Autko do 20 000.00 zł

22 Lut 2009, 21:21

Sa tematy dotyczace aut do 20 tys
ale żadne z nich nie pasuje do mojej osoby

jedni chce duze na trasy inni chce male kobiece

a ja cos posrodku

na autko mam przeznaczone 20 tys zł
autko ma byc sprowadzane z Niemiec (20 tys ma byc juz z oplatami)

aaa zaznaczam ze szukam benzynki i minimum 2000 r.

na pocztaku bylo :
Fiat Bravo I ale juz za stara technolodia
Fiat Punto II
Fiat STILI i tu sie zatrzymalem na dłużej
Alfa 147 ale bardzo drogie w utrzymaniu i odpadlo
Clio II Sport ale za duzo pali odladlo
Seat Ibiza II Cupra ale za duzo pali
Seat LEON i tu dluzej sie zatrzymuje
i teraz ostatnio doszlo do listy BMW 318 E36

co mozecie powiedziec o moich 3ch typach
Stilo 1.6 / 1.8
Leon 1.6 / 1.8
E 36 1.8

lub co mozecie zaproponowac innego

wiecej pomykam po miescie niz na trasach ale zdaza sie
jesli mam do wyboru kupno auta w tej samej cenie 2osobowego i malo miejsca z tylu a 5 osobowym to wybieram to 2gie
czy to wypad na wakacje gdzies zagranice czy to nad jezioro to sie juz czyje to miejsce z tylu

prosze o wypowiedzi dzieki
DENIShyc
Nowicjusz

Miejscowość: Koszalin

22 Lut 2009, 21:38

Fiat Stilo?Czemu nie ale tylko z silnikiem Diesla,te silniki JTD to naprawdę udane jednostki,Seat Leon,ta nazwa tylko jakaś taka a samochód jakosci podobnej jak Audi A3?Jest jeszcze bryczka Ford Focus o jakosci wyższej jak Audi A3 :shock: Tak,tak!No i Toyota Corolla VIII najwyzszej jakosci z tych propozycji.Zastanów się nad tymi opcjami,podaj wybor lub twoje typy ,jutro dowiesz się więcej!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

23 Lut 2009, 10:12

znalazlem stronke w ktorej wpisuje sie ilosc pomykanych km po miescie a ile w tracie jakie spalanie auta w dieslu a w benzynce i po ilu latach chce zmienic auto

wpisalem Stilo 1.9 JTD (na paczatku do Alfy szukaem tylko 1.9 w dieslu)
i Clio w benzynce
po 3 latach oszczednosci na korzyść diesla bylo 2200 zł
ale wiadomoze to nie nowe auta ktore przez te 3y lata napewno odwiedza mechanika a z tego co wiadomo czesci do doesla sa drozsze
wiec po 3ch latach albo nie bedzie różnicy albo ba dieslu przeplace
miesiecznie teraz jednym autem z rodzicem robie niecale 1000 km
wiec sami widzicie ze to naprawde niewiele

Bylem w salonie Fiata bardzo sobie chwalili Stilo
mój mechanik tak samo
ale jak napstepnym razem powiedzialem o Leonie to mechanik stawial na Leona do salonu juz nie szedlem wiadomo juz konkurent ;]
W Stilo sie psuje jakas czesc (niepamietam jak sie nazywa) i samochod chodzi jak traktor - traci moc i takie tam i czesc dosyc droga - slowa mechanika
na Audi Fordy Ople VW Reno Peugeoty nawet nie patrze Citroeny tak samo

bardzo interesujaca ta oferta z Corolla tak ale wersja E12 seria E11 nie podoba mi sie
DENIShyc
Nowicjusz

23 Lut 2009, 12:17

Jak bym miał brać Fiata to już wolał bym Alfę.. :|

Kolejna sprawa że wg. mnie jak weźmiesz diesla 1,9 to chociaż odczujesz zalety turbodoładowanego silnika a w biednej wolnossącej benzynie będziesz się męczył o garść dynamiki.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

23 Lut 2009, 14:27

jak chcesz sobie porównywać diesel z benzyna to uczciwiej byłoby porównywać dwa silniki do tego samego auta i o podobnej mocy. Części do diesla droższe?? No może, ale do benzyny trzeba więcej tych częsci wymieniać :lol: wyjdzie to samo:)) Choc fakt do miasta to chyba lepiej benzynę, bo zanim zagrzejesz diesla trzeba będzie gasić. Szkoda silnika.

Jak masz znajomego mechanika u którego robisz auta to jego się poradź. będzie wiadomo w jakich autach się czuje mocny i ci w razie W zrobi. Ja robię u kowala co zajmuje sie VAGami i jak mu wspominam japońca to kręci nosem. Więc wybór ograniczony, bo gdzie ja z tym japońcem pojade jak w okolicy nie ma mechaników

Seat Leon to fajna opcja. ladne autko na podstawie VW więc części porównywalne i kowale robią.

Poza tym poczkaj jeszcze ze dwa miesiące aż euro bedzie po 4 złote. Dzisiaj niezbyt się opłaca ściagać zza granicy. Tańsze są w kraju.
Joter
Aktywny

23 Lut 2009, 14:35

Za 20 tys. to już sie kupi bmw e46
[link do oferty na Allegro wygasł]
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Systemowe rozwiązania przyszłości Webasto
    Niemiecka firma Webasto, znana Polakom przede wszystkim z produkcji urządzeń ogrzewania postojowego, montowanych w samochodach osobowych i ciężarówkach, działa również w wielu innych dziedzinach motoryzacji. ...

23 Lut 2009, 16:15

qki007
fiat czy alfa odpowiedz prosta na alfe mnie nie stac
pytalem sie ludzi ktorzy mieli alfy i wiekszosci razy slyszalem to samo jesli przychodzilo do wymiany zawieszenia ludzie od razu sperzedawali autka bo ceny sa zabujcze potwierdzili to w salonie jak i mechanik

benzynka czy diesel Joter dobrze pisze
na meiscie nie ma co diesla
od razu w rure nie mozna dawac bo zimna turbina jak juz sie rozpedze to niewolno od razu gasic musi sie sama ostudzic to co pod sklepem bede stal az promocja minie ;]

kolega Volvo pokazal jednego z moich typów z allegro ;]
DENIShyc
Nowicjusz

23 Lut 2009, 19:07

Ja osobiście polecam Hyundai Getz bardzo fajne ekonomiczne autko. Części też są bardzo tanie. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] :)
Danio

23 Lut 2009, 21:32

hmm Hyundai Getz hmm pisalem o tym ze nie chce malego autka ze lubie wypady za miasto z ekipa
ale Hyundai Getz ;| autko moze i brzydkie nie jest ale ja nie mam dwojki dzieci i 40 lat
jestem biednym studentem 25 letnim
szukam czegos z glowa ale za razem z wypasem
dlatego podalem autka jakie podalem a nie jakies hmm np logan czy fiata albea :D
DENIShyc
Nowicjusz

23 Lut 2009, 21:41

PhantomASA1 napisał(a):Jest jeszcze bryczka Ford Focus o jakosci wyższej jak Audi A3 :shock: Tak,tak!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

chyba cos ci się pomyliło kolego, focus nie dorasta do piet audi a3, w focusach po 3 latach blacha rdzewieje na potęgę, awaryjność focusa dużo większa, jakość wykonania dużo gorsza
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa

23 Lut 2009, 22:16

Jeździłem Stilo 1.6 benzyna. powiem tak nie jest źle nie jest rewelacyjnie.takie zwykłe typowe wozidełko.osobiście podobają mi sie bardziej nadwozia 3 drzwiowe.bardziej agresywne.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

23 Lut 2009, 22:39

matttias1234 stilo 5 drzwiowe to pomylka ;]

z aut na ktore patrzylem/e to tylko Leon i BMW nie sa 3y drzwiowe

miejsce dla osob z tylu musi byc ale wyglad auta ma duze znaczenie !!
DENIShyc
Nowicjusz