Autko do 5-8tyś, zbyt duży wybór, co wybrać? :)

12 Wrz 2011, 21:21

Witam, związku ze zbliżającym się prawkiem, szukam autka do 5-8tyś. Nie jestem zbyt przychylny dieslom, interesuje mnie połączeniem benzyny i gazu.
Gabaryt ? Obojętnie.
Pojemność? Powiedzmy do 1.8/2.0
Marka? Najchętniej coś z Skoda, VW, Seat.
Klimatyzacja? Mile widziana.

Myślałem nad

Seat Ibiza
1.4 MPI, bodajże 60KM. Rok 00. Gaz [ten z foto 7,9tyś]
[link do oferty na Allegro wygasł]

VW Polo
1.4 MPI 00r [6,5tyś]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Myślałem też nad Audi A6 C4, Renault Safrane, Honda Civic, Daewoo Lanos, Ford Mondeo, Mazda 323 (98-03), Primera, Megane Coupe. Vectrą B, Laguna, Omega, Clio, E36 (bez żadnych lotek i światełek choinkowych). Ogólnie za duży wybór. : )

Co wybrać?
JawoR
Nowicjusz

12 Wrz 2011, 22:00

Przede wszystkim wyklucz te wszystkie "piękne" polówki i ibizy. Za te pieniądze owszem dostaniesz Polo III ale sprzed liftu więc max 99r. Bo te od 2000r chodzą po 10 tysiaków, podobnie ibizy po lifcie!! Rozglądaj się za starszymi typami aut z lat 90tych lub dołóż do 10 tysiaków i kupuj auto z początku 21 wieku.
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

12 Wrz 2011, 22:13

Zgadzam sie z poprzednikiem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Wrz 2011, 10:28

Upatrz sobie Opla Corse. Zwinne auto i oszczędne. Dużo jest na rynku egzemplarzy z założoną instalacją gazową. Wg mnie super auto dla młodego kierowcy.
TopRider
Nowicjusz

Auto: Volkswagen Golf 3, 1.6 75KM

13 Wrz 2011, 17:22

Audi A6 C4 a potem Clio... no to musisz zdecydować czy chcesz dużą, wygodną limuzynę czy małe miejskie autko. Poza tym o sprawnym C4 możesz pomarzyć za te pieniądze. O e36 to samo.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Typ: Sport/Coupe

13 Wrz 2011, 17:25

Jak będzie miał 8tysia to spokojnie kupi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie silniki wybierają Europejczycy?
    Analitycy sygnalizują, że październik 2017 r. był momentem przełomowym pod względem wybieranego przez kierowców rodzaju paliwa. W ciągu tego miesiąca zarejestrowano ponad 619 tys. pojazdów z silnikami benzynowymi, ...

14 Wrz 2011, 20:03

Tylko wydaje mi się, że Audi A6 z tych roczników, swoje "dobre" czasy, ma już dawno za sobą, a te w większości już rupcie, na allegro nie są warte uwagi :? Rozumiem, tam jest bogate wyposażenie i wgl, ale to taki typ auta, gdzie powinniśmy mieć drugi taki egzemplarz na podwórku "na części" :roll:

pit85 napisał(a):Przede wszystkim wyklucz te wszystkie "piękne" polówki i ibizy.

Czemu, czemu? Moim zdaniem, w tej czerwonej nie ma się do czego doczepić :wink:

TopRider napisał(a):Upatrz sobie Opla Corse.

Autko, gdzie lista wyposażenia zaczyna się i kończy jednocześnie, przy szyberdachu :mrgreen: W dodatku często bardzo mocny silnik 1.2 o mocy 45KM, w połączeniu z przebiegiem powyżej 200.000km, roku 95 i cenie 5-6tyś, jakoś do mnie nie przemawia.

Ok, nie mam dużo na auto, owszem, zgodzę się, ale autka bez poduszek powietrznych czy strefie zgniotu kończącej się w bagażniku, nie posiadające w żaden sposób elastycznego silnika, przydatnego przy wyprzedzaniu, jakoś mnie nie przekonują, a na pewno nie moich rodziców, którzy po prostu by się o mnie bali w takim autku :)
Dlatego też, z miejsca skreśliłem sobie Seiczento, Cinkusie i inne tego typu wynalazki.

W cenie Corsy można mieć Vectrę lub Civic. Za duży wybór.
JawoR
Nowicjusz

14 Wrz 2011, 21:57

Na zdjęciach może być pieknie ładnie a w realu?Trup..
No akurat co do Corsy bym sie kłucił bo można znaleść egzemplarz ze wspomaganiem,el.szybami i nawet klimą,silnik też wmiare dobry można znaleść np 1.4 90km ecotec lub jakiś dieselek.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

15 Wrz 2011, 13:47

8 TYSIĘCY za Corsinkę? :shock: Nie, nie, tak to nie. :wink:
JawoR
Nowicjusz

15 Wrz 2011, 14:51

To tylko przykład.
Barol
Awatar użytkownika

15 Wrz 2011, 19:46

A może by tak Golf III w 1.4 60KM lub 1.6 75KM chyba że interesuje to 1.8 90KM. Jeśli golf byłby nie odpowiedni gabarytowo i wyglądowo to można sie rozglądnąć za Vwolkswagenem Vento albo Passatem z tego okresu
maciek1203
Aktywny

Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

18 Wrz 2011, 01:16

Myślę poważnie nad Passatem B4 lub Vento, ale jestem bardziej przekonany do Passka. Tylko nie do końca wiem, jaki silnik i jakie są między nimi różnice, między 1.8, 2.0? Warto się pchać w VR6? :wink:
JawoR
Nowicjusz

18 Wrz 2011, 05:38

VR6 dostarcza dużo frajdy z jazdy ale z drugiej strony trzeba to utrzymać (opłaty,paliwo).
Barol
Awatar użytkownika