Autko do 4500 zł gaz dla studenta

14 Maj 2013, 01:12

Witam.
Szukam samochodu do kwoty między 3500-4500. 4500 to jest takie max maxów. Dobrze by było gdybym koło 4000 wydał. Samochodem będę co 2 tyg pokonywał trasę 350km (na która będę brał pełny stan osób i bagaże) + inne drobniejsze przejażdżki.
Auto musi być:
-na gaz
-wygodne dla 3 osób siedzących z tyłu
-w miarę duży bagażnik
-żeby nie dużo paliło
-4/5 drzwi

Nie wymagane ale miło by było jakby w takiej cenie dało się dostać coś z klimą ale po takich kosztach to chyba nie za bardzo to możliwe. Liczę bardzo na waszą pomoc i z góry dziękuję ;)
perska124
Obserwowany

Prawo jazdy: 0-10-2012
Auto: Opel Astra I
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

14 Maj 2013, 01:30

Spoko. Wychodzi na to, że szukasz po prostu: Oszczędnej limuzyny do 4000 zł :D.

Nie ale poważnie, limuzyna wchodzi w grę??

A duży ma być ten samochód? Wielkością (najlepiej) odpowiednik czego? Może być kombi??? Jakie maksymalne spalanie gazu chciałbyś osiągnąć w trasie (przy full załadowanym samochodzie)? Możesz napisać w złotówkach... Nawet będzie mi łatwiej.

Ciekawy czy uwierzysz mi, że w tym budżecie jest samochód z dwoma rodzajami skóry (podgrzewanej - podgrzewane fotele), pompowane na zakrętach boczki - automatycznie, 2 strefową klimatyzacją, wykończony drewnem w środku, bardzo pojemny (zarówno bagażnik jak i środek), jest bardzo dobry i tani dostęp to części, jest bardzo mało awaryjny, bardzo dynamiczny, świetnie się prowadzi, ma napęd na tył, jest baaardzo wygodny i zwykle są już w dobrym gazie - i za tą cenę możesz kupić dobry egzemplarz - spalanie zostawmy na później :D.

Potrzymam Cię trochę w nie pewności bo to raczej jako ciekawostka, bardzo wątpię byś się poważnie zainteresował niestety :(, a szkoda bo byłby bardzo ciekawy temat na forum.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

14 Maj 2013, 06:04

Rover 600 do poprawek blacharsko - lakierniczych, Opel Vectra B / Opel Omega do poprawek.
Ale nie myśl sobie, że to nie pali dużo. Jak Vermin powiedział, szukasz limuzyny, sporego auta, które ma z założenia spory silnik, który zaś z założenia pali tyle, ile mu trzeba.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

14 Maj 2013, 06:33

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Maj 2013, 10:03

Ciekawy czy uwierzysz mi, że w tym budżecie jest samochód z dwoma rodzajami skóry (podgrzewanej - podgrzewane fotele), pompowane na zakrętach boczki - automatycznie, 2 strefową klimatyzacją, wykończony drewnem w środku, bardzo pojemny (zarówno bagażnik jak i środek), jest bardzo dobry i tani dostęp to części, jest bardzo mało awaryjny, bardzo dynamiczny, świetnie się prowadzi, ma napęd na tył, jest baaardzo wygodny i zwykle są już w dobrym gazie - i za tą cenę możesz kupić dobry egzemplarz - spalanie zostawmy na później .

A myślałem że takie egzemplarze to nawet mniej kosztują, i mają jeszcze chromowane lusterka i prywatnego kelnera ^^.

Może źle się jakoś wyraziłem. Szukam w tym wszystkim kompromisu bo nie chce żeby to było tico, ale też nie chce żeby to był 2.0 z duzymi oplatami i pochłaniający gaz jak smok.
Jeśli chodzi o ta wygodę z tyłu to chodzi mi o to, żeby nie mieli kolan przy brodzie i żeby twórcy przewidywali to że będą tam jeździć 3 osoby i będą tam pasy dla 3 osób. Wiem, że dużo bym chciał i ta klima to też niby wymysł w tej cenie ale jak mówię w trasę będę się wybierał i przed Krakowem stojąc w korkach nie chciał bym się ugotować. Ale to jest sprawa drugorzędna nie będzie to się przeżyje.

