Autko do 3000 woj.slaskie

05 Lut 2014, 14:04

Witam. Zdalem wreszcie prawo jazdy za 5 razem, teorie za 1 i mam 3.5 tysiąca z osiemnastki. 3000 mam zamiar przeznaczyc na auto. nie zależy mi na silniku, tylko glównie na ekonomii. Samochodem będe jeździł glównie po miescie, czasem pojadę 25-50 km od mojego miasta - Zawiercia do jakiejś galerii. Możecie mi podać swoje propozycje, jak możecie nawet z linkiem do allegro albo otomoto. Przegladałem dziś allegro to rzuciło mi sie w oko:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Co myślicie?
Myślę, że w ciągu miesiąca będę robił 300-500 km.

dzieki wielkie za odpowiedzi . Pozdrawiam
Adek1243
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 02 2014
Auto: Nie mam

05 Lut 2014, 14:39

Astra to niegłupi pomysł. Części za grosze, niska awaryjność, jedynie problem z korozją... ale z tym idzie żyć a przy okazji można nauczyć się malowania i szpachlowania :mrgreen: Stare astry często miały lakier nie metallic a to duży plus przy ewentualnym podpicowywaniu na własną rękę :mrgreen:
Jak astra to 1.6 8v . Astra 1.4 pali tyle samo jednak ledwo jedzie, dynamika w tym samochodzie to istna tragedia. Miałem astre 1.6 i 1.4 więc co nie co moge o tym powiedzieć. Wkurza też brak obrotomierza w uboższych wersjach ( mi. w tym egzemplarzu, który wkleiłeś ), jednak przy odrobinie wysiłku można samemu wstawić zegary z obrotomierzem.
Szukając taniego wozidełka warto skupić się na ogłoszeniach z tablica.pl, są tam niższe ceny, jak ktoś sprzedaje bardzo tani samochód to tam daje ogłoszenie. Tablica.pl nic nie kosztuje;p
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

05 Lut 2014, 15:13

Jeżeli masz 3,5k to szukaj auta za 2,5k bo tysiąc musisz zostawić na pakiet startowy który na bank trzeba będzie zrobić. A jeżeli zostało Ci 2,5k to nie patrz na markę tylko poszukaj konkretnych ofert z Twojego województwa i wklej do oceny to co Ci się spodoba.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Lut 2014, 15:50

Ogolnie mam 3500, zostawiam niby te 500 zl na ewentualne roboty. Ogolnie ja nie mam jakis wymagan, lecz mysle, ze najlepsze autko bylo by 3 drzwiowe, bo jest male i ekonomiczne. jak mozecie wklejajcie swoje propozycje, bo tak jak mowilem ja jestem w 100% zielony, ostatnio kolega mi tlumaczyl co to sa konie mechaniczne :p
i jezeli znalazlbym jakies autko to wziasc je na stacje diagnostyczna? i najlepiej pojechac z kims obeznanym (wynajetym) na ogledziny czy wystarczy ktos kto sie zna "przecietnie" na autach?
Adek1243
Nowicjusz

05 Lut 2014, 16:30

Zobacz na te:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Lut 2014, 17:32

Mam dla ciebie kolego fajne, niedrogie i oszczędne autko. Seicento 900 z 98r. Auto jest w bdb stanie. Jestem z woj. Ślaskiego.

zdj

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Adek1243 napisał(a): jezeli znalazlbym jakies autko to wziasc je na stacje diagnostyczna? i najlepiej pojechac z kims obeznanym (wynajetym) na ogledziny czy wystarczy ktos kto sie zna "przecietnie" na autach?

Ja daję taka mozliwość - sprawdzenia na stacji diagnostycznej, lecz za wiele nie ma co wybrzydzać w starych autach za parę groszy.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi e-tron GT concept - elektryczny samochód koncepcyjny
    Audi e-tron Trzecie. W Los Angeles, światowej stolicy filmu, na odbywającej się tam wystawie motoryzacyjnej cztery pierścienie przedstawiają nową gwiazdę. Zobaczyć tu można przygotowane specjalnie na to wydarzenie auto koncepcyjne ...

