REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
radzio000 napisał(a):nowe i tylko nowe w takiej sytuacji, po co masz szukac i zastanawiac sie czy dobrze wybrales, czy auto nie bylo bite czy zaraz cos sie nie popsuje. W auto uzywane bedziesz musial troche gotowki na dzien dobry wlozyc bo tak zazwyczaj jest z samochodami z drugiej reki. A w nowym masz gwarancje i pare lat mozna naprawde spokojnie pojezdzic, owszem straci na wartosci doscyc duzo ale przeciez nie kupuje sie auta z salonu na rok. Kia soul jest ciekawym autem, dobre wyposazenie, przestronne wnetrze no i ten desing jednych powala na kolana drudzy wola to auto ominac szerokum lukiem. Mnie sie podoba;) Ja zastanowilbym sie jeszcze nad alfa mito. Tyle z mojej strony.
Bluecard88 napisał(a):jak dla Mnie to wogole nie podlega dyskusji....stawiał bym na uzywane
1. Nie bawisz sie w kredyty i pozniej nie musisz ich co miesiac splacac.
2. uzywany 2 czy 3 letni mozna znalesc z malutkim przebiegiem do 40-50 tys , a na nowym masz odrazu po roku jakies 30% wartosci do tyłu.
3. Moim zdaniem , jesli naprawde ktos chce "bardzo dobre" auto uzywane kupic....to oglada i jak sie podoba jedzioe sie do ASO marki i wszytsko sie sprawdza, silnik, zawieszenie ,powłoke lakieru itp i wtedy sie kupuje bez obaw![]()
ale decyzja nalezy do Ciebie to tylko Moje zdanie, daj znac na forum jak sie zdecydujesz i cos juz kupisz;)