli to konstrukcja jest wspólna z renaultem, Jak trafi się zadbany i serwisowany dieselek to czemu nie, nie wiem jak z tym 1.6 ale 2.0 jest warto się zainteresować. No ale jak każdy nowszy silnik lubi dobre jakościowo paliwo. A gdy juz dojdzie do awarii to trza się liczyć z dużymi kosztami napraw, dlatego ja bym sie upierał przy benzynie, mniej wymagająca ingerencji w użytkowaniu.
krzych_169
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

24 Gru 2010, 12:45

Golf odpada.

Volvo s40 najczęstsze wady to: min. padająca skrzynia biegów(bieg 1 oraz wsteczny),zawieszenie(twarde tłumienie nierówności odczuwalne na najmniejszych dziurkach).

Mercedesa widać, ze tez nie bardzo chcesz...a ja sie nie znam na nich :lol:

Ja polecam: Peugeot 407 2.0 16V(138 KM (101 kW)) w benzynie, autko prowadzi sie całkiem przyjemnie, znajdziesz zapas mocy do wyprzedzania, autko ładnie sie prezentuje, tylko trzeba znaleźć niezniszczone wnętrze...do 30 000zl spokojnie kupisz 5 drzwiowe z 2005, brak większych wad tego auta, no może po za wnętrzem które w skutek niedbałości sie szybko niszczy.
jeśli zadaje pytanie, to znaczy ze już spróbowałem wszystkiego co umiem.
Didi19
Nowicjusz

Miejscowość: Zielona Gora

24 Gru 2010, 13:07

Dzięki ale nie chce nic typu francuz, staram się trzymać od tego z daleka. Japończyki są bardzo dobre tylko jakoś nic nie przypadło mi do gustu.:)
konrad0787
Nowicjusz

24 Gru 2010, 18:54

Za tą cenę phttps://www.forumsamochodowe.pl/images/ ... n.gifostaw na niemca.C200to byłby dobry wybór. Wesołych :cool:
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

25 Gru 2010, 11:28

Ford Focus 1.6 100KM.
Alfa Romeo 2.0 JTS
np: [link do oferty na Allegro wygasł]
Jakbyś trochę dołożył mógłbyś mieć ciekawe BRAVO:
[link do oferty na Allegro wygasł]
BMW E60 530dA
Daro20VT