05 Lut 2014, 18:24

Adek1243 napisał(a):czasem pojadę 25-50 km od mojego miasta - Zawiercia

Witaj rodaku :D Ogólnie szukaj aut na tablica.pl , tam jest ich pełno z Za-cia i ogl całego powiatu. Wiem, bo sam tak szukam auta :yes: Dodatkową zaletą ogłoszeń lokalnych jest to, że auta są w 95% sprzedawane przez osoby prywatne, zwykłych użytkowników, którzy nie picują aut do sprzedaży. Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

05 Lut 2014, 18:34

Seicento sobie raczej odpuść. Lepiej brać samochód pełnowymiarowy typu astra, jest bardziej praktyczny i przede wszystkim bezpieczniejszy bo seicento to trumna na kołach.
Na dodatek od handlarza do seicento a to nie wzbudza zaufania:mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Lut 2014, 18:45

kirin88 napisał(a):Na dodatek od handlarza do seicento a to nie wzbudza zaufania

Pewnie ci chłopcze żal dupę ściska że ja mam warsztat i umiem naprawiać auta na których zbijam "kokosy", a ty pewnie musisz dupać za grosze u kogoś na kogoś gdzieś przy taśmie albo przy łopacie?

kirin88 napisał(a): seicento to trumna na kołach.

Widać że jesteś typowym ciemniakiem i dyletantem w tym temacie.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

05 Lut 2014, 19:20

krikus napisał(a):Pewnie ci chłopcze żal dupę ściska że ja mam warsztat i umiem naprawiać auta na których zbijam "kokosy", a ty pewnie musisz dupać za grosze u kogoś na kogoś gdzieś przy taśmie albo przy łopacie?

Wciskasz ludziom swoje ulepy a jak ktoś wyrazi swoja opinię to się gotujesz tak jak wcześniej z tym clio. Twój zakład druciarski naprawdę mnie nie interesuję obojętnie jakie dochody przynosi :ok:
Pracowałem na taśmie, pracowałem przy łopacie i wcale się tego nie wstydzę, żadna praca nie hańbi :) ale skończyłem dobre studia, już rączek brudzić nie muszę a i zarabiam nie najgorzej. Mimo to szanuję i nie wyśmiewam nikogo kto ciężko fizycznie pracuję ponieważ sam tego doświadczyłem.

krikus napisał(a):Widać że jesteś typowym ciemniakiem i dyletantem w tym temacie.

Zobacz typowy mirku jak wypada seicento w testach zderzeniowych :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Lut 2014, 19:31

Dobra panowie, wyluzujcie :D prawda jest taka, że obaj macie trochę racji ale to nieważne, chcecie polemiki to na innym forum / priv :ok: Pozdrawiam
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

05 Lut 2014, 20:25

kirin88 napisał(a):Zobacz typowy mirku jak wypada seicento w testach zderzeniowych
Dla mnie nie ważne. Jeśli jesteś teoretykiem to na to patrzysz. Większość ludzi jednak nie. Dlatego te auta cieszą się uznaniem i jest popyt na nie.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

05 Lut 2014, 20:47

Mam namiary na Daewoo Nexia 1.5,95rok,90tys oryginalnego przebiegu,5drzwiowy,2właścicieli od nowości,cena 1300zł i zostanie kasa na dobry pakiet startowy i ewentualne poprawki.
Co do Astry z linku wygląda ładnie ale odpicowana przez handlarza który kupił ją pewnie za grosze.
krikus na początku myślałem że to moje SC bo wygląda prawie identycznie :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

06 Lut 2014, 13:33

Co myslicie o tych:
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
I jak to jest z ubezpieczeniem? Ile na oko wyjdzie mi, jak dopiero co zdalem prawo jazdy na taki samochod? dzieki wielkie za odp.
Adek1243
Nowicjusz

06 Lut 2014, 14:08

Może właśnie kierunek Daewoo jest słuszny i w tym budżecie popatrz też na starsze Lanosy z instalacją LPg,można spotkać w dobrym stanie,ale jak ktoś wspomniał powyżej- nie ma co wybrzydzać w tych bardziej wiekowych autach.
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna