Autko do 5000

15 Wrz 2013, 21:29

Mogli byście ocenić mi te autka ?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Emil95
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Wrz 2013, 21:35

Civic VI nie w tych pieniądzach
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

15 Wrz 2013, 22:02

kon146 napisał(a):Civic VI nie w tych pieniądzach

A w jakich ?
A co z resztą?
Emil95
Nowicjusz

15 Wrz 2013, 22:18

Od 6000-6500zł można cos szukać.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

15 Wrz 2013, 22:19

Z civicami sprawa jest taka. 5 drzwiowe hb. (taka jak wyżej) to kwoty rzędu 5-6 tys. za takie "normalne" nadające się do jazdy (normalne w sensie, że nie klubowe, których ceny są piekielnie zawyżane, lub też są mocno poprzerabiane). Tzw jajka są przeważnie o 1-3 tys. droższe. Chociaż co do tych "kwadratowych" 5d. hatchbacków to 4 lata temu kolega z warsztatu w którym miałem okazję dorobić sprzedał właśnie taką hondę z 1.4 pod maską i tym plastikowym drewnem w środku za 5 tys. zł dorzucając masę części zamiennych, które trzymał w razie czego (facet dbał o auto jak mało kto). I należy też pamiętać, że auto z 1998 roku ma aż 15 lat i należy pamiętać o tym, że jak chce się sprzedać auto to też trzeba być nieco konkurencyjnym na rynku. Jakby tak nie było to do dziś średnia cena używanych civiców z 1997 roku wynosiłaby ponad 10 tys.

Kupując civica największą uwagę należy zwracać na stan blacharski, bo zrobienie silnika to tam jest pikuś (przynajmniej ja tak sądzę z doświadczenia, które posiadam). Newralgiczny punkt to tylne nadkola, które gniją na potęgę.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

16 Wrz 2013, 08:04

Citron, dzięki. NAjbardziej mi włąśnie się ten civic podoba z tych co pokazałem.
A co powiesz o reszcie ?
Emil95
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Vision ConnectedDrive 2011
    Majestatyczny koncept nadaje formę najnowocześniejszym technologiom oraz nowatorskim pomysłom, natomiast jego głównym zadaniem jest inteligentne zintegrowanie kierowcy, pojazdu i świata zewnętrznego. Wszystko to znajduje ...

16 Wrz 2013, 11:42

Powiem tak, najpewniej za te 5 tys. zł kupisz (z tych co podałeś) 5 drzwiową hondę civic w hatchbacku. Preluda świetne autko, lecz utrzymanie jej też nieco będzie kosztować a przypuszczam, że to będzie twoje 1wsze auto więc lepiej zainwestować w coś pewniejszego i tańszego w utrzymaniu. O lagunie się nie wypowiem, bo szczerze mówiąc nie miałem wiele z nią wspólnego i nie wiem w jakich kwotach mniej więcej można się spodziewać czegoś co się nie rozpadnie 15 minut po zakupie.

Mógłbyś też napisać z grubsza czego wymagasz od auta, to koledzy podrzuciliby pewnie kilka innych sensownych propozycji w tym budżecie.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

16 Wrz 2013, 11:58

Citron napisał(a):Mógłbyś też napisać z grubsza czego wymagasz od auta, to koledzy podrzuciliby pewnie kilka innych sensownych propozycji w tym budżecie.

Najlepiej żeby było: Nie drogie, w miare tanie w utrzymaniu, ładne :D (najlepiej coupe, albo sendan), troszkę sportowy wygląd, i ogólnie żeby się dobrze jeździło. :)
Emil95
Nowicjusz

16 Wrz 2013, 13:06

Mazda mx-3? miałem 1.6 i polecam. Dla młodego w sam raz, dałem 4 tys parę lat temu za 92rok, rok nic nie wkładałem a dostała ode mnie sporo i sprzedałem za tą samą cenę, jeździ się tym jak gokartem. Albo jakiś fiat coupe, hyundai coupe?
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

16 Wrz 2013, 19:10

dominik89 napisał(a):Mazda mx-3

Autko bardzo ładne, a jak ze strony technicznej ?
Dużo pali ?
Dobrze się nim jeździ ?
Emil95
Nowicjusz