Autko do 6 tys

08 Lip 2013, 16:57

Siema, chce kupić swoje auto. Mam do wydania 6 tysięcy. Puls minus 2tys jeszcze. Swoją przygodę zacząłem od vectry a 1.6 z której bylem bardzo zadowolony. Po pierwsze oszczędność na paliwie (była zagazana) jak i tanie części. Brakowało jej troszeczkę mocy w trasie myślałem nad 1.8 może 2.0. Samochodem nad jakim się zastanawiam jest Calibra - groźny wygląd:D boję się trochę tego, że może być strasznie zmęczona życiem - troszkę skatowana. Ople jak wiadomo bardzo często mają problem z blachą i podłogą. Idąc tym tokiem myślenia zastanawiałem się nad Seatem Toledo- bardzo dobrze mi się go prowadziło i był wygodny. Z seatów jeszcze cordoba. Zastanawiałem się też nad mercedesem w124 i 190. Dla prestiżu:D Następnym punktem zaczepienia była honda akord i jej dwie generacje IV i V. Honda jak wiadomo troszkę większa moc. z japońskich koncernów to jeszcze Nissan Primiera - jeździłem troszkę sunny i nigdy mnie nie negatywnie nie zaskoczył ale troszkę mały był i brak wspomagania - w moim modelu. Zastanawiałem się nad francuzem : PEUGEOT 605 - mało jest w sprzedaży, albo mniejszy 405. Może Toyota Carina może Camry. Albo VW Corrado lub Vento. Priorytetem w poszukiwaniu jest wygoda jazdy zarówno z przodu jak i z tyłu, w miarę oszczędny, tanie części, posiadanie wspomagania. w miarę pojemy bagażnik i posiadał moc taką aby starczał na trasę i spokojnie jechał 120- 130 i posiadanie alarmu na pilota ze względy wygodny. Dodatkowe rzeczy które mogą być ale nie muszą : klima jak wiadomo lepiej żeby była niż jej nie było. szyberdach - zawsze fajny na lato. Przydał by się na alufelgach - estetyka. Elektryczne szyby wygoda. Proszę o pomoc. Może jakiś inny model.
mrozon1213
Nowicjusz

Miejscowość: Otwock

08 Lip 2013, 17:31

Jezeli masz dodatkowe 2000 to poszukaj Astry G. Silnik 1.6 8v 75km moze nie jest rakieta ale daje rade a w dodatku jest dobry pod gaz.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Lip 2013, 18:03

lepiej brać z początku produkcji z 75 konnym czy po 2000 roku z 85konnym?
mrozon1213
Nowicjusz

Miejscowość: Otwock

08 Lip 2013, 19:41

Za 8000 musisz szukac takiej z początku produkcji. Jeszcze możesz rozważyć kupno Astry F z ostatnich lat produkcji. Jest tańsza i będzie z polskiego salonu.
ASTRA F:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ASTRA G:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Lip 2013, 22:46

Ja zaproponuje Punto II.
wbrew pozorom sporo miejsca w środku i w bagażniku,części tanie,silnik 16V (ten własnie 80konny jak w linku) dynamiczny i mało palący.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Lip 2013, 09:21