Autko do 6500 tysiaaca

23 Sie 2014, 20:59

Marcivo napisał(a):koniu Przykro mi to mówić i pewnie mnie za to pojedziesz ale jesteś typowym Polaczkiem którego nie stać na mercedesa (nawet klasę A) i narzekasz na coś co się zdarza raz na milion
Testu łosia nie przeszła pierwsza A klasa 1997r którą od razu wycofano i powstała nowa ...
Co do wymiany jest z tym trudność z jednego tylko powodu A klasa ma system że w razie wypadku czołowego silnik jedzie ci pod samochód a nie na kolana dla tego też jest ciasno pod klapą. Zresztą ja rocznik 2002 kupiony jako drugi w 2004 użytkowałem bez naprawy skrzyni do 2013roku.
Jedyne co robiłem to linka hamulca ręcznego
W zyciu nie przeczytałem czegoś bardziej absurdalnego :shock: Klasa A nie dość, że lubi się wywrócić, to jeszcze rdzewieje, ma kiepskie silniki, drogie części i jest brzydka jak szczerbata modelka :yes:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

23 Sie 2014, 21:36

A co to za problem kupić starego mercedesa ? Gwiazda na masce to taki szczyt dumy ?
Jak dla mnie mike powiedziała tak jak jest 8)
Niedaleko mnie stoi taki merc rocznik bodajże 2001 prawie cały czas garażowany a gnije - masakra .
kamil1201202
Początkujący

Auto: Alfa Romeo
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

23 Sie 2014, 21:50

kamil1201202 napisał(a):Jak dla mnie mike powiedziała
Jak już to powiedział, przejęzyczenie :wink:
kamil1201202 napisał(a):A co to za problem kupić starego mercedesa ? Gwiazda na masce to taki szczyt dumy ?
Te wyższe modele to na pewno wzbudzają uśmiech na twarzy właściciela, są komfortowe i nie psuja się ( jeśli mówimy o autach do 2000r a już na pewno połowy lat 90-tych). Ale Klasa A raczej wzbudza politowanie i myśli innych kierowców typu "Męskich nie było?" :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

23 Sie 2014, 21:51

Jako uzytkownik punta 2 moze cos powiem . Silnik 1,2 8V jest najlepsza jednostka w tym aucie , mylic moze to , że ma tylko 60 KM , natomiast w rzeczywistosci jedzie jakby miał 80 . miałem kiedys corse 55 KM i nie umywa sie do punta jesli chodzi o odczuwalna moc . Ta jednostka w rankingach silników benzynowych zawsze jest w czołówce , jest bezawaryjna, posiada bezkolizyjny rozrząd i bardzo cicho pracuje . Spalanie przy rozsadnej jeździe 5,5 - 6,5 litra . Silnik idealny pod gaz , a wtedy jazda za darmo . Natomiast 1,2 16V tez ok , ale trudny do kupienia i bardziej awaryjny , a rozrząd juz kolizyjny . Jest jeszcze genialny 1,9 jtd ale piszesz , że diesel odpada więc nie będę sie zagłębiał . Najwiekszy mankament punto 2 to korozja progów i podłogi , to w pierwszej kolejnosci nalezy sprawdzic przy zakupie tego auta , reszta to małe piwo , bo części tanie
marco84
Początkujący

Miejscowość: Nowy Sącz
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1,2 8V 60 KM

23 Sie 2014, 22:20

Marcivo napisał(a):koniu Przykro mi to mówić i pewnie mnie za to pojedziesz ale jesteś typowym Polaczkiem
Nie, ja jestem Polakiem nie wiem jak Ty.
Marcivo napisał(a):narzekasz na coś co się zdarza raz na milion

Raz na milion? Żartujesz ze mnie czy co? Tam ciągle jakies usterki były..
Marcivo napisał(a):A klasa ma system że w razie wypadku czołowego silnik jedzie ci pod samochód a nie na kolana dla tego też jest ciasno pod klapą.

I tak to Ci nic nie da bo z założenia to auto do miasta jak Panda czy SC i to że ma gwiazdę na masce nie czyni z tego auta pochałaniacza szos którym można trzepać tysiące kilometrów.
Marcivo napisał(a):Testu łosia nie przeszła pierwsza A klasa 1997r którą od razu wycofano i powstała nowa ...

Ciekawe... Powstała nowa tylko że nic w niej nie zmienili.. Rzeczywiście mi to nowa.
Marcivo napisał(a):Co do konkretnego ogłoszenia które ktoś tu podał A klase za 6tysięcy musisz kompleksowo sprawdzić gdyż te autka utrzymują sporą cenę za egzemplarze w dobrym stanie.

Ja Ci znajdę taką za 4 tysiące która będzie w świetnym stanie przy kupnie, bo nie liczę usterek który wystąpią po kupnie gdyż w tymmodelu tego nie unikniesz.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

24 Sie 2014, 10:52

No i co z tego że poprawili skoro auto od tamtego momentu ma twarde zawieszenie przez co wyraźnie traci na tym komfort podróżujących nim osób.
Po drugie samochód ten boryka się z licznymi problemami które nawet jeśli z pozoru wydają się niegroźne to z czasem się okazuje że ich usunięcie wymaga włożenia wiele pracy.
Kompaktowa budowa A-klasy miała zapewnić wysoki poziom bezpieczeństwa jednak w rezultacie tego prawie każda naprawa wiąże się z demontażem wielu dodatkowych części a to powoduje że rosną koszty obsługi auta.
Rozczarowuje także jakość plastików zastosowanych we wnętrzu pojazdu która nie pasuje do marki Mercedes.
Jedyną zaletą auta są dynamiczne silniki i bogate wyposażenie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

25 Sie 2014, 17:43

Takie pytanko jak tama megana 1.4 po fl toleruje gaz wrazie co?
kuba452
Nowicjusz

Auto: Brak

25 Sie 2014, 19:25

kuba452 napisał(a):Takie pytanko jak tama megana 1.4 po fl toleruje gaz wrazie co?

Podobno bezproblemowo, zresztą tak samo jak i 1.6.
Moonset
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Piechotowóz.
Silnik: Dwa buty.
Typ: Inny

27 Sie 2014, 18:27

czy ma ktos Jakies autko pewne do 6000/6500?
@edit
1.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2.[link do oferty na Allegro wygasł]
3.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
5.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
6.[link do oferty na Allegro wygasł]
7.[link do oferty na Allegro wygasł]
8.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
9.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
10.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
11.[link do oferty na Allegro wygasł]
12.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

aBadz wasze oferty od mojego miasta do 150km tj Turek 62-700

@@@@@ edit 2
[link do oferty na Olx wygasł]
/\
Co sadziecie najbardziej o tych trzech propozycjach /\ gdyz mam do nich nie daleko warto zobaczyc?
kuba452
Nowicjusz

Auto: Brak