Autko do 3000 woj.slaskie

05 Lut 2014, 15:04

Witam. Zdalem wreszcie prawo jazdy za 5 razem, teorie za 1 i mam 3.5 tysiąca z osiemnastki. 3000 mam zamiar przeznaczyc na auto. nie zależy mi na silniku, tylko glównie na ekonomii. Samochodem będe jeździł glównie po miescie, czasem pojadę 25-50 km od mojego miasta - Zawiercia do jakiejś galerii. Możecie mi podać swoje propozycje, jak możecie nawet z linkiem do allegro albo otomoto. Przegladałem dziś allegro to rzuciło mi sie w oko:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Co myślicie?
Myślę, że w ciągu miesiąca będę robił 300-500 km.

dzieki wielkie za odpowiedzi . Pozdrawiam
Adek1243
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 02 2014
Auto: Nie mam

05 Lut 2014, 15:39

Astra to niegłupi pomysł. Części za grosze, niska awaryjność, jedynie problem z korozją... ale z tym idzie żyć a przy okazji można nauczyć się malowania i szpachlowania :mrgreen: Stare astry często miały lakier nie metallic a to duży plus przy ewentualnym podpicowywaniu na własną rękę :mrgreen:
Jak astra to 1.6 8v . Astra 1.4 pali tyle samo jednak ledwo jedzie, dynamika w tym samochodzie to istna tragedia. Miałem astre 1.6 i 1.4 więc co nie co moge o tym powiedzieć. Wkurza też brak obrotomierza w uboższych wersjach ( mi. w tym egzemplarzu, który wkleiłeś ), jednak przy odrobinie wysiłku można samemu wstawić zegary z obrotomierzem.
Szukając taniego wozidełka warto skupić się na ogłoszeniach z tablica.pl, są tam niższe ceny, jak ktoś sprzedaje bardzo tani samochód to tam daje ogłoszenie. Tablica.pl nic nie kosztuje;p
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

05 Lut 2014, 16:13

Jeżeli masz 3,5k to szukaj auta za 2,5k bo tysiąc musisz zostawić na pakiet startowy który na bank trzeba będzie zrobić. A jeżeli zostało Ci 2,5k to nie patrz na markę tylko poszukaj konkretnych ofert z Twojego województwa i wklej do oceny to co Ci się spodoba.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Lut 2014, 16:50

Ogolnie mam 3500, zostawiam niby te 500 zl na ewentualne roboty. Ogolnie ja nie mam jakis wymagan, lecz mysle, ze najlepsze autko bylo by 3 drzwiowe, bo jest male i ekonomiczne. jak mozecie wklejajcie swoje propozycje, bo tak jak mowilem ja jestem w 100% zielony, ostatnio kolega mi tlumaczyl co to sa konie mechaniczne :p
i jezeli znalazlbym jakies autko to wziasc je na stacje diagnostyczna? i najlepiej pojechac z kims obeznanym (wynajetym) na ogledziny czy wystarczy ktos kto sie zna "przecietnie" na autach?
Adek1243
Nowicjusz

05 Lut 2014, 17:30

Zobacz na te:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Lut 2014, 18:32

Mam dla ciebie kolego fajne, niedrogie i oszczędne autko. Seicento 900 z 98r. Auto jest w bdb stanie. Jestem z woj. Ślaskiego.

zdj

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Adek1243 napisał(a): jezeli znalazlbym jakies autko to wziasc je na stacje diagnostyczna? i najlepiej pojechac z kims obeznanym (wynajetym) na ogledziny czy wystarczy ktos kto sie zna "przecietnie" na autach?

Ja daję taka mozliwość - sprawdzenia na stacji diagnostycznej, lecz za wiele nie ma co wybrzydzać w starych autach za parę groszy.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

05 Lut 2014, 19:24

Adek1243 napisał(a):czasem pojadę 25-50 km od mojego miasta - Zawiercia

Witaj rodaku :D Ogólnie szukaj aut na tablica.pl , tam jest ich pełno z Za-cia i ogl całego powiatu. Wiem, bo sam tak szukam auta :yes: Dodatkową zaletą ogłoszeń lokalnych jest to, że auta są w 95% sprzedawane przez osoby prywatne, zwykłych użytkowników, którzy nie picują aut do sprzedaży. Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

05 Lut 2014, 19:34

Seicento sobie raczej odpuść. Lepiej brać samochód pełnowymiarowy typu astra, jest bardziej praktyczny i przede wszystkim bezpieczniejszy bo seicento to trumna na kołach.
Na dodatek od handlarza do seicento a to nie wzbudza zaufania:mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Lut 2014, 19:45

kirin88 napisał(a):Na dodatek od handlarza do seicento a to nie wzbudza zaufania

Pewnie ci chłopcze żal dupę ściska że ja mam warsztat i umiem naprawiać auta na których zbijam "kokosy", a ty pewnie musisz dupać za grosze u kogoś na kogoś gdzieś przy taśmie albo przy łopacie?

kirin88 napisał(a): seicento to trumna na kołach.

Widać że jesteś typowym ciemniakiem i dyletantem w tym temacie.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

05 Lut 2014, 20:20

krikus napisał(a):Pewnie ci chłopcze żal dupę ściska że ja mam warsztat i umiem naprawiać auta na których zbijam "kokosy", a ty pewnie musisz dupać za grosze u kogoś na kogoś gdzieś przy taśmie albo przy łopacie?

Wciskasz ludziom swoje ulepy a jak ktoś wyrazi swoja opinię to się gotujesz tak jak wcześniej z tym clio. Twój zakład druciarski naprawdę mnie nie interesuję obojętnie jakie dochody przynosi :ok:
Pracowałem na taśmie, pracowałem przy łopacie i wcale się tego nie wstydzę, żadna praca nie hańbi :) ale skończyłem dobre studia, już rączek brudzić nie muszę a i zarabiam nie najgorzej. Mimo to szanuję i nie wyśmiewam nikogo kto ciężko fizycznie pracuję ponieważ sam tego doświadczyłem.

krikus napisał(a):Widać że jesteś typowym ciemniakiem i dyletantem w tym temacie.

Zobacz typowy mirku jak wypada seicento w testach zderzeniowych :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Lut 2014, 20:31

Dobra panowie, wyluzujcie :D prawda jest taka, że obaj macie trochę racji ale to nieważne, chcecie polemiki to na innym forum / priv :ok: Pozdrawiam
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

05 Lut 2014, 21:25

kirin88 napisał(a):Zobacz typowy mirku jak wypada seicento w testach zderzeniowych
Dla mnie nie ważne. Jeśli jesteś teoretykiem to na to patrzysz. Większość ludzi jednak nie. Dlatego te auta cieszą się uznaniem i jest popyt na nie.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

05 Lut 2014, 21:47

Mam namiary na Daewoo Nexia 1.5,95rok,90tys oryginalnego przebiegu,5drzwiowy,2właścicieli od nowości,cena 1300zł i zostanie kasa na dobry pakiet startowy i ewentualne poprawki.
Co do Astry z linku wygląda ładnie ale odpicowana przez handlarza który kupił ją pewnie za grosze.
krikus na początku myślałem że to moje SC bo wygląda prawie identycznie :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

06 Lut 2014, 14:33

Co myslicie o tych:
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
I jak to jest z ubezpieczeniem? Ile na oko wyjdzie mi, jak dopiero co zdalem prawo jazdy na taki samochod? dzieki wielkie za odp.
Adek1243
Nowicjusz

06 Lut 2014, 15:08

Może właśnie kierunek Daewoo jest słuszny i w tym budżecie popatrz też na starsze Lanosy z instalacją LPg,można spotkać w dobrym stanie,ale jak ktoś wspomniał powyżej- nie ma co wybrzydzać w tych bardziej wiekowych autach.
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna