Witam. W najbliższej przyszłości zamierzam kupić swoje pierwsze autko jak w temacie. Zależy mi na ekonomiczności dlatego chciałbym żeby dobrze znosiło gaz i gabarytowo średnie, bo to również wiąże się ze spalaniem i ciężkimi warunkami do parkowania w Krakowie. Chciałbym też, aby było w miarę możliwości dynamiczne, bo jak każdy młody lubię czasami przyśpieszyć
Na tym forum wyczytałem o lanosie, że to całkiem dobry samochodzik - podoba mi się w hatchback`u z silniczkiem 1.6, ale odstrasza mnie trochę koreańska marka Daewoo. Innym autem na które zwracam uwagę jest Madzia 323f plus to to ze japończyk czyli mocno dopracowany - niestety już rocznik w moim zasięgu byłby 96 i podobno te z silnikiem 1.5 pożerają olej i części już są mniej dostępne i droższe. Dodatkowo słyszałem opinię, że japońce gorzej znoszą gaz. Staram się czytać o różnych możliwościach, ale niestety już się w tym gubię i nie mam zaufanego miłośnika motoryzacji, który mógłby mi szczerze coś podpowiedzieć - doradzić, dlatego zwracam się do Was o pomoc
Liczę na opinie na temat tych dwóch samochodów, które wymieniłem jeśli chodzi o moje wątpliwości oraz chętnie rozważę inne propozycje. Z góry dzięki za odpowiedzi.