Autko do 8,5 tys zł, manual, do 2000 ccm, dynamiczne

08 Kwi 2009, 21:01

Witam. Jestem tu nowy. Ale mam prosbe co do Was. Pomozecie mi przy wyborze auta??
Prawdopodobnie bede mial na wydanie 8500 zl. Poszukuje dobrego auta, nie za czesto psujacego sie, ktore byloby zarazem sportowe i w miare rodzinne.
Wzmagania to :
- cena do 8500 zl
- sportowe a za razem rodzinne (5 os.) auto
- nie takie ktore by mi sie ciagle psulo
- skrzynia manualna
- silnik do poj. 2.0
- w miare szybkie (zeby mozna byloby nim poszalec)

Prawko posiadam od poltora roczku i prowadzilem wiele aut z roznych "klas".
Niekiedy byly to auta male, duze, szybkie, wolne, diesle, benzynki, gazy, rozne rozniaste. :arrow: PoMOcY przy ZaKuPiE!
devilio
Nowicjusz

Miejscowość: Wałbrzych

09 Kwi 2009, 09:55

Astra I 2,0 16v-136 do 150KM... za 8,5 tys mocne wrażenia w nienajgorszym i tanim w naprawach aucie.
Oczywiście alternatywą są auta BMW i japońce ale w utrzymaniu będą droższe. :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

09 Kwi 2009, 13:38

Dzieki za pomoc.
Jeszcze troche sie zastanowie. A moze jeszcze jakies propozycje??
devilio
Nowicjusz

09 Kwi 2009, 13:49

[link do oferty na Allegro wygasł] -u mnie w szkole synek takim jezdzi dosc dlugo,ma go troche stuningowanego i musze przyznac ze czasami potrafi sie nim rozpedzic dosc szybko
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -auto ciezkie do zajechania,nie bede sie znowu rozpisywal na jego temat bo juz duzo to robilem ale podsumuje auto wmiare przestronne i ekonomiczne,silnik 1.6 z 106KM naprawde daje rade,zreszta jak juz pisalem kiedys moji rodzice maja Lanosa od ponad 6lat i naprawde autko cud,miód,malinka,niechcą się z nim rozstać bo naprawde jest super
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Kwi 2009, 15:00

bmw e36 1.8is lub 2.0 R6
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

09 Kwi 2009, 18:15

Zdecydowanie polecam Toyotę Carinę E z silnikiem 2.0 133km Auto ma bogate wyposarzenie, pali średnio 7,5l, dysponuje osiągami prawie sportowymi 0-100 9s v-max 205 i osiąga czołowie miejsca w rankingach niezawodności DEKRY i TUV. Auto ma dobre wykończenie wnętrza i nieco twardziej zestrojone zawieszenie niż konkurenci, bez problemu mieści 5 osób, które z trudem zmieści bmw e-36 czy astra F o lanosie nie wspominając

[link do oferty na Allegro wygasł]
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

09 Kwi 2009, 18:37

no przepraszam u mnie Lanosem jechalo sie nie raz w 5osob i ani jedna osoba nie narzekala choc byly to dlugie trasy czasami,ale Carina tez jest dobrym autem ale przypomnialo mi sie jeszcze auto pojemne w hoho i troche [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Kwi 2009, 08:05

barol91 napisał(a):no przepraszam u mnie Lanosem jechalo sie nie raz w 5osob i ani jedna osoba nie narzekala choc byly to dlugie trasy czasami,ale Carina tez jest dobrym autem ale przypomnialo mi sie jeszcze auto pojemne w hoho i troche [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Być może się jechało ale napewno w Carinie jest więcej miejsca, co do omegi to bardzo komfortowa ale paliwożerna, małodynamiczna i dosyć awaryjna
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

10 Kwi 2009, 08:31

dzieki za podpowiedzi. Ta Carina bardzo mnie sie spodobala. nad BMW sie tez zastanawialem. BMW troszku wypija paliwa ale za to jest bardzo zywotne. Omege ma moj kolega, ale z troszku wiekszym silnikiem - nie nazeka. Z lanosem mam niezbyt dobre wspomnienia (sprawy prywatne). Ale dzieki za dobre checi. :) :)
devilio
Nowicjusz

10 Kwi 2009, 09:14

no taka Carina tez jest calkiem fajne autko ale pamietajmy na jaki egzemplarz trafimy,niektorzy beda chwalic a niektorzy krytykowac,ja obecnie do Lanos nic niemam ale to jest moje zdanie :)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika