Autko do 3 tys LPG

27 Lip 2017, 08:42

foto40 napisał(a):A bo myślałem, ze jak młodszy to z rdza nie będzie kłopotów ale prawda

Porównaj sobie kiedyś 10-letnią Mazdę czy Dacię do 30-letniego Audi 80 :wink: Obecne auta (w tym - nad czym ubolewam - przoduje Honda :( ) mają bardzo miękkie, ekologiczne lakiery i blachy z papieru.
hondziarz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 8
Auto: honda

27 Lip 2017, 14:19

hondziarz napisał(a):Porównaj sobie kiedyś 10-letnią Mazdę czy Dacię do 30-letniego Audi 80 Obecne auta (w tym - nad czym ubolewam - przoduje Honda ) mają bardzo miękkie, ekologiczne lakiery i blachy z papieru.

Stare samochody są fajne, ale do oglądania, dłubania i sporadycznym weekendowych przejażdżek. Do jazdy na co dzień takie stare Audi to będzie porażka, nawet w porównaniu do Dacii. I mówię to jako osoba uwielbiająca starsze samochody i ich odbudowę. Pojeździj parę dni po zatłoczonym mieście takim wehikułem, to zobaczysz o co mi chodzi. :)

Gotujesz się w korku, bo klimatyzacji brak. Słońce pali, bo szyby są całkowicie przezroczyste. Przy ulewie walczysz o przetrwanie, jak wsiądziesz namoknięty do samochodu, to nawiewy nie są w stanie osuszyć szyb i robi się niebezpiecznie, bo nic nie widać. Karoseria już dawno straciła sztywność i elastyczność, więc bardziej czuć drogi. Nawet jeśli nie jest skorodowana, to niestety blacha się starzeje i to czuć, a w razie dzwona może być różnie po tylu latach od produkcji. A najgorsze jest to, że spod każdych świateł przy Fabii 1.0 czujesz się zawalidrogą. :)
I choć taką 80-tkę starą bym chciał mieć, to w tym przypadku to błąd i poważnie wolałbym do codziennej jazdy jakiś nowocześniejszy wynalazek.

A za 3 tys to bym kupił np. Clio. Tylu znajomych te auta tłukło i nikt nie narzekał. Są tanie, są w miarę komfortowe jak na takie coś, mają dużo wyposażenia i są bezpieczne. Od groma tego do wyboru jest,
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
Paliwo: Benzyna

27 Lip 2017, 15:44

OW05 - ogólnie zgadzam się z tym co napisałeś, ale w budżecie autora trudno będzie o nowoczesne auto. Clio dobry typ :ok:
hondziarz
Aktywny
Awatar użytkownika

27 Lip 2017, 15:51

Autor wrzucał autka i do prawie 6k, więc myślę że można to podnieść. A do 5-6k to już można znaleźć "normalne" auto.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

28 Lip 2017, 09:30

Ogólnie tak jak wcześniej pisałem, budżet mam około 5-5,5 tys ale nie mogę już tego zmienić w temacie.
Najgorsze to, ze wszystkie "ładniejsze " ogłoszenia są wszędzie tylko nie koło mnie. Szukam już nawet 100-150km od Plocka. Jakby coś było bardziej pewne ze nie wrócę z niczym to mogę jechać.

Mercedes-Benz Klasa A Gaz Sekwencja
[link do oferty na Olx wygasł]
foto40
Nowicjusz

Auto: nie mam/szukam

28 Lip 2017, 09:36

foto40 napisał(a):Mercedes-Benz Klasa A Gaz [link do oferty na Olx wygasł] ... nH9ni.html

W tej kasie A-klasa musi być trupem, nie ma zmiłuj.
hondziarz
Aktywny
Awatar użytkownika

28 Lip 2017, 10:06

Kurczę, No trudno.
To jeszcze ewentualnie takie nowe ogłoszenia mam tu:
Seat Cordoba 1.6 1997r.Benzyna+LPG Klima.

Seat Toledo
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

VW Golf 1.4 Sekwencja

Sprzedam Volkswagen'a Golfa IV
foto40
Nowicjusz

28 Lip 2017, 21:38

Nad Seatami bym się pochylił, choć Toledo coś szybko sprzedaje (roczny gaz) i coś zajeżdża handlarzem
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

31 Lip 2017, 10:00

Cordoba nieaktualna ale na 90% to handlarz więc zapewne szrot.
Golfy nieaktualne ale na pewno nie z tymi silnikami.
Toledo ma 2letni gaz i jego bym obejrzał choć na oględzinach zwróć uwagę na progi co kryje się pod plastikowymi nakładkami bo póżniej może okazać się nie miła niespodzianka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

03 Sie 2017, 10:00

Poprosiłem o zdjęcia od spodu auta, bo mam trochę ponad 150km i szkoda jechać na marne to sprzedający powiedział ze nie wyślę bo takich rzeczy się nie wysyła. Cóż, ukrywa coś. A znajdzie jakiegoś golfa 4 do 5-5,5 tys ? Lub polo/ Ibizę ta po lifcie/corsę C/ astre G
foto40
Nowicjusz

03 Sie 2017, 18:30

foto40 napisał(a):bo mam trochę ponad 150km i szkoda jechać na marne

po tak tanie auto nie ma sensu jechać tak daleko,najlepiej szukać koło komina.

foto40 napisał(a):A znajdzie jakiegoś golfa 4 do 5-5,5 tys ? Lub polo/ Ibizę ta po lifcie/corsę C/ astre G

Polo/Ibiza/Corsa/Astra jak najbardziej,z Golfem będzie ciężko bo większość będzie 1.4-1.6 z korbkami w drzwiach.

Zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - świeży przegląd,opłaty do końca roku,dwa komplety opon tylko dopytaj jak długo lata na gazie.
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko sporo wyświetleń zastanawia.
[link do oferty na Olx wygasł] - 9lat w jednych rękach.

A to bym obejrzał w pierwszej kolejności,od nowości w jednych rękach i jest klima która na pewno przyda się przy aktualnych temperaturach.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

03 Sie 2017, 19:49

Skąd wiadomo ze thalia od nowości w jednych rękach ? Czytam i czytam a nie mogę znaleźć tej informacji :)
foto40
Nowicjusz

03 Sie 2017, 19:50

Polska flaga na tablicy.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

04 Sie 2017, 00:23

foto40 napisał(a):Skąd wiadomo ze thalia od nowości w jednych rękach
opis ogłoszenia (w pasku URL)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

04 Sie 2017, 06:41

W samym linku od ogłoszenia jest napisane 1właściciel.
Barol
Awatar użytkownika