Jakie auto kupic 12 tys rodzinne kombi

13 Maj 2013, 16:52

Chciałem porady jakie auto kupic mam na nie ok 13 tys. Oczywiście chodzi mi o kombika na gazie.
Poradzcie coś. Dzięki za pomoc
marionetka
Nowicjusz

Auto: nie mam

13 Maj 2013, 17:57

Szczegóły, szczegóły, szczegóły!!!!!!!!!!!!

WIĘCEJ SZCZEGÓŁÓW!!!!!!!

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

13 Maj 2013, 18:24

No niewiem jakąś skode octavie lub opla vectre
Wiesz co nie znam sie na samochodach wiec pisze tu.
marionetka
Nowicjusz

13 Maj 2013, 20:23

marionetka napisał(a):No niewiem jakąś skode octavie lub opla vectre
Wiesz co nie znam sie na samochodach wiec pisze tu.

Ok, rozumiem że szukasz typowego autka rodzinnego:

Pojemne, oszczędne, bezawaryjne, tanie części i naprawy, w miarę dobre wyposażenie, bezpieczne.

To teraz mi powiedz czy w pojemność mamy wliczać wózek do bagażnika bo to bardzo ważne.

Oszczędność - powiedz mi czy może być lpg, i ile W ZŁOTÓWKACH byś chciał żeby spalał ten samochód.

Reszt wiem :). A masz jakiej szczególne preferencję??? Jaki masz stosunek do "rocznika i przebiegu"? Jak najmłodszy i jak najmniejszy przebieg - czy może starszy z większym przebiegiem ale lepszy??? Ja uważam że rozsądniejsze jest to drugie. Do jutra wpadnie na bank sporo propozycji i wszystkie zostaną skomentowane. Tylko bądź cierpliwy i nie zniechęcaj się po 3 godzinach bez odpowiedzi ;). Ja akurat na TAKICH samochodach znam się słabo ale na 200% ktoś Ci pomoże.

Vermin
Stały forumowicz

13 Maj 2013, 23:57

chodzi mi o dobry samochód nie za stary z instalacja LPG najlepiej w kombi-ku bo muszę wsadzić do niego wózek, silnik tak do 1.8 , a jesli chodzi o przebieg to tak do 180 tys km :D
marionetka
Nowicjusz

14 Maj 2013, 00:25

marionetka napisał(a):chodzi mi o dobry samochód nie za stary z instalacja LPG najlepiej w kombi-ku bo muszę wsadzić do niego wózek, silnik tak do 1.8 , a jesli chodzi o przebieg to tak do 180 tys km :D

Vectra tu będzie bardzo fajnym pomysłem - trzeba tylko zwrócić uwagę na rdzę - to samo dotyczy opla omegi lub astry (ale astra chyba troszkę za mała). Octavia bardziej znana jest z diesla - 1.9 tdi. Nie wiem jak wypadają DOKŁADNIE Benzyniaki. Przebiegiem się nie sugeruj :D. Tylko stanem i jakością. BMW tutaj raczej nie znajdzie polotu. Może jakiś starszy ford? Mondeo albo coś ;). Słabo znam się na takich autkach (nie znam aktualnych cen i alternatyw). Mam nadzieję że przyjdzie ktoś kto Nam pomoże.

Vermin
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować auto do wyjazdu na wakacyjny urlop?
    Na początku roku 2022 większość (56%) dorosłych Polaków zadeklarowała, iż w bieżącym roku zamierza wyjechać w celach wypoczynkowych lub turystycznych na co najmniej 2 dni – wynika z danych CBOS. Wielu respondentów ...
    Audi e-tron GT concept - napęd, wydajność i zasięg
    434 kilowaty (590 KM) mocy systemowej – to imponujący jak na w pełni elektryczne auto wynik. Do przedniej i do tylnej osi dopasowano dwa osobne silniki elektryczne. Oba to pracujące non-stop silniki synchroniczne. Moment ...

14 Maj 2013, 08:16

marionetka napisał(a):chodzi mi o dobry samochód nie za stary z instalacja LPG najlepiej w kombi-ku bo muszę wsadzić do niego wózek, silnik tak do 1.8 , a jesli chodzi o przebieg to tak do 180 tys km

Kup sobie toyote Avena1 najlepiej 2,0.
Nie szukaj najtańszych ofert za 8k tylko za 9-10k. Jest to auto bezawaryjne tzn. nic się nie psuje, nie ma problemu z rdzą, jest dosyć szybkie, przyjmuje LPG, spali tyle co o wiele słabsze populusy europejskie, części są bardzo tanie i łatwo dostępne.
Spalanie : PB 7-8l trasa 8-9l miasto wartkiej jazdy bez oszczędzania jeżeli chodzi o lpg to trasa 8-9l a miasto 10l.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

14 Maj 2013, 08:23

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Maj 2013, 08:33

Od siebie dorzucę Mazde 626 GW [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
i również polecam Opla Vectre B
Mazda 6 GY 1.8 Pb 05" LIFT ||Mazda 626 GF 2.0 Pb 99" || Seat Toledo 1L 1.8 Pb 97"||
maro39
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląskie
Prawo jazdy: 0- 0-2008
Auto: Mazda 626 GF 2.0 136KM

14 Maj 2013, 08:36

Barol napisał(a):http://allegro.pl/show_item.php?item=3237843350
[link do Otomoto wygasł] ... 54848.html

A czym podpadł autor tematu że proponujesz mu śmiecie? :D

Taki Mercedes spali 9LPG ale na holu a przyśpieszenie będzie porównywalne z furmanką ale bez konia. Jeszcze do tego napęd RWD który w zimę jest super bezpieczny.....a w lato super porywający szczególnie przy parametrach motorowni.

Peżot jest fajny.... :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

14 Maj 2013, 09:02

Jakoś nie widze żeby autor tematu napisał ile auto ma palić,co do opinii to jedna osoba z tego forum bardzo dobrze ogarnia takie Mercedesy i złego słowa o nich nie powie :)
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

14 Maj 2013, 22:43

Dziekuje wszystkim za pomoc. Ale chodzi mi bardziej o mniejszy silnik poniewaz oplaty mnie zjedza. Jesli ma ktos jeszcze jakis pomysl to prosze pisac. Bardzo spodobala mi sie ta mazda i mojej zonie tez wiec jak ktos wie czy mozna takie autko dostac z mniejszym silnikiem bede wdzieczny.pozdrawiam
marionetka
Nowicjusz

15 Maj 2013, 07:17

Najmniejszy silnik jaki tam był to 1.8 16v FP 90KM.
Barol
Awatar użytkownika

15 Maj 2013, 09:02

a to dobry silnik ekonomiczny? nie wiecie jak działa z LPG?
marionetka
Nowicjusz

15 Maj 2013, 09:10

Zarówno 1.8 jak i 2.0 gaz znoszą dobrze. 1.8 jest wg mojej oceny zbyt małym motorem do tego autka natomiast 2.0 spala około 8,5-9l, a dokładna pojemność wynosi 1991cm3 więc poniżej 2l = tańsze OC. Jeśli znajdziesz jakiś konkretny model/ogłoszenie wrzuć link do odpowiedniego tematu na forum mazdaspeed. Użytkownicy pomogą ocenić autko.
Mazda 6 GY 1.8 Pb 05" LIFT ||Mazda 626 GF 2.0 Pb 99" || Seat Toledo 1L 1.8 Pb 97"||
maro39
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląskie
Prawo jazdy: 0- 0-2008
Auto: Mazda 626 GF 2.0 136KM