Koszty to nie wiem kompletnie na co mogę liczyć. Poprostu nie chce smoka. 25zł/100km jest możliwe?
Myślałem o sedanie/hatchbacku z jak największymi dla tych nadwozi bagażnikami ale combi też wchodzi w grę. Brałbym też pod uwagę coś takiego jak scienic gdyby nie silnik aż 2.0.
Taki już jestem wybredny a pieniędzy jest ile jest i chciałbym znaleźć coś co możliwie jest jak najlepszym kompromisem.
perska124
Obserwowany

Prawo jazdy: 0-10-2012
Auto: Opel Astra I
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1994

14 Maj 2013, 12:18

AAAAAAAAAAA szkoda bo ja myślałem już o starych limuzynach :D. Byłby ciekawy (inny) temat. A tamta ciekawostka to BMW E32, E34 też miało takie wyposażenie w sumie...

A czemu silnik 2.0 odpada? To że OC to wiem... Ale wiedz, że silnik 1.0 spali na trasie prawdopodobnie tyle co 3.0. A 25 zł przy załadowanym samochodzie iiiii full kompletem...

Ehh no ja bym mimo wszystko polecił coś z opla lub forda - najprędzej omege, vectrę, lub mondeo.

Już widziałem że Barol jednego mondka wysłał ;).

Killaz napisał(a):Rover 600 do poprawek blacharsko - lakierniczych, Opel Vectra B / Opel Omega do poprawek.
Ale nie myśl sobie, że to nie pali dużo.

No właśnie spalanie w granicach 25 zł... To dość ciężka sprawa... Ewentualnie bmw 3 e36... Ale myślę że tu np. mondziak jest duże fajniejszym rozwiązaniem. Opel albo Ford.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Outlander PHEV w europejskiej specyfikacji
    Zaledwie sześć miesięcy po europejskim debiucie rynkowym nowego Outlandera w wersji z silnikiem benzynowym i wysokoprężnym, firma Mitsubishi Motors Corporation (MMC) zaprezentuje podczas zbliżającego się Salonu Samochodowego ...

14 Maj 2013, 12:29

Na upartego może być Lanos i w 25zł prawie sie zmieści.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Maj 2013, 20:05

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ;D ukłony dla kolegi wyżej;D

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ten troche ponad budżet ale... ;)

a tak z przyziemnych pozycji... to moze renault safrane? albo ford scorpio? wieksze niz przecietne auta wygodne z tylu nawet 3 osoby powinny siedziec dosyc wygodnie ;) spore bagazniki;)
no tylko faktycznie pojemnosci silnikow tu sa wieksze;(
Bo samochód to kumpel, im dłużej go znasz tym bardziej go cenisz.
Bloob
Początkujący

Miejscowość: Polska
Auto: Honda Civic VI 5d
Silnik: 1.4 90KM
Rok produkcji: 1996

14 Maj 2013, 22:28

Bloob napisał(a):http://otomoto.forumsamochodowe.pl/bmw-730-3-0b-gaz-supe ... 73201.html ;D ukłony dla kolegi wyżej;D

[link do Otomoto wygasł] ... 07225.html ten troche ponad budżet ale... ;)

A E32 i E34 najlepiej szukać na tablicy. Do 4500 można dostać BMW w świetnym stanie, na wypasie i z sekwencją, a to dlatego że jak ktoś szuka limuzyny to kupuje nową.. Potem kupuje ją drugi właściciel, potem trzeci i już nikt ich nie chce. Wielki silnik, limuzyna (ogromna do miasta) - tylko na swapy ludzie je czasem kupują... Ale tak na prawdę to te samochody są nie zakatowane (nikt 7 nie katuje, zwłaszcza jeśli są w automacie), są mega wyposażone i wygodne. Nie mówiąc już o reszcie zalet. Ale niestety - w zamian za to wszystko lubią trochę wypić (zwłaszcza że to są silniki BMW starszej konstrukcji no i V8). Takie samochody kupują raczej ludzie którzy lubią lans - A tacy nie pozwolą sobie na przerywający silnik, czy rozwijającą się rdzę. Więc te autka są bardzo często na bieżąco naprawiane. No ale w gazie i trasie :D???
Vermin
Stały forumowicz