Jakiego dieselka do 40tys. PLN

16 Lut 2009, 02:05

Witam wszystkich.
Mam zamiar kupic samochód (diesel) do w/w kwoty dla 3os. rodziny
Powiedzcie jakie byłyby wasze sugestie i dajcie krótką argumentacje.
Rocznik nie ma dla mnie większego znaczenia gdyż uważam, że "kartą" się nie jeździ.

Jak do tej pory moją uwagę przykuły dwa typy (ze wskazaniem na typ1):
1) Audi 1,9TDI B6
2) Opel Vectra GTS 2,2DTI

Co o tym sądzicie?
anulkatomus
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

16 Lut 2009, 03:02

Ja polecę Peugeota 407 z silnikiem 2.0HDi - dużo nowocześniejsza i lepsza jednostka napędowa od Twoich typów.
Do tego nowsza konstrukcja i ładniejsza.
Ewentualnie możesz pokusić się o sedana w wersji 2.7HDi :)

Citroen C4 2.0HDi w wersji Exclusive lub by Loeb - rewelacyjne osiągi, przyśpieszenie, dynamika, dobre spalanie, bardzo dobre wyposażenie.

Peugeot 607 2.2, 2.7 HDi - wysokiej jakości wykonanie, klasa limuzyny, bardzo dobre osiągi dynamika/spalanie

Volvo S40/S60 D4 lub lepiej D5 - klasa sama w sobie, do tego samochód z silnikiem D5 jeździ bardzo dobrze :)

Jeszcze ewentualnie w tym przedziale cenowym możesz kupić Accorda w benzynie, ale podejrzewam, że benzyniaka przekreślasz całkiem nawet produkt od Hondy ;)
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

16 Lut 2009, 15:25

Witam i dzięki za zainteresowanie tematem.
Z twoich typów zaczynam się poważnie zastanawiac nad 607 hdi bo to rzeczywiście ciekawa propozycja, popytam co o nim mówią użytkownicy i czy rzeczywiście jest tak dobrze jak napisałeś.

Reszta odpada
407 - za bardzo futurystyczny jak dla mnie
C4- za mały
Volvo - nie do końca jestem przekonany co do jego stylisyki, ale o gustach się nie mówi, więc poprostu raczej nie
anulkatomus
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

16 Lut 2009, 15:48

Tak jak kolega tradelux Volvo s40/s60 polecam, a jak vectre to lepiej z silnikiem 1.9Cdti bo te mają podobno jakieś choroby.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

16 Lut 2009, 16:07

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Joter
Aktywny

16 Lut 2009, 17:50

A myślałeś nad większym bratem C4? C5? Ładnie się prezentuje i też 2.0 HDI można mieć co w 407.
Scania R500 V8, Scania Irizar PB 13.9 420 & Peugeot 407 SW 2.0 HDI
FREEQ
Nowicjusz

Miejscowość: Chojnice | Europa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86
    Sportowe coupé Toyoty zdobyło wielką sławę jako samochód dający ogromną frajdę z jazdy, który jednocześnie nie kosztuje majątku. Wersja kabriolet z pewnością przysporzyłaby dodatkowych fanów tylnonapędowej ...

16 Lut 2009, 18:47

Tradelux po mojemu dobrze radzisz,ten Peugeot 407 to nieziemska bryczka no i ten silnik.Ten samochod nie dosć ze komfortowy to jeszcze ten wygląd,eeeech! :roll: 607 bym nie kupił a dlaczego?Nie mam czasu by sie rozwodzić.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Lut 2009, 18:51

ja polecam a4 b6 albo bmw 3 e46
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

16 Lut 2009, 19:03

Jak chcesz naprawdę oszczędne auto to polecam silniczki Fiata. Multijety. Wujek ma Fiata Fiurino (chyba dobrze piszę) i silnik 1.3 Multijet, ma takie spalanie, że nie uwierzysz w nie...
Tylko, niezbyt jestem w temacie jakie samochody są mniej więcej w tej cenie i żeby małe nie były. Bo u Fiata jest z tym problem, są fajne małe samochody, fajne dostawczaki ale brak średnich C/D.
Scania R500 V8, Scania Irizar PB 13.9 420 & Peugeot 407 SW 2.0 HDI
FREEQ
Nowicjusz

Miejscowość: Chojnice | Europa

16 Lut 2009, 22:21

Joter napisał(a):[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

SAAB'a to można kupić jakie 2-3 auto, żeby nie przeklinać jak będzie potrzeba gdzieś jechać, a auto będzie stało w serwisie;)
Do tego ten przebieg samochodu z ogłoszenia :roll: :lol:

W tej cenie to naprawdę 607 kawał niezłej fury, z ładną bryłą. Samochód na poziomie Mercedesa E-klasy, Citroena C6 itp.

[link do autocentrum.pl wygasł]
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

18 Lut 2009, 11:47

strasznie dluga krowa z tej 607, bardziej do mnie przemawia 407 lub C5. Jesli przede wszystkim cenisz sobie komfort wybierz ktoregos z francuzow, fajnie sie tym jezdzi, szczegolnie na naszych drogach, wiadomo nie trzymaja sie tak drogi jak niemieckie ale chyba nie kupuje sie 607-mki zeby latac po winklach ;] polecam wersje V6, dla odwaznych:)
a co do vectry 2.2 to nie polecam, jest to opinia moze subiektywna bo oparta tylko na kilkudziesiecio kilometrowej przejazdzce podczas ogladzin auta, ale wydaje mi sie ze silnik mimo sporej pojemnosci nie radzi sobie z tym autem, dynamika gorsza niz np, w borze 1.9tdi 110km.
radzio000
Początkujący

Miejscowość: ww

18 Lut 2009, 16:06

radzio000 napisał(a):strasznie dluga krowa z tej 607, bardziej do mnie przemawia 407 lub C5. Jesli przede wszystkim cenisz sobie komfort wybierz ktoregos z francuzow, fajnie sie tym jezdzi, szczegolnie na naszych drogach, wiadomo nie trzymaja sie tak drogi jak niemieckie ale chyba nie kupuje sie 607-mki zeby latac po winklach ;] polecam wersje V6, dla odwaznych:)
a co do vectry 2.2 to nie polecam, jest to opinia moze subiektywna bo oparta tylko na kilkudziesiecio kilometrowej przejazdzce podczas ogladzin auta, ale wydaje mi sie ze silnik mimo sporej pojemnosci nie radzi sobie z tym autem, dynamika gorsza niz np, w borze 1.9tdi 110km.

O wielkości 607 też tak myślałem, do kiedy nie postawiłem obok 407 i nie spojrzałem w dane techniczne... To tylko złudzenie ze zdjęć i bryły :)
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

18 Lut 2009, 20:06

Anulka jesli jeszcze ten problem bałagani twoją głowe to ci powiem,że Peugeot 607 to nie najlepszy wybór,tylko trzy gwiazdki w ocenach fachowcow za calokształt!To nie jest zbyt wiele i trudniej znalezc samochod z gorszym wynikiem.Peugeot 407?Futurystyczny?Gadasz ja ciebie w takim samolocie widze bo każdy czlowiek w tak pieknym se wygląda!Ja na ulicy oglądnę sie jeszcze tylko za Mercem CLS-em,Alfami Romeo nie wszystkimi,Peugeotem 407 no i Passatem tym najnowszym CC :shock: No i moze za jakims samochodem u nas niepospolitym i tyle!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

23 Lut 2009, 17:16

<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość